SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 21:12 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Ten pers to znowu Ligota?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sie 23, 2012 22:25 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

mamaja4 pisze:Stanikow z takimi usztywnieniami dawno nie widziałam,ale może użyć takich usztywnień do żaluzji pionowych:
http://www.czescidozaluzji.pl/czesci-do ... wieszlamel
oczywiscie nie kupić ,tylko zdobyć :wink:

Teraz mam oprócz różnych patyczków po lodach i innych takich kawałek plastiku z klamry do włosów. Tylko on z wszystkiego wychodzi. A przyszywanie rzepów jest koszmarne, cały palec skłułam.
Majorka podpowiedziała sklep ze sprzętem rehabilitacyjnym. Musze poszukac gdzie jest taki u nas. Może jakiś stabilizator palca da sie dopasować, albo cos na nadgarstek.

Strach z tymi kociętami:(
Mała, pamiętaj, że chrupki dla malców jeszcze są.

edit - cholerne literówki.
I kupiłam stabilizator tylko teraz jak go nie zgubić? Mocowanie jest narazie nie wymyślone:(
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 2012 21:06 przez Lidka, łącznie edytowano 2 razy

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sie 23, 2012 22:44 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Na Panewnickiej przed cmentarzem jest taki sklep :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt sie 24, 2012 5:17 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

phantasmagorii-tak, znów to samo miejsce :|

froggy-dzięki za wsparcie bardzo, bardzo
mamy totalne tyły

Lidzia-wiem, pamiętam

ja Was przepraszam za mała aktywność, ale mam młyn i jestem zmęczona nieco, późno wracam codziennie
poza tym niekończąca się lawina kociaków wyrąbała mnie psychicznie chyba w tym roku

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sie 24, 2012 18:20 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

mam dziś złe wieści
odszedł jeden czarnuszek mały, niestety to pp
na szczęście nie miał bezpośredniego kontaktu z innymi kotami, ale jest teraz totalnie wzmozona ostrożność
Wszyscy wolontariusze mający jakiegokolwiek nieszczepionego kota czy na tymczasie , czy wsród własnych z jakiegoś powodu - nie mogą przez najbliższe przynajmniej 10 dni przychodzić do schroniska na wolontariat :!:

Mała1

Post » Pt sie 24, 2012 19:19 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Złe wieści z PP... :( mam nadzieję, że inne koty nie zachorują na to okropieństwo...

żal mi bardzo maluszka :(

I niestety ja mam kontakt z nieszczepionymi kotami bo dokarmiam... :/ więc poczekam te kilka dni aż się wszystko uspokoi :( szkoda bo bardzo chciałam jutro robić zdjęcia w schronie...no nic trudno- czasem wydaje mi się, że los jest złośliwy jednak. W każdym razie zrobię więcej zdjęć na następny raz.

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt sie 24, 2012 19:39 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Dziewczyny nie będzie mnie jutro w schronisku. Jadę na 2 dni do Starego Sącza :D Będę za tydzień. Czekam na wieści na forum!!!

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Pt sie 24, 2012 21:08 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Mała1 pisze:mam dziś złe wieści
odszedł jeden czarnuszek mały, niestety to pp
na szczęście nie miał bezpośredniego kontaktu z innymi kotami, ale jest teraz totalnie wzmozona ostrożność
Wszyscy wolontariusze mający jakiegokolwiek nieszczepionego kota czy na tymczasie , czy wsród własnych z jakiegoś powodu - nie mogą przez najbliższe przynajmniej 10 dni przychodzić do schroniska na wolontariat :!:

Mała może podac reszcie małych cykloferon?
Przemyśl.

Sprawdzałam teraz - Duduś chyba nie był szczepiony.
Szeryf i inne też nie:( Ale te zwyczajne choroby to nie ma problemu, bo wciąż sie miesza z tym co w piwnicy.
Ale poza tym mam w piwnicy podrzutka dzikusa. Kotka gdzieś z osiedla jakis czas temu przyprowadziła dwa, potem czasem je widywałam a teraz został jeden chyba więc musze poczekać z przyjściem. Musze poza tym przyczić sie na tę kotkę, bo podzruca i znika. W ubiegłym roku też podrzuciła zaraza.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sie 25, 2012 11:21 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Taki kotek Kitka to od was? Dziewczynka.
Mąż pracuje z panem, który ją wziął, biało-czarna, wziął niedawno, dokładnie nie wiem, kiedy, do miesiąca czasu może... mała kicia.
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Sob sie 25, 2012 22:03 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Zdjęcia z kociarni: https://picasaweb.google.com/1052504258 ... erpnia2012

