Adopcje Puchatkowa VI..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 17:04 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Serniczek pisze:na pp odeszły wszystkie małe kotki zabrane stamtąd-u nas potencjalne miejsca gdzie dałoby się zabrac Czupurka(o ile byłoby to przez Ikę zaakceptowane)sa zakocone i z małymi kociętami.

Słucham?...
Ta pani że tak powiem, "robi łaskę" oddając kota? 8O
Kochani, ja wiem że robicie dużo i nawet nie wyobrażam sobie ile osób jest w to zaangażowanych i jak bardzo, ile to nerwów kosztuje, nie chcę Was urazić... ale nie mieści mi się to w głowie.
Przecież te koty powinny być odebrane - czy sprawą się nie interesują organizacje? TOZ?

Z innej beczki:
Jak długo trwa kwarantanna dla PP ? czy byłaby możliwość poddać Czupurka takiej kwarantannie?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 05, 2010 18:46 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Puchatkowo dziękuje Siean i jerzykowce za wpłaty, a także katebush i KarolinieS za zakupy na owsianym bazarku :1luvu:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw sie 05, 2010 22:46 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Serniczek pisze:na pp odeszły wszystkie małe kotki zabrane stamtąd-u nas potencjalne miejsca gdzie dałoby się zabrac Czupurka(o ile byłoby to przez Ikę zaakceptowane)sa zakocone i z małymi kociętami.

rozmawiałam z Ika6 przez telefon, wyraziła zgodę na to że odda Czupurka, do domu stałego lub do innego domu tymczasowego....
nie widziałam na watkach o kociętach zabranych od IKA6 aby ktoś zdiagnozował chorobę, potwierdzajac pp
kwarannatnna z pp - nigdy nie będzie w 100%, najbezpieczniejszy jest dom z dorosłymi kotami, najlepiej szczepionymi.
bardzo prosimy o dom tymczasowy dla Czupurka ! :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sie 06, 2010 7:14 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

może by tak ogłosić Czupurka na facebooku? może,ktoś go wypatrzy?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt sie 06, 2010 7:35 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

sisay pisze:

Słucham?...
Ta pani że tak powiem, "robi łaskę" oddając kota?
8O
Kochani, ja wiem że robicie dużo i nawet nie wyobrażam sobie ile osób jest w to zaangażowanych i jak bardzo, ile to nerwów kosztuje, nie chcę Was urazić... ale nie mieści mi się to w głowie.
Przecież te koty powinny być odebrane - czy sprawą się nie interesują organizacje? TOZ?

Z innej beczki:
Jak długo trwa kwarantanna dla PP ? czy byłaby możliwość poddać Czupurka takiej kwarantannie?

bardzo proszę rozmawiajmy tylko o Czupurku- reszta nie jest tematem na Puchatkowo. Proszę....
Ktokolwiek może zaoferowac dom dla niego-zorganizujemy transport i damy finanse na opiekę. Tyle tylko możemy zaoferować.
Mówienie o tym w formie"wezmy i zróbcie"-jakkolwiek niezwykle wygodne dla mówiącego-niczemu i nikomu nie słuzy a na pewno nie rozwiązuje sprawy Czupurka.
Prosze o wzięcie pod uwagę powyższego. :evil:
Serniczek

Post » Pt sie 06, 2010 7:41 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

moja zaprzyjaźniona znajoma ze Śląska, również bardzo prokocia i ogólnie prozwierzęca umówi się z IKA6 na spotkanie, na miejscu uzgodni w Iką, działania w sprawie Czupurka, chodzi mi o to, żeby się upewnić jaki jest jego obecny stan zdrowia i żeby w spokojnej atmosferze powiadomić IKE, że szukamy Czupurkowi domu stałego, a być może najpierw domu tymczasowego
Ostatnio edytowano Pt sie 06, 2010 8:08 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Pt sie 06, 2010 8:05 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

to bardzo prosze badzmy w kontakcie na pw. Deklarujemy pomoc...
Serniczek

Post » Pt sie 06, 2010 8:21 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

jessi74 pisze:

rozmawiałam z Ika6 przez telefon, wyraziła zgodę na to że odda Czupurka, do domu stałego lub do innego domu tymczasowego....
nie widziałam na watkach o kociętach zabranych od IKA6 aby ktoś zdiagnozował chorobę, potwierdzajac pp
kwarannatnna z pp - nigdy nie będzie w 100%, najbezpieczniejszy jest dom z dorosłymi kotami, najlepiej szczepionymi.
bardzo prosimy o dom tymczasowy dla Czupurka ! :oops:

