K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 16:23 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Akima pisze:Miaucia, Pestka, Kora, Szila, Szymek, 8 kociąt z Bielan, Baloo , Milka, Franek, 2 maleństwa ze smietnika, Pan Kot - Fazi... pamietacie jeszcze kogoś. Może warto poszukac u siebie zdjęć i dodać je do strony. Pamietacie inne ?

...Macius, Ruda.... Neska i Vincent... Napisze o nich conieco na strone ale padl mi dysk w komputerze i w zwiazku z tym dopiero w przyszlym tygodniu bede w stanie cos dorzucic Leone do strony.

Rozmawialam dzis z Etiopia - zgodziłam się przyjąć na tydzień znajdkę, którą wirtualnie adoptowała, ale bardzo proszę zeby za tydzien ktos ja ode mnie przejął. Dluzej niz do tygonia czasu kotki nie bede w stanie przetrzymac.

Obecnie wycofuje sie z tymczasowania z roznych powodow, m.in.lokalowo-rodzinno-zdrowotnych - o czym juz informowalam szefostwo, teraz podaje do ogolnej wiadomosci. Za miesiac jade na kolejna operacje i potem zobaczymy co dalej.

Edit: natomiast w inne dzialania fundacyjne jak np kwestowanie zamierzam sie czynnie wlaczac :)
kiedy kolejna kwesta?? cos tu pisalo ze w polowie miesiaca - czy to pewne czy tylko przypuszczalny termin?
mam tez pomysl zwiazany z urzadzeniem w jednej ze szkol stoiska promujacego nasza fundacje, polaczony ze zbiorka pieniedzy na sterylki oraz karmy dla kotow. byloby to realne w porozumieniu z obecnym opiekunem Bogusi (u mnie byla to Zyta), kotki przywiezionej z Olkusza, mamy pieciu maluchow.
w tym tygodniu bede z nim rozmawiac - najpierw zamierzam udac sie na godzine wychowawcza do jego klasy, a potem rzucic haslo organizacji takiego Dnia Kota w szkole.
Co wy na to?
:)

Queen_ink - czy Ty zamierzasz cos ciachac i trzymac u mnie? Jesli tak i jesli to bedzie w najblizszym tygodniu, to wraz z kolejnym "Tomkiem" bede potrzebowac jeszcze jednej klatki, mam na stanie tylko jedna (noemik).
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto maja 04, 2010 20:08 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Najświeższe wieści od Edit_f: Matylda okazała się być... Matyldem i to niewykastrowanym :lol:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto maja 04, 2010 20:21 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

hehe, więc nic dziwnego, że nie była w ciąży.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto maja 04, 2010 21:05 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

noemik pisze:po 4 maja katgral będzie wysyłała zamówienie na puszki.
Ktoś chętny?
jak zwykle bozita, animonda brocconis, felix.
proszę o informację na pw, informacje przekażę katgral.
ceny (jeszcze do potwierdzenia przez katgral po 4 maja) były takie:
bozita 370g - 3,50 zł
animonda brocconis 400g - 2,20 zł
felix 400g - 2,9 zł
jak chodzi o smaki, to proszę przede wszystkim o informację, czego nie chcecie.
:-)

Dzień dobry, dobry wieczór.

Wróciłam, odespałam 16 godzin w aucie, odespałam chorobę która właśnie zaczyna mnie łapać i się melduję :)

Jutro dzwonię do sklepu z zapytaniem o ceny

Czy poza tym co powyżej mam jeszcze o ceny czegoś dla kogoś zapytać?? jakieś suche?? jakieś inne puszki??

jeśli tak poproszę o prw do jutra do 13.00, po 13.00 zadzwonię do Pana Sławka, zapytam o ceny i może uda się do czwartku przed południem skompletować zamówienie
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto maja 04, 2010 21:21 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

katgral pisze:
noemik pisze:po 4 maja katgral będzie wysyłała zamówienie na puszki.
Ktoś chętny?
jak zwykle bozita, animonda brocconis, felix.
proszę o informację na pw, informacje przekażę katgral.
ceny (jeszcze do potwierdzenia przez katgral po 4 maja) były takie:
bozita 370g - 3,50 zł
animonda brocconis 400g - 2,20 zł
felix 400g - 2,9 zł
jak chodzi o smaki, to proszę przede wszystkim o informację, czego nie chcecie.
:-)

Dzień dobry, dobry wieczór.

