Obie dziewczynki już w swoich domkach stałych :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 8:39 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Aggi pisze:Mówiłam wetce o kupkach,a raczej o ich braku-mówiła że mają na to jeszcze czas i wogóle.
Z siku nie mówiłam,bo nie jestem też na 100% pewna...Coś mokrego było na podłodze rano,potem popołudniu lekko pod fotelem-ale psu naszemu często ostatnio zdarza się siknąć w domu,więc nie wiem kto to...

to co to za pies? chichuaua? no sorry :ryk: przeciez sik psa to Ocean Spokojny w porównaniu do sika takich kociąt. Moim zdaniem problem leży w tej kuwecie-misce. Wiem jak to wygląda w naturze, bo też posiadam taką miseczkę do przepierek. Ona jest za wysoka! nie szkodzi, że małe do niej potrafią wejść, one się tam czują bezpiecznie, osłonięte bokami, dlatego bardziej tam śpią i się bawią, bo samo wskakiwanie i wyskakiwanie to świetna zabawa.
Blacha do pieczenia ciasta o niebo lepsza! niska, łatwo wejść i wyjść, można rozsypywać żwirek na boki, czyli kuweta jak ta lala. Chińskie formy można kupić za 3-4 złote na ryneczkach i w sklepach gosp. dom. Nie musi to być hajtek, więc nie daj się nabrać na gadki o przewadze polskich wyrobów z grubszej blachy, w których ciasto się nie przypala, bo piec w tym przecież nie będziesz :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lis 19, 2009 11:14 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Mówie ładnie dzień dobry i już piszę co i jak :D
Właśnie Lunka zrobiła siusiu do kuwetki-siedziała w niej z 15 minut,drapała aż wkońcu siknęła ;)
Kupki nie ma nadal...Teraz Sissi siedzi w kuwetce,zobaczymy...
One tam wchodzą,drapią i wogóle,ale one są tak nierozłączne że nawet w tej kuwecie razem muszą siedzieć...No nic,zobaczymy,może zaczną się tam załatwiać...
Zjadły ładnie śniadanko,pełna miseczka moment znikła ;)
Obudziłam się rano,i coś mi cholerka ciepło na włosach było...Zobaczcie co znalazłam lekko wciśnięte pod moją głowę i poduszkę :ryk:
:1luvu: :1luvu:

Obrazek

A tu troszkę fotek z wczorajszego wieczora ;)

Sissi spała wtulona w siostrzyczkę :)

Obrazek

Luna myje Sissi :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Cudowne maluszki :1luvu: :1luvu:

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Czw lis 19, 2009 11:32 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

z tą kuwetą to prawda, pościel im w tej pięknej misce coś ciepłego a żwirek wsyp do blaszki do pieczenia będzie im lepiej :!: są cudne ale zdjęcia starszaków też poproszę, i jakie te saszetki im w końcu kupiłaś, kup też serek bieluch będziesz miała tani jeden posiłek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lis 19, 2009 11:39 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Georg-inia pisze:to co to za pies? chichuaua? no sorry :ryk: przeciez sik psa to Ocean Spokojny w porównaniu do sika takich kociąt. Moim zdaniem problem leży w tej kuwecie-misce. Wiem jak to wygląda w naturze, bo też posiadam taką miseczkę do przepierek. Ona jest za wysoka! nie szkodzi, że małe do niej potrafią wejść, one się tam czują bezpiecznie, osłonięte bokami, dlatego bardziej tam śpią i się bawią, bo samo wskakiwanie i wyskakiwanie to świetna zabawa.
Blacha do pieczenia ciasta o niebo lepsza! niska, łatwo wejść i wyjść, można rozsypywać żwirek na boki, czyli kuweta jak ta lala. Chińskie formy można kupić za 3-4 złote na ryneczkach i w sklepach gosp. dom. Nie musi to być hajtek, więc nie daj się nabrać na gadki o przewadze polskich wyrobów z grubszej blachy, w których ciasto się nie przypala, bo piec w tym przecież nie będziesz :D

Pies jest zwykły kundelek,ale on nie sika tak konkretnie w domu,on sobie tak po kropelce podsikuje...Jak się zagapię i z nim zapóźno wyjdę to podchodzi i na moich oczach tak siknie i idzie do drzwi,wtedy już wiem że nie ma zmiłuj :ryk:

