Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 22:02 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

meggi 2 pisze:Ja robiłam odrobaczanie szpitalnych dzikunów wątróbką kurzą wymieszaną z fenbenatem. Koty bardzo chętnie sią zleciały do surowizny.
Zasponsoruje wolszczakom wątróbke kupie ze 2kg. Fleur moge Ci pomóc w tej akcji, tylko czy ja nie za bardzo będe się rzucać w oczy z moim poruszaniem. Choć może już nie ma takiej inwigilacji na cmentarzu.? Poprosimy osoby karmiące , żeby koty nie dostały tego dnia rano nic do jedzenia.

problem jest raczej w tym, że jestem skrytym podrzucaczem koteringu inkognito, robię to raz w tygodniu, niespecjalnie staram się je nawoływać ani głaskać (ostatnio nie dałam rady z Rychem ;) ale sam do mnie nie podchodzi, tylko jak jest przy tym ta "nowa" pani od kotów z górki i jej grobu...) w efekcie znam tylko kilka kotów, te wyżej wymienione. i nawet one jedzą przy mnie niechętnie i czekają, aż odejdę na bezpieczną odległość. jestem też o różnych porach, od 15 do 20 (raz nawet później), więc nie stawiają się w oczekiwaniu. stąd uważam, że moje działania nie będą miały za bardzo efektów. wiem, że kotów jest duuuużo więcej, z tego, co piszecie na forum i z tego, że czasem jakieś futro w nowym kolorze przemknie między alejką.

umówmy się tak - na razie nie głodźmy kotów (i tak jestem teraz zagrypiona, nie wiem czy wydobrzeję do piątku, czy będę prosić K&T o zastępstwo), a ja spróbuję odrobaczyć te koty, które w miarę mnie znają. opiszę tu koty, które koty uda się nakarmić tym odrobaczaczem (choć w przypadku "chudych czarnuszków" mój opis nie będzie bogatszy, bo ich nie odróżniam, podobnie jak te dwa dymniaczki z góry), mogę się postarać zrobić im zdjęcia. zrobię, ile się uda, zapiszę to, a pozostałe koty może da radę obsłużyć p. Wiesia z p. Bożeną? Nie wiem jak p. Bożena, ale p. Wiesia chyba zna i odróżnia większość z nich. wydaje mi się, że najwięcej w tym temacie może zrobić ktoś, kto koty odwiedza codziennie, zna je, one ją znają i do niej wychodzą o ustalonej porze. kiedy mi "odpada" wizyta i zastępuje mnie K&T, nie widzimy się przez 2 tygodnie z kotami, więc nie są zbyt wylewne na mój widok (wyjątkiem był Miziek ;) ale jego widziałam po raz 1).

meggi, napisz mi proszę, ile tego proszku powinien zjeść 1 kot. tak na łyżeczki? bo nie mam wagi. może im to zmieszam z sardynkowym whiskasem, podobno jest najlepszy na przynętę. i to chyba trzeba będzie powtórzyć po jakimś czasie?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro wrz 26, 2012 17:15 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Poniżej wszystko o Fenbenacie.
viewtopic.php?f=1&t=29017&hilit=fenbenat
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro wrz 26, 2012 21:36 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

przez 3 dni z rzędu? :( ja odpadam, mogę w piątek.

Fleur

Post » Czw wrz 27, 2012 19:39 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Skasowane na prośbę autorki wątku.
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie paź 07, 2012 18:12 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Wolskie koty dziękująObrazek wrześniowym darczyńcom;
Kotydwa12, Key_west, Szymkowa, Zuzia96, Tajemniczy Wujek Z., oraz kupującym na bazarkach za pomoc w zakupie karmy.
rozliczenie na 1 stronie wątku.