Na kociarni u 'nowszych' kotów:
Kumpel - siedzi w budce, z której przed wyciągnięciem zapiera się wszystkim czterema łapkami. Przestraszony, nieśmiały, ale bardzo, bardzo kochany, uwielbia głaskanie pod brodą i za uszkami
Szarlotka - nastroszona sówka wielkooka - odważniejsza niż Kumpel, początkowo bardzo ostrożna, jeszcze trochę nieufna, ale jak się rozkręci to i sama na kolana potrafi przyjść. Bywa humorzasta. Przypomina nam naszą Nianią:-)
Marla - pingwinka od niedawna na kociarni - kiedy siedzi wygląda na posążek i jest cudna, ma kontrastowe futro. Kontaktowa, otwarta, towarzyska. Interesuje ją wszystko co robi człowiek, stale obserwuje ludzi. Daje się poznać jako prześwietny kot.
Arika - szylkretka z rudą łapką - szalenie miła i wcale nie humorzasta (przynajmniej jak dotąd) jak na kolorowe koty podobno przystało;-) Tak jak i Marla - stale szuka kontaktu z człowiekiem i jeśli człowiek jest na drugiej kociarni kombinuje jak się do niego przedostać.

A poza tym..... dużo kotów

---

Powodzenia Palladynko
Obrazek

:1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sie 26, 2012 19:07 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Powodzenia Palladynko
Obrazek

:1luvu:[/quote]

Eeee?... Czy dobrze myslę?
Wyjaśnień się domagam!
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Pon sie 27, 2012 5:12 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

tak :)
ja tak w bardzo telegraficznym skrócie :)

dom w sobote znalazła i Palladynka - mieszka na razie w mieszkaniu ,żeby choc ciut przyzwyczaić sie do pani, ale docelowo bedzie wychodząca , w domu juz jest jeden kot

I dom znalazła triśka Lavera- ten niewychodzący jest

Mała1

Post » Pon sie 27, 2012 6:56 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Gratulacje dla Palladynki :1luvu: Za to ,że dała się złapać coby do swojego nowego domku pojechać :ryk:

Mam nadzieję, że to małe (*) to będzie jednorazowy przypadek i juz nic takiego brzydkiego w schronie nie wyskoczy :(

Ja mam nie szczepioną Zeskę w domu, więc muszę się wstrzymać do końca kwarantanny. A własnie mi sie pokończyło większość dodatkowych zajęc i mogłabym znów regulanie do schronu przyjeżdżać :cry:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon sie 27, 2012 15:27 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Help...

Wyszłam sobie dzisiaj rano ze Smokiem (moim psem) na spacer i zostałam zaatakowana, a właściwie Smok został zaatakowany miłością przez około 5 tygodniową kicię samotnie wędrującą po chodniku. 8O
Gówniara nie bała się wcale i po prostu podeszła z zadartym ogonkiem do psa, potem do mnie, wyraźnie szukając pomocy. Mamy żadnej w pobliżu nie było, kicia całkiem samotna. No kurde - przecież nie zostawię jej na chodniku, bo jak podejdzie do innego psa, mniej przyjaźnie nastawionego do kotów, to ją zeżre :roll: Warunków na tymczasowanie nie mam, zwłaszcza takiego malucha, bo mi brat wyciął w drzwiach łazienki otwór wentylacyjny na dole, przez który mała potrafi się wydostać. :? Lena, bo takie imię nadała jej Zuzia została na razie zabrana do weta, odrobaczona wstępnie i wypryskana środkiem na pchły, bo aż się na niej roiło, i obecnie zamieszkuje transpotrerek i wcina kurczaka aż jej się uszka trzęsą. Oczka są o dziwo zdrowe i kicia czuje się chyba świetnie. Niestety absolutnie nie może u mnie zostać, ponieważ Smok jest jeszcze wariatem małym i na pewno zrobi jej niechcący krzywdę - to 13kg rozbrykanego szczeniaka przeciwko 0,5 kg Lenki - też brykającej :? Poza tym myślę, że kot Pompon psychicznie nie udźwignie kolejnego malucha :wink: Ze Smokiem ma pełne łapy roboty. Nie mam możliwości izolowania zwierząt, a transporterek to trochę jak karcer. Jeśli ktoś chciałby wziąć, albo choć potymczasować takie cudo, to baaaardzo bym był wdzięczna.
A oto Lena
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon sie 27, 2012 18:37 Re: SK-Niekochane XX- przepełnienie :(

Łosz matko! Jakie cudo nad cudami :D

A nie dasz rady zatkać tej dziury w drzwiach tymczasowo?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]