KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 22, 2010 12:13 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

natasza25 pisze:

Napisałam tej osobie z gumtree, że chetnie kotka przygarniemy :roll:
Czekam na odpowiedz.

Mogłaś przy okazji napisać że eutanazja zwierzęcia niezwiązana z jego tragicznym stanem zdrowia podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami i zgodnie z Ustawą grozi grzywną i kara pozbawienia wolności do 1 roku. :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 22, 2010 12:14 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:dzwoniłam do pana Andrzeja, po pierwsze to on nie pomaga w wywłapywaniu kotów, ale jak mu powiedziałam więcej co i jak i powołałam się na kogo trzeba to się rozgadał :wink: ale niestety nie dysponuje on niczym innym więcej niż my mamy, klatkę łapkę i podbierak -siatki schronisko nie ma :(

A może straż miejska pomoże?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lut 22, 2010 13:06 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:dzwoniłam do pana Andrzeja, po pierwsze to on nie pomaga w wywłapywaniu kotów, ale jak mu powiedziałam więcej co i jak i powołałam się na kogo trzeba to się rozgadał :wink: ale niestety nie dysponuje on niczym innym więcej niż my mamy, klatkę łapkę i podbierak -siatki schronisko nie ma :(

Gosiu - może się coś zmieniło, ale jeśli jeździ na karetce, to i łapie. Chyba, że prawdą jest, że jednym z kierowców juz jest syn Białoszewskiej, wtedy byłby piękny rodzinny komplecik. Tatuś też jeżdzi na karetce, mamusia zarządza, no i teraz synuś.
Nie wiem, o czym piszesz - myśląc siatka. Podbierak to nie taki podbierak na ryby, tylko specjalny - przystosowany do łapania zwierzat. Ma zamknięcie uniemożliwiające wydostanie się zwioerzęcia po narzuceniu go na nie. A sama pani B. chwaliła się swego czasu, ze wprost z Anglijii sprowadziła - taka zacna kobieta :wink: Dzisiaj nie - ale dowiem sie o co chodzi z tym problemem z łapaniem.

Gibutku - straż miejska wystraszy tylko koty, przy tym nie wiem, kto, kogo będzie się bardziej bał :wink: . Zresztą oni raczej na pewno nie przyjeliby takiego zgłoszenia.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon lut 22, 2010 13:08 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Gibutkowa pisze:

Edi chyba miała na myśli Straż dla Zwierząt :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 22, 2010 13:09 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Gibutkowa pisze:
natasza25 pisze:Napisałam tej osobie z gumtree, że chetnie kotka przygarniemy :roll:
Czekam na odpowiedz.

Mogłaś przy okazji napisać że eutanazja zwierzęcia niezwiązana z jego tragicznym stanem zdrowia podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami i zgodnie z Ustawą grozi grzywną i kara pozbawienia wolności do 1 roku. :evil:

Edytko. jakkolwiek uwaga ze wszechmiar słuszna :ok: , to ja bym tego nie pisała, bo bałabym się wogóle nie zobaczymy kota. Kobieta po takiej uwadze raczej sie nie odezwie.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pon lut 22, 2010 13:13 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

mamucik pisze:
Gibutkowa pisze:

Gosiu - może się coś zmieniło, ale jeśli jeździ na karetce, to i łapie. Chyba, że prawdą jest, że jednym z kierowców juz jest syn Białoszewskiej, wtedy byłby piękny rodzinny komplecik. Tatuś też jeżdzi na karetce, mamusia zarządza, no i teraz synuś.
Nie wiem, o czym piszesz - myśląc siatka. Podbierak to nie taki podbierak na ryby, tylko specjalny - przystosowany do łapania zwierzat. Ma zamknięcie uniemożliwiające wydostanie się zwioerzęcia po narzuceniu go na nie. A sama pani B. chwaliła się swego czasu, ze wprost z Anglijii sprowadziła - taka zacna kobieta :wink: Dzisiaj nie - ale dowiem sie o co chodzi z tym problemem z łapaniem.