przepraszam za opóznienie w rozliczeniu.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob paź 13, 2012 16:04 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Ode mnie poszło z opóźnieniem, bo we wrześniu naprawdę było u mnie krucho. Tak więc w październiku poszło za wrzesień i raz jeszcze będzie za październik w przyszłym tygodniu.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Sob paź 13, 2012 18:47 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

ja chciałam poinformować, że Miziuch zamieszkał w Piastowie w domku z ogródkiem, z dziesięcioletnim, burym kolegą. :ok: :kotek: i oby mu tam było jak najlepiej.

a cmentarniaki wczoraj miały prawdziwą radochę, bo zamiast puszek Butchersa dostały 3 kilo serduszek drobiowych. Kroiłam je ponad godzinę, ale radość z nich była niespotykana. jednak mięcho to mięcho. dzięki ewie mamy też tran do polewania, spotyka się to z aprobatą. zwłaszcza biało-czarny, rzężący dziadek najpierw chciwie zlizuje tran.

swoją drogą nie ma poprawy w tym jego rzężeniu :( od dwóch tygodni nie było chyba takiej pani, która czasem karmiła podrobami z makaronem, więc koty czekały sforą i - uwaga - rzężący dziadek i Rysiek dali mi się dotykać. Rych się ocierał o łydki tymi swoimi bengalskimi rozetkami, on wygląda spoko, nabrał krągłych kształtów. Balbina też się poprawia, bo latem miała mocno zapadnięte boki. Niestety dawno nie widziałam drugiego dymniaka, pojawia się tylko jedno - nie wiem które. Nie jest b. strachliwe, ale nie da się dotknąć. Nie było też Plamki :(

Fleur

Post » Pt paź 19, 2012 19:13 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

meggi 2 pisze:Wolskie koty dziękująObrazek wrześniowym darczyńcom;
Kotydwa12, Key_west, Szymkowa, Zuzia96, Tajemniczy Wujek Z., oraz kupującym na bazarkach za pomoc w zakupie karmy.
rozliczenie na 1 stronie wątku.

przepraszam za opóznienie w rozliczeniu.

Witam
Ponawiam prosbe okarmę dla kotów przypominam że pudło miedzy cmentarzami działa teraz bedzie pare dni świat więc bedzie okazja żeby cos podrzucić
Kociaki z góry dziekuja ostatnio sie nie odzywam ale do kotów chodze tak czesto jak tylko mogę
Pozdrawiam
Bożena :D

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Sob paź 20, 2012 0:30 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Dołączam się do apelu p. Bożeny.
Odwiedzin teraz będzie dużo na cmentarzu - nie zapominajcie o kotach!

Przypominam, jak trafić do pudła, w którym zbierana jest karma.

Obrazek

Obrazek[/quote]
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob paź 20, 2012 15:50 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71. Wolszczaki gło

Do wszystkich, odwiedzających (soboty, niedziele) cmentarz Wolski .
Prosimy o przynoszenie jedzenie dla kotów do tego pudła Pani kwiaciarki.
Obrazek

To o wiele łatwiejsze niż samodzielne rozkładanie karmy na cmentarzu.
Pudło stoi przy wejściu od ulicy Sowińskiego, oddzielającej dużą i małą część cmentarza.
W dni powszednie kwiaciarka/ pani Bożena/ jak na razie tam nie urzęduje.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob paź 20, 2012 21:13 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71. Wolszczaki gło

Podniosę wieczorem, bo jutro pudło funkcjonuje :)
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob paź 20, 2012 21:40 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71. Wolszczaki gło

Wrzuciłam apel do wątku warszawiaków na innym forum :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie paź 21, 2012 8:54 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71. Wolszczaki gło

Roulett pisze:Wrzuciłam apel do wątku warszawiaków na innym forum :)

dzięki w imieniu głodomorków wolskich.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie paź 21, 2012 10:15 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71.Wolszczaki Głod

Podrzucę ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie paź 21, 2012 12:59 Re: Apelujemy przed Świętem Zmarłych. str.71.Wolszczaki Głod

Zrobiłam z Waszych zdjęć elegancką odezwę, zaraz wywieszę w pracy, może ktoś się dorzuci... :kotek:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]