Wróciłam, odespałam 16 godzin w aucie, odespałam chorobę która właśnie zaczyna mnie łapać i się melduję :)

Jutro dzwonię do sklepu z zapytaniem o ceny

Czy poza tym co powyżej mam jeszcze o ceny czegoś dla kogoś zapytać?? jakieś suche?? jakieś inne puszki??

jeśli tak poproszę o prw do jutra do 13.00, po 13.00 zadzwonię do Pana Sławka, zapytam o ceny i może uda się do czwartku przed południem skompletować zamówienie

Kasia, zapytaj o saszetki i małe puszki 200 gr.
Edit_f opisze wszystko co z pozostałymi kotami, co komu trzeba podać a czego dawać nie wolno. Proszę jutro zwrócić uwagę czy koty z Hetmańskiej nie wymiotują przypadkiem. Dzisiaj zwróciły jedzenie ale może to być reakcja po odrobaczeniu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto maja 04, 2010 22:12 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

zamawiam jutro koszulki (o ile Damięccy odpowiedzą mi do jutra). Tutaj lista tych, którzy podali mi na pw informację, ewentualnie telefonicznie, jak się ktoś nie widzi to krzyczeć:
1. Anna09
2. Akima
3. lutra
4. Noemik,
5 Miszelina x 2
6. Edit_f,
7. Kosma x 2
8. j3nny

Tweety

Post » Wto maja 04, 2010 22:22 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Kosma, czy możemy odpracować te kocie zdjęcia do kalendarza? czas nas goni, ofertę cenową mam 14-sto dniową :-(

Tweety

Post » Wto maja 04, 2010 22:23 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

solangelica pisze:...Macius, Ruda.... Neska i Vincent... Napisze o nich conieco na strone ale padl mi dysk w komputerze i w zwiazku z tym dopiero w przyszlym tygodniu bede w stanie cos dorzucic Leone do strony.

Nie mi, a Tweety.

Jak wiele razy pisałem, ja mam mało czasu.
Dodatkowo mam ostatnio stałą pracę, gdzie spędzam czas od 9 do minimum 15 (a że ją lubię, to zdarza mi się na nią poświęcać więcej czasu).
Do tego pracuję w domu nad pewnymi zleceniami.
Czasu wolnego mam mało i wybaczcie, ale gdy już mam chwilę wolną, to chcę odpocząć, zrobić coś przyjemnego, a nie zajmować się wtedy stroną afn.pl.

I jak już nie raz pisałem, proszę o zgłaszanie mi błędów - zajmę się nimi jak najszybciej. Jak się nie zajmę, proszę zgłaszać aż do skutku. Po prostu w natłoku obowiązków mogę coś przeoczyć. I od razu przepraszam Miszelino, że do tej pory nie poprawiłem tamtej rzeczy

A jeśli chodzi o treści na stronie - to już do Tweety, albo do osób zajmujących się tłumaczeniami.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto maja 04, 2010 22:24 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Matyld, Filip i buraska z chorym okiem odtransportowana właśnie na kocimską.. zaliczyliśmy wizytę u dr Motyki.. harmonogramu dyżurów zapomniałam obfocić..

1. Matylda jest Matyldem.. komisja z trzech osób oficjalnie to stwierdziała.. ponieważ, nie wiedziałam, czy pije i sika, a pęcherz był olbrzymi, nastąpiło odsikanie, które trwało dość długo i zachlapało ściany.. kuwetka jest teraz pusta: proszę sprawdzać, czy aby sika.. została pobrana krew do badań.. jutro wyniki - bardzo proszę, aby ktoś to sprawdził.. ząbki w strasznym stanie, a więc Matyld raczej będzie jadł mokre, suche może namoczyć? bo widać, że po suche niechętnie sięga.. zastrzyki, które zostały, kontynuować.. temperatura była ok..