Ewan-zdjęcia starszaków będą później w odpowiednim wątku ;)
Kurde,ja blaszki to takie małe mam tylko...Nie mam teraz takiej większej bo mamie pożyczyłam :twisted:

Aggi

Post » Czw lis 19, 2009 15:09 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

MAMY KUPĘ :ryk: :ryk:
Luna weszła do kuwetki pogrzebała troszkę i kupkę zrobiła ;) Teraz czekamy na kupkę Sissi ;)
Powiedzcie mi,można zostawić takie maleństwa na troche dłużej same??
Musimy jechać z mężem obejrzeć mieszkanie więc siłą rzeczy musimy jechać razem...A wyjeżdżamy gdzieś ok.16.30 i wrócimy dość po 20 tej...
Myślicie że dadzą sobie rade?

Aggi

Post » Czw lis 19, 2009 15:15 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Aggi pisze:Myślicie że dadzą sobie rade?

Myślę, że spokojnie można. Nie przejmuj się i jedź, nic im się nie stanie.
Ja też mam od 2,5 miesiąca takie siostrzyczki przygarnięte z ulicy... one autentycznie chodzą razem do kuwety, wszystko robią razem :D

Tu fotka:
Obrazek

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Czw lis 19, 2009 15:18 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

piegusek pisze:
Myślę, że spokojnie można. Nie przejmuj się i jedź, nic im się nie stanie.
Ja też mam od 2,5 miesiąca takie siostrzyczki przygarnięte z ulicy... one autentycznie chodzą razem do kuwety, wszystko robią razem :D

Tu fotka:
Obrazek

Piękności :1luvu:
Zastanawiam się czy moim robić wspólne ogłoszenia...
Raczej nie bo generalnie to jedna Pani z tego baru skąd je wzięłam chce wziąć biało czarną,ale one takie zżyte są ze sobą...
I nie wiem co mam robić...
Domku dla obu chyba nie da rady znaleźć...Sama nie wiem...

Aggi

Post » Czw lis 19, 2009 15:24 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Szukaj dla dwóch, napisz w ogłoszeniu, że są bardzo zżyte i że najlepiej mieć dwa kotki, itp...
To wcale nie jest przesądzone, że nie znajdziesz im wspólnego domku, ja bym próbowała.

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Czw lis 19, 2009 15:31 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

piegusek pisze:Szukaj dla dwóch, napisz w ogłoszeniu, że są bardzo zżyte i że najlepiej mieć dwa kotki, itp...
To wcale nie jest przesądzone, że nie znajdziesz im wspólnego domku, ja bym próbowała.

Ja bym też tak zalecała :wink:
we dwoje będa sie lepiej chować :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lis 19, 2009 15:43 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Mamy koopkę HURRA!!! Możesz je zostawić, powinnaś już powolutku oswajać je z resztą stada więc wypuść starszaki jak jesteś w domu żebyś miała dozór.No i ogłaszaj w dwupaku najwyżej później rozdzielisz jak nie będzie zainteresowania.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lis 19, 2009 18:00 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

maluszki już pewnie same :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 19, 2009 21:16 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Maluszki całe i zdrowe ;)
Przed chwilką Luna zrobiła kolejną kupkę do kuwetki,ale coś mi "pachnie" kupą w pokoju odkąd weszliśmy-wiec musze poszukać bo chyba cosik narobiły nie tam gdzie trzeba :lol:
No i chyba do kwiatka któraś nasiusiała bo dzisiaj nie podlewany a mokro w jednym punkcie :D

Aggi

Post » Pt lis 20, 2009 0:24 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Aggi pisze:Maluszki całe i zdrowe ;)
Przed chwilką Luna zrobiła kolejną kupkę do kuwetki,ale coś mi "pachnie" kupą w pokoju odkąd weszliśmy-wiec musze poszukać bo chyba cosik narobiły nie tam gdzie trzeba :lol:
No i chyba do kwiatka któraś nasiusiała bo dzisiaj nie podlewany a mokro w jednym punkcie :D

no wiesz co?? żeby biedny mały koteczek zastępował cie w opiece nad kwiatkiem :ryk: :ryk:

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt lis 20, 2009 10:00 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Co u maluszków :?:
Obrazek

Danusia

Post » Pt lis 20, 2009 10:13 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Aggi pisze:Maluszki całe i zdrowe ;)

To się nazywa nawożenie azotowe :wink:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

[poprzednia][następna]