Babcia BUNIA z Palucha - Żegnaj Perełko (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 21:12 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

11? Czy później?

nelka&pirat

Od: Śro mar 30, 2011 15:14

Post » Pt lip 22, 2011 21:22 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Jeśli Ci pasuje to po 13.00 , bo adopcje są dopiero od 12.00 i my też dopiero wtedy tam docieramy.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lip 22, 2011 21:32 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

spoko może byc po 13:) a o kogo ma pytać i rozumiem ze będziecie we dwie? A Bunia wraca później do schronu czy jedzie do dt?

nelka&pirat

Od: Śro mar 30, 2011 15:14

Post » Pt lip 22, 2011 21:36 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Bunię zabiera do DS kotydwa12. I to dla nich potrzebny jest transport. My zostajemy.
Pytaj o pokoje adopcyjne i o wolontariuszkę Anię . Napisałam na PW.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob lip 23, 2011 10:44 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

no i się nie pożegnam z Bunią :( Tzn. baaaardzo się cieszę, że jutro jej (Wasz) wielki dzień, ale zła jestem, że nie wracam dzień wcześniej i nie zdążę jej wyprzytulać, wyściskać chudych kosteczek na podróż i wycałować w różowy nochalek :oops:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob lip 23, 2011 15:25 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

nie ma się co śmiać :twisted: odczekam chwilę :mrgreen: :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob lip 23, 2011 16:24 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

MalgosiaZ pisze:FUNDUSZ DLA BUNI jest nadal aktualny :D .
Prosimy pięknie o małe datki :oops:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jeszcze raz się przypomnę :D .
Niech Bunia ma swój kapitał na nową drogę życia :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon lip 25, 2011 7:42 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

i co , udało się?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 25, 2011 8:03 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Bunia z nowym imieniem Perełka pojechała wczoraj do swojego domku :D .
Kasiu - różowy nosek wycałowałam i od siebie i od Ciebie (kotydwa12 świadkiem) .
Bunia-Perełka pomruczała do swojej Dużej i zapakowała się do jej/swojej torby.I tyle ją widzieli :wink: . Reszta relacji będzie już od kotydwa12.
Kiciuniu - bądź szczęśliwa w nowym domku :1luvu: .
Ostatnio edytowano Pon lip 25, 2011 8:49 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon lip 25, 2011 8:06 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

to dom... na zawsze?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lip 25, 2011 9:38 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Powodzenia maleńka :ok: - czekam z niecierpliwością na relację i zdjęcia
Kotydwa12 :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lip 25, 2011 12:01 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Ja z samokrytyką; jak będzie wizyta poadopcyjna to Perełka będzie skargi składała u jakiej podłej baby jest, bo ta chce
ZAGŁODZIĆ koteckę.
A ja mam zagwozdkę, czy bardziej cieszyć się z tego, że Perełka okazała się zdolną kradziejką jedzeniową, czy martwić,
że rano na zalecone badania nie było możliwości pójścia.
W trakcie wizyty "popaluchowej" u pana weterynarza ustaliliśmy wykonanie dziś rano wszystkich badań i dopiero na ich (badań) podstawie wdrożenie konkretnego leczenia, bo na "czuja" weta to chyba nie koci katar a chla....coś, ale zgadywanki
to nie podstawa leczenia, więc Perece ostrożnościowo zaalikowano Unidox (1/3 tabletki dziennie), floxin (zakraplanie 4 razy
dziennie) i Immunodol (1 tabletka dziennie).
Perełka poczuła się w domu jak na swoich starych śmieciach i zjadła puszkę gourmenta golda i prawie
miseczkę chrupek RC Senior, a ponieważ rano badania to około godz. 24 ta podła opieka zabrała kocie miski i zostawiła tylko wodę. Rano nie mając czasu na dotarcie do kliniki i powrót przed 9 (pora zastrzyków z insuliny Zuzki i Femka) zaczęła
od zastrzyków i przygotowania reszcie towarzystwa śniadanka, które wychodząc z izolatki zostawiła na szafkach kuchennych - na które Perełka mimo licznych przymiarek w niedzielę nie dawała rady się dostać;
robiąc zastrzyki usłyszałam z kuchni hurgot tłukących się talerzy; spokojnie zakończyłam kłucie cukiereczków, bo co można zmienić - jakaś szkoda już się stała i wróciłam do kuchni zastałam Perełkę pracowicie wyjadającą wśród rozbitych
dwóch ceramicznych miseczek mokre i to prawie "na akord"; to pozbierałam skorupy, uzupełniłam jedzonko (za drzwiami zbierało się na rozruchy głodowe) i zaniosłam tatłajstwu; kiedy zaczęłam sprzątać kuchnię - to ja z jednej strony ze szmatą,
a z drugiej Perełka dojadająca, żeby zdążyć przed sprzątającą.
I biedactwo koło godz. 10 zostało zostawione znów tylko z miseczką wody i około 18 idziemy na badania.
Ostatnio edytowano Pon lip 25, 2011 14:02 przez kotydwa12, łącznie edytowano 1 raz

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pon lip 25, 2011 12:11 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

Miałabym prośbę do darczyńców ewentualnego Funduszu dla BUNI.
Jest mi trochę niezręcznie temat poruszać ale czy zgodzilibyście się aby te pieniądze przeznaczyć dla innych Paluszków.
Zresztą nie ma żadnej Buni jest PEREŁKA.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pon lip 25, 2011 12:15 Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!

:-) kasa dla KOTA jest i na KOTY ma pójść :-)
czyli Perełka zostaje u Ciebie?
Napisz BAAARDZO prosze o tym u seniorów - wejście przez banerek w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]