madziasz pisze:ze zwierzaków"W temacie kocich karm chcialam sie podzielic z Wami pewna informacja. Moja
znajoma wlasnie konczy studia na weterynarii (w przyszlosci rokuje nadziej
na dooobrego weta:-)) i opowiedziala nam kilka wiarygodnych ciekawostek na
temat m.in Whiskasa.
Studenci jej roku prowadzili przez rok badania laboratoryjne pod katem karm
dla kotow dostepnych na polskim rynku na przedmiocie zwanym dietetyka. Nie
bede zachwalac ogolnie znanych i sprawdzonych firm, ale dodam jako
ciekawsotke dlaczego wlascnie Whiskas jest tak szkodliwy.
Otoz w Whiskasie nie ma nawet grama miesa, gdyz zostalo ono zastapione soja,
zas zwierzaki oszukiwane sa dzieki komponentom smakowym i zapachowym. Nie
wspominam juz o wypelniaczu na bazie odpadow chmielowych pzostalych w
trakcie produkcji piwa."
przesłałam tę informacje do przyjaciela, który jest technologiem żywności w MasterFoods Polska a więc osobą A.kompetentną, B. nie związaną ze sprzedażą i promocją produktów, C, moim przyjacielem uwilebiającym moje kotuchy, a+b+c=nie mam żadnego powodu, aby mu nie ufać
dodam tez, że oprócz suchego RC i podobnych, moje kotuchy dostają mokrego whiskasa i od lat sa zdrowe, niemiłosiernie błyszczące i nie miały żadnych kłopotów zołądkowo- jelitowo-podobnych
nie piszę tego, aby zachęcić Was do whiskasa ale aby wszyscy mogli mieć obiektywny pogląd na sprawę i pełnię informacji
mój wniosek: jak z ludźmi- jednemu szkodzi to, innemu tamto, różna jest wrażliwość, różne czasem złożone przyczyny problemów, jednen ma uczulenie na biąły ser, drugi na pomarańcze, gdyby podsumowac np kłopoty zywieniowe małych dzieci na ograniczonej liczbie reprezentatywnych mam (jak na naszym forum), tez pewne objawy by sie oczywiście powtarzały ale nie oznacza to reguły
zacytuję więc przyjaciela
Jest to bzdura, zwykła tania sensacja
Nie zabieram oficjalnego stanowiska - ale można to skierować do odpowiedniekj osoby
z mojej strony prywatnie mogę Cię zapewnić abyś sie tym nie przejmowała
wypowiedz zawiera kłamstwa
studenci musieli prowadzić badania po dużej ilości chmielu
Co znajduje się w opakowaniu przeczytasz na nim
A ja gwarantuje Ci zgodność deklaracji z rzeczywistością - to poważny bisnes, nikt nie odważyłby się na przekrety