Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 14:41 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Dzisiaj są jego drugie urodziny...

Jedyny z moich kotów o dokładnie znanej dacie urodzin.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro sie 18, 2010 15:17 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Chatte,czy Ty oplakatowałaś bazarek w Falenicy?
Bo przedwczoraj do mojej znajomej na Zatrzebiu przybłąkał się krówek a teraz okazało się że zniknął ludziom z Zaporoża,czyli to jakieś 6 km.A znalazł się tylko dzięki ogłoszeniom przy bazarku,jednak tam każdy okoliczny mieszkaniec bywa choć raz na jakiś czas.

a dla Fida długiego i zdrowego życia z okazji urodzinek..no i oczywiście powrotu do domu
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 18, 2010 17:43 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Bazarek powiadasz... nie plakatowałam, uznałam, ze to za daleko no i przejscie przez tory...
Spróbuję, choćby dla spokoju sumienia.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro sie 18, 2010 18:16 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Mieszkam w Michalinie, widziałam ogłoszenia, będe sie rozglądać za kotkiem, trzymam kciuki, znajdzie się.

I popieram pomysł z ogłoszeniami na bazarku falenickim, również info w sklepikach z art. dla zwierzaków.
Puccini
Obrazek

Pysia.w

Od: Czw sty 07, 2010 11:03

Post » Śro sie 18, 2010 22:32 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Chatte,bazarek koniecznie!
Na drzewie przed wejściem od strony kiosku z dwóch stron, przed i sklepie p.Tomka(art.dla zwiarząt i przed pozostałymi wejściami na bazarek.
To wiadomo że tam Fido nie zaszedł,ale tam wszyscy robią zakupy przynajmniej raz na kilka,kilkanaście dni.Może też ten ktoś u kogo Fido jest teraz.. :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 16:31 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Melduję, że bazarek w Falenicy oplakatowany. Oby to coś dało... Chodzenie nocą po lesie dołuje mnie coraz bardziej, bo coraz wyraźniej widać, że nie mam szans go odnaleźć w takim otoczeniu. Pojawiają się nowe ogłoszenia o zaginionych kotach... buuu
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Czw sie 19, 2010 16:40 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

to prawda,dużo kociaków ostatnio wybiera "wolność"
ale nie trać nadziei :ok: :ok:

a przy tym drzewie obok kiosku od str.Walcowniczej to musisz codziennie sprawdzać,bo mnie codziennie zrywali a ja codziennie wieszałam nowe..

smarti

Post » Czw sie 19, 2010 19:41 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Przy szkołach koniecznie powieś, boz araz zacznie sie rok szkolny. A dzieciaki już biegają sprawdzić co i jak pzry zmianie szkoły.
Teraz jest pora dorastania jesienno i wczesno-wiosennych miotów. Nie kastrowane dają nogę. A nawet nie musza, bo często są wychodzące.
Kciuki cały czas.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 19, 2010 19:50 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

dziewczyny, pila sprawa..ja to sie mam, właśniezadzwonili sąsiedzi że znaleźli na drodze z wawy potrąconego kota, póki co żyje, nie wiadeomo jak długo, ale strasznie się męczy. Szukam jakiejś dłużej czynnej kliniki, czy całodobowej żeby go leczyc lub uśmić. Sprawa sprzed 10 min...a jak sie w nerwach szuka to nic sensownego w necie nie moge znaleźć. Oni mi to uprzyjadą za 10 min a ja chce im dać jakiś namiar w doridze żeby szybko go zawieźli..oczywiście mówimy o tych okolicach otwock/józefów/falenica...jak najblizej otwocka.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Czw sie 19, 2010 20:26 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

przepraszam Was za ten "napad" na tym wątku , nie na temat..ale to akurat weątek którym się najbardziej teraz interesuję i miałam otwarty. Niestety kotek nie zdążył. udusił się krwią. nie zdążyliśmy nic zrobić. pech że akurat to było po 20, a wieszkośc wetó w mojej okolicy do tej pory działa. Wiedzieliśmy że jest to kwestria minut, więc nie było sensu dzwonić po priywatną wizyte bo wet by nie zdążył. A jesli kotkowi udałoby sie wytrzymać chcielismy już do kokretnej kliniki go dowieźć..prześwietlenia i te sprawy. Kotek odszedł z 10 min temu. Mam nadzieję że to niczyj kotek z forum.
Pozdrawiam i przepraszam Was
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw sie 19, 2010 20:31 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

nie masz za co przepraszać :( :(

Życie każdego kotka jest równie cenne :cry: :cry: ,szkoda tylko że niektóre odchodzą tak szybko :cry: :cry:

smarti

Post » Pt sie 20, 2010 8:43 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

