Kotka ze złamanym kręgosłupem.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 10, 2013 16:46 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Fanty zbieram na bazarek od znajomych nawet- :twisted:
Co do rezonansu , nie wiem, ale w miarę możliwości i bez histerii postaram się dowiedzieć - tego akurat nie jestem pewna czy mi się uda.
Fantów - TAK ! :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw paź 10, 2013 18:28 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Witamy :)
Co do rezonansu to różnica cenowa odgrywa dużą rolę i miejsce też, Ostatnio podczas wyprawy do krakowa Kicia cały czas ziała była bardzo zestresowana jak wróciłyśmy była bardzo zmęczona spała tylko. A przed transportem powiedzmy np do wrocławia nie ma możliwośći dania jej czegos na uspokojenie bo do MRI trzeba znieczulenie ogólne .

Dziś pierwszy raz dostała ode mnie zastrzyki przepisane, w tym jeden domięśniowo, powiem Wam , że tragedia, strasznie się wyrywa, miauczy gryzie drapie widać, że ją boli a wiadomo samemu jest ciężko. ;/
Na razie nic się nie zmienia, dalej pęcherz pełny i trzeba wyciskać minimum kilka razy dziennie. Tego też nie znosi ze spokojem niestety cały czas walczymy ze sobą w tej kwestii, jestem cała zdrapana i wyglądam jakbym się cięła wieczorami.

Zakupiłam dziś nivalin do kompletu więc kolejne minus 60 zł na koncie i mokrą karmę w rossmanie za 12 zł.

A z bazarkiem powoli i do przodu :) Ja niestety nie potrafię się tym zająć ale jak tylko umiem zajmuję się Kotką.
A znacie może coś (w przystępnej cenie) neutralizującego zapach moczu bo na prawdę bardzo to uciążliwe.

Pozdrawiamy i prosimy o dalsze wsparcie :ok: :kotek:
Obrazek

Roxy0311

Od: Czw wrz 19, 2013 11:47

Post » Pt paź 11, 2013 2:41 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

A tutaj filmik z podróży w sumie droga w obie strony zaj eła nam 3 godzinki a Kicia całą droge Kicia tak ślicznie z nami rozmawiała... :)

tutaj link do filmiku :

http://www.youtube.com/watch?v=riHoVMx_ ... e=youtu.be

Modliszka1412

Od: Pt paź 04, 2013 11:47

Post » Pt paź 11, 2013 20:20 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Zebrałam co się dało - będzie się działo :D - jutro wystawię bazarek.

A potem ... słuchajcie , jest tu ktoś kto umie robić wydarzenia na FB ?

Bo ja jestem z tych absolutnie nie "fejzbukowych" ?

Jak nie ma tu na wątku nikogo "dobrego w te klocki" - to dajcie znać - poszukam , popytam
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob paź 12, 2013 19:47 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

U Kici nic się nie zmienia niestety na lepsze (dobrze że nie na gorsze) walczymy z zastrzykami, ofiary już są w postaci mnie.
Czas się kurczy niestety a tyke pieniędzy do zebrania,
Niestety też nie umiem zrobić wydarzenia na fb ;/

A dziś przedstawiam Wam resztę ferajny podwórkowej (potrzebujących karmy na zimę jakby ktoś miał jakaś której kot nie je to myślę, że im się przyda :) )

Obrazek
Obrazek

Tygrys , Batman, Twaila i Puma :)
(zdjęcie z wczoraj, tylko data źle ustawiona)
Obrazek

Roxy0311

Post » Sob paź 12, 2013 21:32 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Zapraszam na bazarek dla koteczki i gorąco proszę o rozpropagowanie go , tych którzy tutaj zaglądają.
Wiecie " ten - temu - tamten - temu " i może ktoś znajdzie coś dla siebie ?

viewtopic.php?f=20&t=157461

:ok:

Monika_Krk

Post » Nie paź 13, 2013 11:46 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Modliszka1412 pisze:A tutaj filmik z podróży w sumie droga w obie strony zaj eła nam 3 godzinki a Kicia całą droge Kicia tak ślicznie z nami rozmawiała...

Ale jaki kierowca zdolny, prowadzi i filmuje naraz. :lol:
Kicia fajna, oby szybko wróciła do zdrowia :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

KACPER[*]22.05.2009-24.04.20011 ...JENNY[*] 25.07.2000-10.09.2013 .... LENKA-22.05.2009 ............... MAJA-13.06.2011 .............................ETNA- 30.01.2010
........................... Kocham Cię Jenny - wróć do mnie !

