SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 13:12 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Czy jest ktoś, kto mieszka w pobliżu Sky Towera?

Skontaktowała się ze mną Pani, której po leczeniu kotki zostało kilka saszetek preparatu typu convalescence (proszek do rozrabiania z wodą). Postanowiła nam go oddać, ale ma bardzo napięty grafik i powiedziała, że w piątek zostawi go na barze w knajpie "Sombrero" w sky towerze właśnie. Od 15 w piątek można je będzie odebrać w godzinach kiedy lokal jest czynny (wejście od Powstańców Śląskich).
Czy dałby radę ktoś podejść i przejąć preparaty? Myślę, że bardzo by się przydały np. Ince...

Ja nie dam rady w ten weekend tam podjechać, a szkoda, żeby się zmarnowało.
Anyone?

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Czw lis 22, 2012 15:06 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Spytam się Gibutkowej i dam znać :)

Mam dobre wieści o Ince :P już wróciła ze szpitalika, ma stan zapalny otrzewnej - najprawdopodobniej wynikający ze starego urazy. Bardzo dobrze reaguje na leczenie, brzuszek jest już o wiele mniejszy :)
Chciałam bardzo podziękować Oli za dary dla Inki :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw lis 22, 2012 18:50 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Dzięki wielkie za informacje o Ince! Cały dzień mi chodziła po głowie :)
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Czw lis 22, 2012 18:56 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:Spytam się Gibutkowej i dam znać :)

Mam dobre wieści o Ince :P już wróciła ze szpitalika, ma stan zapalny otrzewnej - najprawdopodobniej wynikający ze starego urazy. Bardzo dobrze reaguje na leczenie, brzuszek jest już o wiele mniejszy :)
Chciałam bardzo podziękować Oli za dary dla Inki :1luvu:

:ok: :ok: za malutką!!!

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lis 23, 2012 23:29 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Znacie może jakieś gospodarstwo, które by przygarnęło rudzielca z mojego podpisu? Rudy szaleje u viris, od poniedziałku się przeprowadzam, nie mogę go zabrać ze sobą, a na dodatek Tato jeszcze u mnie zostaje na kolejny tydzień, a myśli że mam 3 swoje koty i 1 kota koleżanki (a to mój czwarty kot) rudy na przechowaniu u viris i mocno daje jej się we znaki, a czarne bliźniaki są na przechowaniu u koleżanki 60km od wrocka...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lis 24, 2012 1:09 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wczoraj po ponad trzech latach u nas pożegnałam białaczkową cyklopeczke Kizię ,dzielna mała mamke maluszków jakie przyjechały razem z nią...Z tego transportu żyje tylko kaleki i głuchy Peja :( Saszka,Antonio i Omarek maja się dobrze.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lis 24, 2012 15:00 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Bożenko przykro mi :cry: Kizia na pewno spędziła u Ciebie trzy fantastyczne lata... Brykaj koteńko za TM [*]
Obrazek

JaEwka

Post » Sob lis 24, 2012 17:04 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Strasznie smutno, brykaj kiciu [']
Nie odchodziła samotna, dostała szansę na kochający dom, zawsze będzie za krótko (choć te trzy lata to i tak wiele dla tak chorego kota) ale dla niej to było najlepsze co dostała od losu - kochający dom. Trzymaj się Bożenka.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 25, 2012 15:39 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Dziewczyny potrzebna jest rada ,a właściwie dobry wet dla kota w okolicach Wrocłwia.Chodzi o dobra diagnostyke i leczenie.Zdiagnozowano"osłuchowe zap.tchawicy".Watek tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=148113
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lis 25, 2012 21:01 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

sroka7 pisze:Znacie może jakieś gospodarstwo, które by przygarnęło rudzielca z mojego podpisu? Rudy szaleje u viris, od poniedziałku się przeprowadzam, nie mogę go zabrać ze sobą, a na dodatek Tato jeszcze u mnie zostaje na kolejny tydzień, a myśli że mam 3 swoje koty i 1 kota koleżanki (a to mój czwarty kot) rudy na przechowaniu u viris i mocno daje jej się we znaki, a czarne bliźniaki są na przechowaniu u koleżanki 60km od wrocka...

kurcze ja nic niestety nie znam :?
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lis 25, 2012 21:40 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Czy ktoś był w ten weekend w schronisku?

Teraz jest czas kiedy już się skończyły maluchy a jak są to jest ich niewiele. Trzeba to wykorzystać do wyadptowania dorosłych kotów. Przypominam, że w tamtym roku udało się prawie wszystkie dorosłe koty posłać do domów, do tego stopnia, że na 3 były chyba ze 3 koty adopcyjne na już i reszta to strachulce i półdziczki. Byłoby cudownie gdyby teraz się to powtórzyło. Dlatego tak ważne jest, aby ktoś był w schronisku co najmniej co 2 tydzień (nie jedna osoba tylko chociaż na zmianę).
Ja raczej będę mogła znów wrócić do chodzenia dopiero w lutym :( ale muszę brać pod uwagę to, że może się to przedłużyć w zależności od stanu zdrowia Niny który w tej chwili jeszcze się pogorszył.

Zaraz się zabiorę za wrzucanie zdjęć Viris na FB :mrgreen: w końcu mam kurcze momencik edit: Zdjęcia wrzucone :ok:
Ostatnio edytowano Pon lis 26, 2012 10:42 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lis 26, 2012 7:48 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

przepraszam, że zaśmiecam ale znacie może kogoś kto karmi koty na Stabłowicach ( okolice ul. Góreckiej lub Olbrachtowskiej)? Koleżance zginął tam kocurek :( niestety poszukiwania nie przynoszą efektu.... ogłoszenia wiszą...
wydarzenie na FB http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... =1&theater
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon lis 26, 2012 14:01 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Na FB napisała do nas chętna osoba do robienia zdjęć w schronisku. Czy ktoś w najbliższym czasie wybierałby się? Fajnie by było aby za pierwszym razem ktoś poszeł i pokazał co i jak
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lis 26, 2012 15:30 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Ja jutro w ciągu dnia mogę być i pokazać co i jak. Ale nie widzę na fb tej wiadomości.
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Pon lis 26, 2012 16:56 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Oferowałam ogłoszenia na talbicy, gumtree i alegratce dla 5 kotów maks. Podtrzymuję ;)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]