Ja może dodam do tego fakt,ze 3 koty jakie pojechały do domu stałego względnie niedawno(jak kocięta już odchodziły)były zdrowe i pięknie zadbane...czyściutkie...Na wątku schroniska we Wrocławiu jest zdjecie Omarka z nowego domu tez...ma ponad 14 lat i bardzo chorował jak do IKA6 trafił...Pojechał zaleczony, z ksiazeczka zdrowia i wszelkimi szczepieniami.... :roll: Tyle w tej sprawie ja, bo sama śledziłam losy Czupurka...i jest mi bardzo ważny dalszy jego los...Uwazam,ze nie powinien trafic do DT gdzie sa koty nieszczepione i kocieta...bo jesli maluchy jakie zeszły miały pp to jest oczywiste,że się zarażą...

Rozmawiałam z Krysia(Ika6) i ona odda kota bez problemów do DS....proszę się nie martwic....o Jej brak współpracy...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 06, 2010 8:35 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

to fajnie, wspólnie postaramy się znaleźć domek stały dla Czupurka :D

jessi74

Post » Pt sie 06, 2010 9:01 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

sisay pisze:Jak długo trwa kwarantanna dla PP ? czy byłaby możliwość poddać Czupurka takiej kwarantannie?

Się sama zacytuję :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt sie 06, 2010 9:08 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Kwarantanna powinna trwać minimum pół roku. Dom odkażony wirkonem, domestosem i naświetlony lampą.
Ja przez prawie rok nie przyjmowałam maluchów. Tylko dorosłe koty. Moje szczepione na choroby wirusowe na PP zareagowały lekkim rozwolnieniem.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pt sie 06, 2010 10:13 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

podnoszę sprawę domku dla Czupurka....szczególnego mogącego przyjąc go pomimo zagrożenia wirusem....gdyby nie to natychmiast zabrany zostałby do Warszawy-niestety zatrzymały nas okoliczności choroby. Mamy domy z małymi kociętami....albo zakocone do granic.
Jesli chodzi o współpracę z Ika6- jest dobra,pozostajemy w kontakcie.Uważam,że Ika ma prawo decydowac o losie kota i wiedziec gdzie idzie. Nie mam ani powodów ani dowodów,które by obligowały do braku zaufania do niej.
Nie podjęłam na razie żadnych kroków-bo poza kasą i pomocą w transporcie nic więcej nie mogę ofiarować.
Przypadek nie do końca zdiagnozowanej choroby kociąt od Iki6 spowodowały daleko idaca ostrożnośc z naszej strony. Mamy koty chore, po przejściach-o nich musimy także mysleć.Sa wakacje..nie każdy teraz podejmie się opieki nad nowym koteczkiem. Mimo to szukamy domu....i prosimy o pomoc dla Czupurka.
Serniczek

Post » Pt sie 06, 2010 11:11 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

witam
nie wiem czy trafiłam na dobry wątek
szukamy domku dla persa, pieknego, białego - pers niestety nie chce załatwiać się do kuwety, były ćwiczone rózne opcje zwirków, kuwet, ostatnia szansa, jakby domek był wychodzący to moze będzie załatwiał się na zewnątrz :-(
obecny dom go już nie chce.
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sie 06, 2010 11:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

W jakim kotek jest wieku, czy jest wykastrowany/wsterylizowana? w jakich warunkach do tej pory przebywał? czy miał jakieś zwierzęta do towarzystwa ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 06, 2010 11:52 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

ciekawe czy ma przebadany mocz,nerki
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]