Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2016 18:39 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Blekitny.Irys pisze:TEN wątek jest wątkiem kotów Anny 61

A trollowi dziękujemy.

No właśnie.
I jeśli było to do mnie to obrażając mnie wystawiasz świadectwo sobie. Forum jest publiczne. Każdy może czytać. Każdy może pisać czy to się podoba czy nie

PippaWołowa

Od: Nie cze 12, 2016 19:42

Post » Wto cze 14, 2016 18:40 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Bardzo się cieszę, że Stefanka wróciła do Ani. Tak powinno się stać od razu kiedy została znaleziona. Ale kalewala, nie wiadomo jakim prawem zadecydowała inaczej.
Ja również ponawiam pytanie czy okna i ew. balkon były zabezpieczone, tak jak było w umowie. Może kalewala, która była bacznym obserwatorem w trakcie spotkania odpowie na to pytanie.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto cze 14, 2016 18:47 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

kropkaXL pisze:Obrazek

:ok: :ok: :ryk:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto cze 14, 2016 19:43 Re: Moje wyimaginowane 20 kotów str48. Kubisia ['] ślepa Bis

Blekitny.Irys pisze:TEN wątek jest wątkiem kotów Anny 61 - jakby ktoś nie pamiętał, to przypominam :
DOM KOTÓW SPECJALNEJ TROSKI. KUBISIA[']MAŁA BURASIA SZUKA DS

Aniu, jak Bisia ?

Blekitny.Irys pisze:Tak mi szkoda Bisiuni.
Oby zdarzył się cud.

Może i tak się stanie, trzeba wierzyć w dalszy ciąg cudów. :ok: :ok:

Dzisiaj pojechałam z Bisią na kontrolne badania krwi.
Nie ma jakiś wielkich rewelacji ale powolutku do przodu :D
mocznik spadł z 382,9 do 173,7 norma 20-70
kreatynina spadła z 10,1 do 6,66 norma 1-1,8
fosfor niestety nadal wysoki i tu nawet lekka zwyżka z 19,79 do 20,49 norma 3-6,8
Pani doktor powiedziała, że tak jeszcze może być nadal przy wysokim moczniku.
Morfologia nieznacznie też idzie w górę ale dostaje leki.
Oczywiście jest duża poprawa, bo Bisia zaczęła już jeść sama i szuka jedzenia, myje się, dużo już rusza się.
Kroplówki nadal 3 razy dziennie, 2 razy nacl i raz z glukozą.

jemy :D
Obrazek Obrazek Obrazek

myjemy się :D
Obrazek Obrazek

ozdoby żyrandola :wink:
Obrazek

Obrazek

pusty majdan wypity przez Bisię :wink:
Obrazek

Kola dzisiaj też była w lecznicy na zdjęciu szwów i znowu całą drogę w aucie płakała.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 14, 2016 19:53 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Ojoj. Co tu się znowu porobiło. Śledzę wątek kotów Anna61 już od dawna, ale się nie odzywam (jestem cichym czytaczem). Uważam, że Anna61 robi ogromnie dużo dobrego dla kotów. I rozumiem, że jest emocjonalnie związana z kotkami, zwłaszcza takimi, które wyrwała z rąk śmierci. Dla mnie nie ma wątpliwości, że Stefanka powinna była od razu do niej wrócić po tym, jak się znalazła, ponieważ osoba, która ją adoptowała, porzuciła ją w pewnym momencie. Podczas gdy Ania dalej szukała kotki. Co to za obraz opiekunki, która daje sobie spokój i wykorzystuje innych do poszukiwania swojego kota. To raz.
Dwa, wymogi umowy adopcyjnej nie zostały dotrzymane. Po roku! Koniec kropka. Kot powinien prawnie wrócić do Anna61.
A co do wzięcia przez Annę61 kotki bez kontenerka, to jak, waszym zdaniem, miała inaczej ją zabrać, skoro nie miała go przy sobie? Przecież gdyby pojechała po kontener, okazałoby się, że drzwi domu byłej opiekunki kota są już dla niej zatrzaśnięte. To siła wyższa. Nie było innej możliwości.
Aniu, bardzo Cię wspieram. Nie daj się tym pomówieniom. Robisz bardzo wiele dobrego dla kotów.
I też uważam, nawiasem mówiąc, że cała ta rozmowa powinna być przeniesiona gdzie indziej. To Twój wątek i Twoich kotków. Trzymam kciuki za Bisię!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto cze 14, 2016 20:23 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Bisieńko kochana, trzymaj się :ok: :ok: :ok:
I jedz, jedz bo bardzo wychudłaś :201461
Niech Ci się dalej wyniki poprawiają :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto cze 14, 2016 21:08 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że jeszcze tak strasznie wysokie wyniki mogą drgnąć.
Ale bardzo się cieszę i niech tak się dzieje dalej :ok:
Oprócz kroplówek coś jej jeszcze dajesz? pewnie pisałaś, ale już nie wiem nawet gdzie szukac.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto cze 14, 2016 21:13 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

tak dalej trzymaj, Bisiu :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto cze 14, 2016 21:25 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Bisiuniu :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto cze 14, 2016 21:36 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