Dopiero teraz przeczytałam :cry:
I uświadomiłam sobie, że nie wiem gdzie w okolicy jest całodobowa klinika zwierzęca.
W Warszawie korzystałam z weta przy Igańskiej (juz go tam nie ma) albo na Gocławiu - nie wiem czy jeszcze funkcjonuje.

Dlatego prośba, aby przy tej smutnej okazji poszukać informacji o okolicznych klinikach / wetach pracujących też w godzinach niestandardowych. Popytam i wkleję gdy się czegoś dowiem.

Kasiumarto, chciałas pomóc, nie zawsze się udaje...
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pt sie 20, 2010 9:53 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

kasiamarta79 pisze:przepraszam Was za ten "napad" na tym wątku , nie na temat..ale to akurat weątek którym się najbardziej teraz interesuję i miałam otwarty. Niestety kotek nie zdążył. udusił się krwią. nie zdążyliśmy nic zrobić. pech że akurat to było po 20, a wieszkośc wetó w mojej okolicy do tej pory działa. Wiedzieliśmy że jest to kwestria minut, więc nie było sensu dzwonić po priywatną wizyte bo wet by nie zdążył. A jesli kotkowi udałoby sie wytrzymać chcielismy już do kokretnej kliniki go dowieźć..prześwietlenia i te sprawy. Kotek odszedł z 10 min temu. Mam nadzieję że to niczyj kotek z forum.
Pozdrawiam i przepraszam Was

szkoda,ze nie zadzwoniłaś :cry: . Na Kołłataja(na przeciwko apteki, blizej Biedronki) jest czyny do 21 i na Kościelnej w Otwocku. W radosci jest całodobowy szpitalik i w w wawrze. Na Staszica też jakoś tak późno zamykają. Zreszta weci nie zamykają z wybiciem godziny.
Na wiosnę takiemu kotu pomagałam przejść TM. Bolało jakbym ze swym przyjechała.
Kiciuniu[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 20, 2010 10:40 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

rzeczywiście, szkoda że sie nie dogadałyśmy, bo to własnie są okolice biuedronki w otwocku. I było przed 21 wiec nawet tam można bylo jechać. A co to za wet? znasz go?
Rzeczywiście, przydałaby sie taka lista, bo potem człowiek w panice cieżko szuka...
Miała wam powiedzieć co to zakotek..
znalezniony na pasie na ulicy jadąc nadwiślańską na wysokości starego hoteluku /poodbno/ pod dębami...zresztą chyba podobnie nazywa się przystanek autobusowy. Leżał na środku ulicy i podnosił łepek tylko, a nad mim cały czas przejeżdzały samochody. Sąsiad go zabrał, ale to wyglądało tak jakby od połowy w dół był sparaliżowany, czyli z kregosłupem też coś miał. I ten łepeczek przerażony patrzący na kolejny nadjeżdzajacy samochód...zanim sąsiad sie do niego przedostał i zatrzymał samochody, on jeszcze zdążył sie troszeczke dwlec w strone pobocza.
Kotek młody, choć raczej dorosły..nie z kociaków małych, szaro bury...podobno trochę przypominał tego z reklamy wiskasa, tylko miał mniej rzucające sie w oczy pręgi, ale jednak były. Oczy -nie wiem. Brak znaków szczególnych w postaci jakiś planek innego koloru czy coś takiego.
Mam nadzieje że w najbliższych dniach będę mogła odetchnąć od kolejnych przygód tego tylu, bo ciężko znoszę takie sytuacje.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt sie 20, 2010 15:46 Re: Józefów k.Otwocka 25.07.2010 Zaginął kot

co za pier.... potwory :!: :!: :!:
jeszcze tak nad nim przejeżdżali..zamiast mu pomóc..normalnie nóż się w kieszeni otwiera...
oj,jak ja nie lubię ludzi jako gatunku :!: :!:

smarti

[poprzednia][następna]