charm pisze:Moja koncepcja nie jest bardzo skomplikowana, ale przy obecnym braku czasu może jeszcze potrwać parę miesięcy... ale z drugiej strony jest też przewidziana opcja generowania "wpisu na wątek", ze zdjęciami, znacznikami, itd, i kilka takich![]()
bo też moim zdaniem średnio ma sens dokładać np małej roboty - chodzi o to, żeby wystarczyło dodać koty w jednym miejscu, a nie dopisywać tu, i tu, i tu...
tak jak pisałam, część mam, więc pewnie w końcu to dokończę, tylko z czasem kiepsko![]()
![]()
wiec na razie wykorzystuję picasę - o tyle proste, że każdy kot ma (mieć..) swój album, a w opisie dopisuję (a przynajmniej się staram) podstawowe informacje...
myślę, że na zajmowanie się tego typu projektami lepszy jest okres jesienno-zimowy - mniej akcji "na dworze", większość ma nieco więcej czasu, itd...
tak jak już mówiłam - jeśli chodzi o stronę stricte informatyczną, to możecie na mnie liczyć, jeśli znalazłby się ktoś, kto by mi pomógł (część interfejsu, logowanie, umieszczenie na serwerze, ewentualnie coś do przechowywania zdjęć, ale to już szczegóły do obgadania), to w ciągu powiedzmy tygodnia - dwóch mogę dać gotową bazę danych z mechanizmami w pythonie (web2py) - formularz dodawania kota, i parę takich..
ale ze wszystkim sama nie dam rady czasowo
staram się coś tam podłubać, postaram się nieco częściej ale samej....
jak będę w schronisku (ale to dopiero w następny weekend) to pogadam z Piotrkiem - jak mi pomoże, to myślę dość szybko by było realne... chyba, ze jest ktoś inny chętny![]()
Dobrze byłoby jakoś pogadać na ten temat. Mój TŻ ma sporo praktyki we wdrażaniu tego typu oprogramowani i ma pojęcie jakie są zasadzki.
Też brałam udział w różnych wdrożeniach ale bardziej jako tester.
Na razie pierwsze pytania są tego typu.
Wiem, ze maja być zdjęcia kota i i jego charakterystyka z góry zdefiniowana czyli swoisty formularz ale nie wiem jak to ma funkcjonować – kto dostęp, kto edycja, kto zatwierdza, gdzie serwer zlokalizowany i kto się nim opiekuje itp. …
Ale może to trzeba by obgadać face to face a nie nudzić tutaj:)).
A na razie deczko prywaty. Moja siostrzenica z córeczką. Nie wiem po co ale może ktoś polubi

http://nikonjestemnawakacjach.pl/voting ... 433fd38bf0