Gunia1

Od: Pt lip 12, 2013 22:06

Post » Nie paź 13, 2013 15:02 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 13, 2013 19:44 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

U Kici już kolejne zastrzyki idą 2 x dziennie i żadnej poprawy... Wręcz jakby szło ku gorszemu... taka jakaś osowiała jest jak nie ona i mało zjadła :( Martwię się o nią. Tyle sie bidulka musi nacierpieć :( czemu nie moze to być wszystko prostsze... :(

:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: za bazarek, dzięki Monika Krk oby znaleźli się ludzie dobrej woli..
Obrazek

Roxy0311

Post » Nie paź 13, 2013 21:07 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Roxy0311 pisze:(...)
:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: za bazarek, dzięki Monika Krk oby znaleźli się ludzie dobrej woli..

Już się znajdują ludzie dobrej woli - nie martw się !

Co do stanu kotki, wiesz ... moja adoptowana Yoko ma tzw. problem "zębiczny" stwierdzona autoagresja
na własne zęby 8O co rusz usuwamy kolejne , chyba teraz już "wszystkie ostatnie" co pozostały "trza" będzie
- ciach Obrazek
a ona ma okolo 3-4 lata.
Nie rzecz w użalaniu się nad kotką , rzecz w jej nastrojach. Podobnie jak u Ciebie - tzn. i u Twej kotki -
to u mojej Yoko, też humorki podczas leczenia są chwiejne, za co czasem obrywa Borys pierwszy
domownik ( ale nigdy krwawo )
- bo ona też ma gorsze dni, mimo leczenia. Jest smutna , przesypia cały dzień, za parę dni szaleje i dokazuje.
Fakt , że póki co mamy sterydy ( już powoli i minimalizując odstawiane ) + żel Orozyme
No ale kotka podczas leczenia też taką huśtawkę nastrojów ma i już.

Może tu tak samo jest ?
W końcu Twoja kotka dostaje nieco "ogłupiające" jednak leki . Ma prawo do otępienia, póki co.

PS
I powiem Ci - że moje koty ( domowe ) też ostatnio dużo mniej jedzą 8O - ciekawe!
I tu pytanie do wątkowiczów : niech ktoś napisze czy u was też tak, bo
natura jest zadziwiająca czasem.

Monika_Krk

Post » Nie paź 13, 2013 21:31 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Monika_Krk pisze:
Roxy0311 pisze:(...)

Już się znajdują ludzie dobrej woli - nie martw się !

Co do stanu kotki, wiesz ... moja adoptowana Yoko ma tzw. problem "zębiczny" stwierdzona autoagresja
na własne zęby 8O co rusz usuwamy kolejne , chyba teraz już "wszystkie ostatnie" co pozostały "trza" będzie
- ciach Obrazek
a ona ma okolo 3-4 lata.
Nie rzecz w użalaniu się nad kotką , rzecz w jej nastrojach. Podobnie jak u Ciebie - tzn. i u Twej kotki -
to u mojej Yoko, też humorki podczas leczenia są chwiejne, za co czasem obrywa Borys pierwszy
domownik ( ale nigdy krwawo )
- bo ona też ma gorsze dni, mimo leczenia. Jest smutna , przesypia cały dzień, za parę dni szaleje i dokazuje.
Fakt , że póki co mamy sterydy ( już powoli i minimalizując odstawiane ) + żel Orozyme
No ale kotka podczas leczenia też taką huśtawkę nastrojów ma i już.

Może tu tak samo jest ?
W końcu Twoja kotka dostaje nieco "ogłupiające" jednak leki . Ma prawo do otępienia, póki co.

PS
I powiem Ci - że moje koty ( domowe ) też ostatnio dużo mniej jedzą 8O - ciekawe!
I tu pytanie do wątkowiczów : niech ktoś napisze czy u was też tak, bo
natura jest zadziwiająca czasem.

Monia a co im dajesz?? Jeśli chodzi o mokre....???

Mojej zmieniłam mokre na Feliksa bo poprzedniego tez nie za bardzo chciala tzn zauwazyłam ze coraz wiecej wyrzucam i mnie mi je ale po zmianie jedzenia apetyt wrócił z podwojoną silą ... więc może to pomoże

Modliszka1412

Od: Pt paź 04, 2013 11:47

Post » Nie paź 13, 2013 21:46 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

.

Monika_Krk

Post » Pon paź 14, 2013 5:43 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

Wątek podczytuję i trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:
Było o jedzeniu, pomyślcie o surowym mięsie.To tańsze i lepsze niż gotowe karmy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 14, 2013 15:18 Re: Kotka po wypadku potrzebna pomoc, złamany kręgosłup!!!

surowe jest najlepsze tylko trzeba pamiętać o suplementowaniu witaminami z tauryną ...
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]