No i głaski dla rekonwalescentek- Kolusi i Basi Burasi :201461 :201461

Baltimoore

Post » Wto cze 14, 2016 22:22 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Dzięki za kciuki za Bisię :1luvu: walczymy dalej i nie poddamy się bez walki. :ok:

Marzenia11 pisze:Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że jeszcze tak strasznie wysokie wyniki mogą drgnąć.
Ale bardzo się cieszę i niech tak się dzieje dalej :ok:
Oprócz kroplówek coś jej jeszcze dajesz? pewnie pisałaś, ale już nie wiem nawet gdzie szukac.

Tak szczerze to lekarze jej zbytnio szans nie dawali.
Ona jest tak poszkodowana przez los, bo dosyć, że niewidoma to jeszcze tak chora.
Oczywiście dostaje leki, przy każdym jedzeniu daję rozpuszczony chitofos do pyszczka bo posypanego nie tknie.
Cały czas muszę ją obserwować co zamierza zrobić i co robi, znaczy czy chodzi i by co zjadła.
Podtykam to a to, e nie, może tamto lepiej. :roll:
Teraz po kroplówce, najedzeniu się z trzech miseczek po trochu, po lekach i umyciu się bo ją ubrudziłam :wink: poszła spać w kocyki na fotel.

Baltimoore pisze:No i głaski dla rekonwalescentek- Kolusi i Basi Burasi :201461 :201461

Malutka bardzo nie lubi podawania tabletek do pyszczka, ale ja to robię tak szybko, że zanim ona się skapnie, to już ma w gardełku i wtedy szybko ucieka.
Kola można powiedzieć, że już dobrze. :201461 :201461 :201461

kasia(1) pisze:Jak się czuje Bisia??
No i oczywiście Twoja reszta kotów, gdzie są zdjęcia??
Przecież to ich wątek.

Zdjęcia kotków :201461

Niewidoma Bisia i Kola
Obrazek

w południe śpiące koty
Bisia, Kola, Tola i mała burasia Basia
Obrazek

Soniusia viewtopic.php?f=1&t=165685
Obrazek

Kropcia viewtopic.php?f=1&t=174905
Obrazek

i jeszcze nasza jeżynka dochodząca na stołówkę :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 14, 2016 22:28 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Jeżynka jest słodka :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Post » Śro cze 15, 2016 6:43 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

KociaMama44 pisze:Ojoj. Co tu się znowu porobiło. Śledzę wątek kotów Anna61 już od dawna, ale się nie odzywam (jestem cichym czytaczem). Uważam, że Anna61 robi ogromnie dużo dobrego dla kotów. I rozumiem, że jest emocjonalnie związana z kotkami, zwłaszcza takimi, które wyrwała z rąk śmierci. Dla mnie nie ma wątpliwości, że Stefanka powinna była od razu do niej wrócić po tym, jak się znalazła, ponieważ osoba, która ją adoptowała, porzuciła ją w pewnym momencie. Podczas gdy Ania dalej szukała kotki. Co to za obraz opiekunki, która daje sobie spokój i wykorzystuje innych do poszukiwania swojego kota. To raz.
Dwa, wymogi umowy adopcyjnej nie zostały dotrzymane. Po roku! Koniec kropka. Kot powinien prawnie wrócić do Anna61.
A co do wzięcia przez Annę61 kotki bez kontenerka, to jak, waszym zdaniem, miała inaczej ją zabrać, skoro nie miała go przy sobie? Przecież gdyby pojechała po kontener, okazałoby się, że drzwi domu byłej opiekunki kota są już dla niej zatrzaśnięte. To siła wyższa. Nie było innej możliwości.
Aniu, bardzo Cię wspieram. Nie daj się tym pomówieniom. Robisz bardzo wiele dobrego dla kotów.
I też uważam, nawiasem mówiąc, że cała ta rozmowa powinna być przeniesiona gdzie indziej. To Twój wątek i Twoich kotków. Trzymam kciuki za Bisię!

:ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 15, 2016 6:46 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Marzenia11 pisze:Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że jeszcze tak strasznie wysokie wyniki mogą drgnąć.

Przyznam się, że ja tak samo.
Może dlatego, że Bisia to dość młoda kotka jeszcze i mimo przejść ma silniejszy organizm niż koty kilkunastoletnie.

Za Bisię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 15, 2016 7:01 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Moc kciuków dla Bisieńki :ok: :ok:
Jeżyk jaki przesłodki :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]