BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 16, 2010 16:36 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Ja łapię m.in na walerianę. To trochę ciężka sprawa, bo koty naprawdę zaczynają świrować. :?
Waleriana nie uspokaja - pobudza. Za to łapanie wychodzi świetnie (zwłaszcza tych niegłupich co na żarcie się nie dają nabrać :twisted: )
Może najpierw spróbować tradycyjnie, a jak nie - waleriana.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lut 16, 2010 17:55 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Kasia miała na myśli waleriankę dla brzdąców u espresso, żeby pomóc im się wyluzować :wink: Ja też łapię na walerianę, w przypadku tych maluchów myślę, że na razie trzeba cierpliwie czekać
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto lut 16, 2010 18:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

eeee... to jak wyluzować to kocimiętka rulez :lol: :lol: :lol:

(choć jest wyjątek od wyluzowania: moja Nora - jak się naćpa kocimiętki to budzi się w niej potwór i broni tej kocimiętki zaciekle. Bardzo. Bez zbroi rycerskiej nie podchodź :twisted: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto lut 16, 2010 18:13 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Już się robi.
Maluchy siedza grzecznie razem, najchętniej na pralce.
Jedzą jak smoki, ale tylko jak mnie nie ma w łazience, i mokre (animonda dla kociąt) i suche (RC dla małych kociaków).
Potrzeby zanoszą skutecznie do kuwety - niedobra Duża zabrała im na razie wszystko, co mogłoby posłuzyć do zakopywania.
Były i kupy - wzorowe - i siku. Jak będą grzeczne, oddam ręcznik / kocyk, może jutro.

Wyraźnie widoczna jest różnica w zachowaniu Tymka (sobotni) i Duszka (poniedziałkowy).
(imiona robocze - a nuż to dziewczynki - ale jakoś ich muszę rozrózniać)
Tymek jest trochę zaciekawiony tym, co ja robię, co się dzieje. Wodzi za mną wzrokiem, wychyla się zza miski.
Daje się trochę głaskać (bardzo niechętnie).

Duszek siedzi skulony, nie rozgląda się, stara sie zniknąć. Nie próbowałam go głaskać jeszcze.
Chciałam go zdjąć rano z wanny, żeby nie wziął razem ze mną prysznica, to spanikował strasznie.
Wpadł do wanny, wyskoczył, pognał do kąta i wcisnął się do wiaderka z mopem.
Tymek siedział na pralce i miauczał do niego, w końcu po niego odważnie poszedł do tego wiaderka i razem wskoczyły na pralkę.

Fotek chwilowo niet, bo mi się bateria rozładowała w aparacie, ładuje się. Ale jeszcze dziś coś wrzucę.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Wto lut 16, 2010 18:48 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

fajnie że są razem... znacznie łatwiej im będzie przetrwać początki zmiany całego ich świata :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lut 16, 2010 18:50 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

i hopsnę - może ktoś wypatrzy dla siebie maluszka na tymczasowanie? :twisted:
potrzebne jeszcze jedno schronienie dla jednego brzdąca!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Wto lut 16, 2010 19:22 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Już pisałam, że myję po kawałeczku Tymka ciepłym mokrym wacikiem, on nawet zdaje się to trochę lubić.
To takie terapeutyczne bardziej :)
Ale dziś po moim "zabiegu" pierwszy raz widziałam, że dzieciak wziął się samodzielnie za mycie, co prawda było to zaledwie kilka liźnięć, ale wreszcie! Bo juz się zastanawiałam, czy mam tu dwa brudasy?

Obrazek

_espresso

Post » Wto lut 16, 2010 19:59 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Duszek chowa się za Tymkiem. Uważam, że mają śliczne uszka.
Obrazek

Obrazek

_espresso

Post » Wto lut 16, 2010 20:07 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

:1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto lut 16, 2010 20:44 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

cudne :1luvu:

:D

fajne mają pysiaki :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Wto lut 16, 2010 21:20 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

tak, pysiaki śliczne :1luvu:

po powrocie z pracy zajrzałam do pozostałej dwójki i w oddali widziałam dwie pary błyszczących ślepek, 8)
papu zostawiłam, mam nadzieję, że pojedzą

wstępne plany łapanki na piątek

domki hop, hop :roll:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Wto lut 16, 2010 22:24 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

_espresso pisze:Duszek chowa się za Tymkiem. Uważam, że mają śliczne uszka.

_espresso - patrząc na to zdjęcie dodam jeszcze, że mam wrażenie, że chyba jakiegoś cudu dokonałaś, bo na nim zupełnie nie przypominają tych autystycznych stworzeń, które wczoraj na żywo widziałam.. 8)
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Śro lut 17, 2010 0:51 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Kciuki za ślicznoty!! Łazienkowe i garażowe :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lut 17, 2010 1:11 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - za to by niedługo wszystkie maluszki były łazienkowe. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 17, 2010 1:20 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Oj tak, Adusiu, oj tak :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]