Gibutku - straż miejska wystraszy tylko koty, przy tym nie wiem, kto, kogo będzie się bardziej bał :wink: . Zresztą oni raczej na pewno nie przyjeliby takiego zgłoszenia.

mamy podbierak na koty, co prawda nie taki zaciskowy ( choć wiem od kogo mogłabym pożyczyć ) ale ze składanym uchwytem , specjalnie do łapania kotów, tyle, że one nie podejdą tak blisko, a jak już ruszy sie ta siatką to uciekają z prędkością światła 8)
jeszcze spróbujemy z klatką łapką , może zdarzy się cud i wejdą do niej 8) lepsza byłaby taka samozatrzaskowa, bo nasza jest na sznurek, a to jednak liczy się każdy ułamek sekundy

jessi74

Post » Pon lut 22, 2010 14:17 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Jessi - mój zaciskowy podbierak ma Asia Kleszcz ( no własnie, to już chyba z odsetkami zabiorę :wink: - było pożycz na chwilę :mrgreen: )

mamucik

Post » Pon lut 22, 2010 14:54 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

mamucik pisze:Jessi - mój zaciskowy podbierak ma Asia Kleszcz ( no własnie, to już chyba z odsetkami zabiorę :wink: - było pożycz na chwilę :mrgreen: )

ooo, mogłabym "pożyczyć" od niej :wink: w środe będe blisko jej domu

jessi74

Post » Pon lut 22, 2010 15:03 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Miałam na myśli straz miejska lub straz dla zwierząt a pomoc to pożyczenie sprzętu. Może oni mają siatkę?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lut 22, 2010 15:06 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Gibutkowa pisze:Miałam na myśli straz miejska lub straz dla zwierząt a pomoc to pożyczenie sprzętu. Może oni mają siatkę?

tak, tak, odczytałam prawidłowo Twoje myśli, straż dla zwierzat nie odbiera, do straży miejskiej nie dzowniłam, oni mają ale nie wiem czy nam pożyczą :evil:

jessi74

Post » Wto lut 23, 2010 9:14 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Nowy domek Saby a właściwie teraz Tuni, przysłał wczoraj wieści. Mała chowa się na razie po kątach ale już pierwszej nocy skorzystała z zawartości miski i kuwety. Domek słyszał też że zwiedzała w nocy mieszkanie. Rano została znaleziona zaspana w wersalce (u mnie też czasami lubiła sie tak przespać). Wczoraj w ciągu dnia też były widoczne ślady po wizytach w misce i kuwecie. Mała się szybciej aklimatyzuje niż u mnie :D

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

Post » Wto lut 23, 2010 10:39 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Klusek pisze:Nowy domek Saby a właściwie teraz Tuni, przysłał wczoraj wieści. Mała chowa się na razie po kątach ale już pierwszej nocy skorzystała z zawartości miski i kuwety. Domek słyszał też że zwiedzała w nocy mieszkanie. Rano została znaleziona zaspana w wersalce (u mnie też czasami lubiła sie tak przespać). Wczoraj w ciągu dnia też były widoczne ślady po wizytach w misce i kuwecie. Mała się szybciej aklimatyzuje niż u mnie :D

:ok: :ok: :ok: oby tak dalej :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lut 23, 2010 13:28 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:
mamucik pisze:Jessi - mój zaciskowy podbierak ma Asia Kleszcz ( no własnie, to już chyba z odsetkami zabiorę :wink: - było pożycz na chwilę :mrgreen: )

ooo, mogłabym "pożyczyć" od niej :wink: w środe będe blisko jej domu

Pewnie też na chwilę :mrgreen:
Ale jeśli tylko ten podbierak jeszcze żyje, bo był mocno używane - to nie ma sprawy. Tylko on ciężki, więc wygodniej by Ci było autem, a najlepiej razem z podbierakiem zabrać Asię, ona ma wprawę w walce na ten sprzęt :ok:

mamucik

Post » Śro lut 24, 2010 12:17 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

natasza może umieść kody do banerka w pierwszym poście , łatwiej będzie znaleźć?
sporo kotków czeka jeszcze na pomoc :!:

jessi74

Post » Śro lut 24, 2010 13:21 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek

półroczny mizialski oswojony kotek mieszkający pod samochodami na ulicy Dawida szuka pilnie DT :!: kotek bardzo płacze i prosi aby go zabrać z ulicy - widać to zresztą na zdjęciu :!:
! prosimy o DT!

już go miałyśmy dzisiaj na rękach i wyrwał się, za kilka dni zrobimy kolejne podejście! to spokojny oswojony kotek

młody oswojony kotek jeszcze na ulicy, rejon ulicy Ciepłej i Wesołej ! okolice Aqua Parku! potrzebna pomoc w łapaniu kotka! mamy kogoś kto mieszka w pobliżu? i mógłby pomóc?

jessi74

[poprzednia][następna]