2. Filip
masakryczna biegunka w samochodzie, przebieranie i na szczęscie drugi kontenerek pod ręką.. jelita zagazowane, temperatura ok.. Filip przechodzi na dietę: mokre ID Hillsa.. kupiłam i zostawiłam na kocimskiej 5 puszek, proszę go karmić wyłącznie tym wg dawek dziennych widniejących na opakowaniu.. dostał trzy zastrzyki w gabinecie.. w piątek ma iść do kontroli.. oprócz tego zostawiłam na kocimskiej 4 saszetki lekarstwa, którego pierwsza litera F (ale opisałam, co to jest i dla kogo).. proszę podawać mu to na rannych dyżurach: jutro czyli w środę, czwartek 6 maja, piątek 7 maja.. porcja na dzień to pół saszetki.. proszę wpisywać na karteczce na stoliku, kto i kiedy dał to lekarstwo.. do jedzenia.. bardzo dziękuję..

3. bura koteczka z chorym oczkiem
chlamydia, a oczko coraz gorsze.. nie możemy jej tak wypuścić, bo będzie coraz gorzej.. zalecenie pani doktor: dwa razy dziennie maść do oka (maść na literkę O - leży na stoliku na kocimskiej opisana).. dziś wieczorem samej udało mi się jej podać.. kontenerek wkładam do klatki i ona wchodzi, albo trzeba ją do tego namówić.. później idę do łazienki, biorę ją mocno za kark, ale naprawdę mocno, drugą ręką maść do oka, i jeszcze trzeba przypilnować, żeby ładnie się rozeszło, np. lekko rozmasować oczko.. trzeba to zrobić szybko.. na koniec mi uciekła, ale było już po wszystkim.. trzeba uważać, żeby nie wpadła za pralkę.. jak za kibelek, to ok.. nadstawiamy kontenerek i ona sobie do niego wchodzi.. proszę zapisywać na karteczce, kto i kiedy dał tę maść.. bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.. to potrwa minimum tydzień.. jeśli się do tego przyłożymy, skrócimy jej cierpienie..

to że przed samochodem przy powrocie przebiegły mi dwa koty, to standard.. a do tego standardu dołączyła dziś sarna, trzy do pięciu metrów przed maską, tak sobie przez ulicę przemknęła.. okolice zakrzówka..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto maja 04, 2010 22:36 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

edit_f pisze:Matyld, Filip i buraska z chorym okiem odtransportowana właśnie na kocimską.. zaliczyliśmy wizytę u dr Motyki.. harmonogramu dyżurów zapomniałam obfocić..

1. Matylda jest Matyldem.. komisja z trzech osób oficjalnie to stwierdziała.. ponieważ, nie wiedziałam, czy pije i sika, a pęcherz był olbrzymi, nastąpiło odsikanie, które trwało dość długo i zachlapało ściany.. kuwetka jest teraz pusta: proszę sprawdzać, czy aby sika.. została pobrana krew do badań.. jutro wyniki - bardzo proszę, aby ktoś to sprawdził.. ząbki w strasznym stanie, a więc Matyld raczej będzie jadł mokre, suche może namoczyć? bo widać, że po suche niechętnie sięga.. zastrzyki, które zostały, kontynuować.. temperatura była ok..

2. Filip
masakryczna biegunka w samochodzie, przebieranie i na szczęscie drugi kontenerek pod ręką.. jelita zagazowane, temperatura ok.. Filip przechodzi na dietę: mokre ID Hillsa.. kupiłam i zostawiłam na kocimskiej 5 puszek, proszę go karmić wyłącznie tym wg dawek dziennych widniejących na opakowaniu.. dostał trzy zastrzyki w gabinecie.. w piątek ma iść do kontroli.. oprócz tego zostawiłam na kocimskiej 4 saszetki lekarstwa, którego pierwsza litera F (ale opisałam, co to jest i dla kogo).. proszę podawać mu to na rannych dyżurach: jutro czyli w środę, czwartek 6 maja, piątek 7 maja.. porcja na dzień to pół saszetki.. proszę wpisywać na karteczce na stoliku, kto i kiedy dał to lekarstwo.. do jedzenia.. bardzo dziękuję..

