Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 17, 2012 6:38 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Kochane, dziękujemy za kciuki :1luvu:

Kiwaczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: przeżył noc, ale trudno mi ocenić jego stan :( . Ustąpiły ataki neurologiczne (musiał spać w transporterze, w klatce mógłby się dodatkowo okaleczyć), ale kotek tylko leży, więc nie wiem czy to dobrze czy źle :(
Jeśli ustąpił obrzęk mózgu będzie dobrze, jeśli nie... decyzja ostateczna :cry: Zaraz jadę do lecznicy.
Najważniejsze, że maleństwo nie cierpi - weci bardzo o niego zawalczyli, ale nie kosztem tej istotki, oczywiście. Jest tak spremedykowany, że do dziś rana ból nie miał prawa go zamęczać. Ponieważ waży niecały kilogram leki dostawał od 14. do 21.00, powolutku. No i przeszedł już pierwszy zabieg - zespolenie żuchwy.
USG wykazało, że reszta narządów nie ucierpiała, cios przyszedł w główkę. I tak bidulek kręcił się w kółko na środku trasy.
Bardzo Was proszę o magiczne, ciepłe myśli dla Kiwaczka i dziękuję, że jak zawsze możemy na Was liczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiwaczek to czarniutki chłopaczek z maleńkim białym krawacikiem, najdzielniejszy chłopaczek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 17, 2012 6:40 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Kciukasy za Kiwaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Wto lip 17, 2012 7:59 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Walcz maluszku, walcz!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto lip 17, 2012 10:33 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Właśnie wróciłam z lecznicy, mały został w szpitaliku :ok: Ataki neurologiczne minęły, więc jest nadzieja :ok: . Niestety rokowania nadal są bardzo ostrożne, bo jednak chodzi o mózg (nadal nie wiemy czy są jakieś trwałe zmiany neuro).
Około 15.00 powinnam wiedzieć coś więcej.
Oby się udało, to taki szkrabik biedniusi i dzieln :1luvu: y.

Wczoraj rozpoczęłam urlop. Całe szczęście, bo dzięki temu mogę jeździć o każdej porze do weta, a w nocy czuwać przy Kiwaczku :1luvu:
Jednocześnie wyłapuję dzikie stadko niedaleko mnie żyjące (fajni ludzie je karmią, ale trzeba przerwać przyrost naturalny bezdomniaczków!). Wczoraj wieczorem, po drodze do lecznicy nastawiłam łapicę. Gdy przybyłam po Kiwaczka już dzwonił telefon z informacją, że łapka pełna :wink: No więc dziś rano kociątko do jednej lecznicy, dzikuskę/a do drugiej (gdzie będzie sterylizowane dzięki fundacji Agape Animali :1luvu: ).

Cały czas działam z duszą na ramieniu, ale też z wielką nadzieją!!!
Dobrze, że przed urlopem zainwestowałam w najsilniejszą antenę zewnętrzną, bo dzięki temu mogę się z Wami łączyć :wink: :D
Niestety nie wiem czy sygnał pozwoli mi na wstawienie zdjęcia Kiwaczka, ale wierzcie mi jest doskonale czarny i doskonale rozbrajający. Niestety też bardzo biedniusi, bardzo...

Całym sercem dziękuję Wam, Kochani za magiczne kciuki, najwyraźniej działają :D

P.S. Madziu Droga, remont popowodziowy już prawie zakończony, zostały detale. Ale obawa w sercu jest ciągle, zwłaszcza w tak deczczowe lato :?
A z woliery ciszę się po prostu jak dzieciak :oops: Ukochania prawie równie bardzo :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto lip 17, 2012 10:43 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Normalnie Cię myślami ściągam, miałam smsa do Ciebie pisać jak maluch, wchodzę na miau i widzę, że wiadomości są

jerzykowka pisze:Wczoraj rozpoczęłam urlop. Całe szczęście, bo dzięki temu mogę jeździć o każdej porze do weta, a w nocy czuwać przy Kiwaczku :1luvu:

Już wczoraj sama do siebie stwierdziłam, że opaczność nad kociakiem czuwała :1luvu:

jerzykowka pisze:Całym sercem dziękuję Wam, Kochani za magiczne kciuki, najwyraźniej działają :D

W takim razie jeszcze więcej i mocniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Wto lip 17, 2012 11:07 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Właśnie miałam zapytać, urlop, a Ty na miau, ale już wszystko jasne, antena zewnętrzna :)
Za Malucha nieustające kciuki.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lip 17, 2012 11:44 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Dla Kiwaczak mnóstwo :ok: :ok: :ok: przesyłamy!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lip 17, 2012 12:50 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Dziękujemy, Kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to Kiwaczek :1luvu:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lip 17, 2012 13:01 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Jaki biedulinek... :(
:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lip 17, 2012 13:02 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

matko jedyna :cry: :cry: :cry: :cry:

WarKotka

Post » Wto lip 17, 2012 14:14 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Biedaczek :((((
Miał chłopak szczęście w nieszczęściu że na ciebie trafił Asiu :1luvu:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Wto lip 17, 2012 14:41 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

ojej, a tak naprawdę co mu jest?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 17, 2012 14:55 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

magdaradek pisze:ojej, a tak naprawdę co mu jest?

Madziu, uderzenie w głowę :cry: Obrzęk mózgu, złamana żuchwa (już zespolona) i pewnie oczko do usunięcia, chociaż wet właśnie mi mówił, że opanowali wylew pod gałką oczną. Reszta narządów nie ucierpiała.

Obrzęk mózgu się cofa, co jest fenomenalną wiadomością!!! Kiwaczek nie ma już ataków neuro, stał się aktywny i jest wielka nadzieja, że mu się uda. Ale niestety mogą wystąpić krwiaki w czaszce, może się wiele zdarzyć. To młody, silny organizm, więc mam nadzieję, że mu się uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lekarz powiedział, że teraz Kiwaczek jest jak pacjent na OIOMie - troskliwa opieka, leki i obserwacja. O 18.00 odbieram malca, a jutro znowu wizyta w lecznicy.
Będzie chwilowo w klatce, choć wet mówił, że zwiedzanie domu niewykluczone :wink: :D

Dziękujemy za Wasze dobre myśli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lip 17, 2012 15:17 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Niech mu się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lip 17, 2012 16:48 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Matko, jakie bidne dzieciątko ... :(. Płakać się chce.
Ale ponieważ z dnia na dzień jest coraz lepiej (tfu, tfu :!: ) to jest wielka szansa, że chłopak wyjdzie na prostą :ok: :ok: :ok:

Mój Trusiaczek (najprawdopodobniej po upadku z okna z dużej wysokości) miał i połamaną miednicę i nóżkę i rozerwaną przeponę i w ogóle był pokiereszowany bardzo, a teraz to zdrowiutki kot jak byk :ok: Czego i malutkiemu czarnuszkowi wszystkie pisiokotki życzą wielce :ok: :ok: :ok:

a woliera - rewelacyjna :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]