3. bura koteczka z chorym oczkiem
chlamydia, a oczko coraz gorsze.. nie możemy jej tak wypuścić, bo będzie coraz gorzej.. zalecenie pani doktor: dwa razy dziennie maść do oka (maść na literkę O - leży na stoliku na kocimskiej opisana).. dziś wieczorem samej udało mi się jej podać.. kontenerek wkładam do klatki i ona wchodzi, albo trzeba ją do tego namówić.. później idę do łazienki, biorę ją mocno za kark, ale naprawdę mocno, drugą ręką maść do oka, i jeszcze trzeba przypilnować, żeby ładnie się rozeszło, np. lekko rozmasować oczko.. trzeba to zrobić szybko.. na koniec mi uciekła, ale było już po wszystkim.. trzeba uważać, żeby nie wpadła za pralkę.. jak za kibelek, to ok.. nadstawiamy kontenerek i ona sobie do niego wchodzi.. proszę zapisywać na karteczce, kto i kiedy dał tę maść.. bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.. to potrwa minimum tydzień.. jeśli się do tego przyłożymy, skrócimy jej cierpienie..

to że przed samochodem przy powrocie przebiegły mi dwa koty, to standard.. a do tego standardu dołączyła dziś sarna, trzy do pięciu metrów przed maską, tak sobie przez ulicę przemknęła.. okolice zakrzówka..

ale nie bierzmy jej na tymczas, proszę ... :wink:

leone, czy do galerii może dokładać więcej osób zdjęcia?

Noemik, jutro do ciachnięcia pojedzie rano kotka i kocurek z Kozłówka, pani sama je przywiezie. Gdyby koty z Hetmańskiej były ok to czy ktoś może zawieźć jednego po południu na II Pułku?

Tweety

Post » Wto maja 04, 2010 22:41 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

u kotek z Hetmańskiej zwrócone było suche jedzenie i to bardzo elegancko bo do miseczki z woda i drugiej do pustej miseczki, wieczorem też szybko rzuciły się na chrupki podobnie jak rano, są milutkie
przepraszam za atak paniki - czarna łajza rozpłaszczyła się pod poduszką,
druga czarna, Pola czy Tola - ślicznie dziś pozywała brzuszek i pozwalała się długo głaskać, Marcyśka trochę pokichuje i z oczu - surowiczy wyciek jakiś,
w kuwecie Matylda znalazłam znowu nadęte do granic możliwości kleszcze, rano były dwa, wieczorem już trzy, ciekawe ile jeszcze na nim tego siedzi

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto maja 04, 2010 22:45 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tweety pisze:leone, czy do galerii może dokładać więcej osób zdjęcia?

W chwili obecnej nie.
Ustalono na początku, że Ty i Aga z Ostródy macie mieć dostęp do wszystkiego, do tego dochodzą tłumacze i tyle.

Aby więcej osób mogło dodawać zdjęcia do galerii, albo trzeba im nadać uprawnienia administratorów, albo odczekać, aż wykroję cudem trochę czasu i wtedy to dorobię.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto maja 04, 2010 22:52 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Aga, my oczywiście chętnie odpracujemy robienie zdjęć. Tylko prosze o info jaki kotie koty chca pozowac. niech zgłoszą się opiekunowie kotów modeli ;P
Wtedy będziemy się umawiać.
Czy u Ciebie Aga cos jest, tak?
A kiedy Ci pasuje, żeby przyjechać?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto maja 04, 2010 23:20 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Ratatuj umarł :cry:
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro maja 05, 2010 4:45 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

noemik pisze:Ratatuj umarł :cry:

Kurka, co to było? Dlaczego?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]