Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 13:10 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

bianco nero pisze:Nie ma co przedłużać, jako że Ania w niedoczasie, poproszę o pomoc techniczną tutaj.

Mam na bazarek 2 książki, kupowane zresztą na KB, ale nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Potrzebuję osoby, która "pożyczyłaby" z czeluści internetu foto i wrzuciła je do bazarku, który wystawię 8)
Pomożecie? :mrgreen:

EDIT: amyszka dzięki za baner

napisz mi na PW co to za książki -albo daj linka jak masz, to wstawię Ci na wątku bazarkowym foty :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro kwi 13, 2011 13:22 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

amyszka pisze:
bianco nero pisze:Nie ma co przedłużać, jako że Ania w niedoczasie, poproszę o pomoc techniczną tutaj.

Mam na bazarek 2 książki, kupowane zresztą na KB, ale nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Potrzebuję osoby, która "pożyczyłaby" z czeluści internetu foto i wrzuciła je do bazarku, który wystawię 8)
Pomożecie? :mrgreen:

EDIT: amyszka dzięki za baner

napisz mi na PW co to za książki -albo daj linka jak masz, to wstawię Ci na wątku bazarkowym foty :D :ok:

Piszę PW :)
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Śro kwi 13, 2011 16:56 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=126589
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Śro kwi 13, 2011 18:01 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Witam, trzy numerki mam :) i nadszedł czas ( w sensie jutro ) jeden wykorzystać. Pewien kocurrrro musi stracić conieco :P:P Przepraszam, że tak późno piszę, ale jutro już ten dzionek :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro kwi 13, 2011 19:57 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

dzięki za banerek. podczepiam.
a w ogóle nie dałoby się podpiąć tego tematu na górze?

edit: powiększenie czcionki
Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2011 9:26 przez turkusowa, łącznie edytowano 1 raz
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw kwi 14, 2011 9:44 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Przelałam za klatkę :)
Delfinka dzięki! Wienio zażywa teraz światła dziennego i świeżego powietrza.
Niestety nie przemyślałam tego do końca, bo paca się przez kratki z moimi kotami i rozsiewa zarodniki... No ale chyba się cieszy z tej odmiany :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw kwi 14, 2011 10:19 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Zasłoń prześcieradłem jak kotarą od kotów.
A w ogóle to miło z Tobą interesy robić :mrgreen: Kłaniam się :lol:

Ja też muszę kaskę za bazarek przelać. Aniu, zrobię to przy najbliższym wejściu do banku
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw kwi 14, 2011 22:37 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

delfinka pisze:Przepraszam, ale odkąd Kasa istnieje to nigdzie nie przeczytałam, że pomoże wszystkim kotkom,
bo to przecież niemożliwe, pomijając fakt, że jest pusta.
Jak komuś żal 20 zł to będzie po emocjach jechał :roll:

mimo wszystko wolę dopłacić 20 zł niż żeby przez unoszenie się honorem cierpiał kot, i to pewnie niejeden (większość kandydatek do darmowej kastracji wyłowiłam przez ogłoszenia o kociakach stosując zasadę "nie pierwszego ogłoszenia").

200zł za ulgowy zabieg????? A może wetkę zmienić, bo coś tu zgrzyta :roll:
(właściwie można dwie za tę cenę zrobić)

wolontariusz jest osobą prywatną. Nikt nie ma prawa wymagać od wetów, aby stosowali wobec niego taryfę ulgową. Fizycznie można i 4 zabiegi za 200 zł zrobić, ale - patrz wyżej.

Ulgowe zabiegi, jeśli nie mówimy o pojedynczej sterylce,w mazowieckim kosztują w przedziale 100 do max 150 zł, no chyba, że jeszcze Ritza opłacamy, oczywiście kosztem innych kotek, w tym cieżarnych.

patrz wyżej. Nie wiem, czemu- poza pokłóceniem się- mają służyć podobne wypowiedzi.

Ludzie, przecież wystarczy podejść od strony zwykłej ekonomii i popatrzeć na relacje pomiędzy podażą i popytem (zapotrzebowanie i możliwości).

Takich rzeczy człowiek uczy się w gimnazjum. Za kogo Ty nas masz?

Kasa Kastracyjna nie dostaje kilkuset tysięcy złotych rocznie z naszych podatków.

To chyba jest dla wszystkich jasne. Nie zmienia to faktu, że np. część fantów na bazarki, które przekazałam, nigdy nie została wykorzystana.
Dla lepszego zrozumienia podam przykład: jakiś czas temu zwolniono mnie z pracy. Postarałam się i przeniesiono mnie do innego działu. Jakbym załamała ręce i powiedziała sobie: masz pecha, pracy w Polsce dla takich jak Ty nie ma, siedziałabym na bezrobociu.

Naprawdę nie ma sensu mówić, że jakiejś kotki szkoda, bo jeśli kasa pusta to przeta sterylki nie będzie. Nie tylko zresztą tej, ale i innych też.

jeśli Kasa nie działa dla kotów, to dla kogo? Ciekawa dyskusja się robi... tak czy inaczej, pierwszy akapit tego postu pozostaje niezmieniony. Czyli- warto zachęcać do wspierania Kasy w miarę możliwości - czyli symboliczne 10 zł miesięcznie albo większa pomoc jak się poprawi sytuacja danej osoby, ale nie może to być warunkiem pomocy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 14, 2011 23:50 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

:? bardzo dziwne, niezupełnie adekwatne komentarze.
Tak jakby cytaty mówiły o jednym, a odpowiedzi o czymś całkiem innym.
Jako żywo przypomina to styl niektórych polityków 8O

Powołując się na to co wyżej, na przykład, że jeśli w KK nie ma pieniędzy i widoki są marne, to mówienie tu o tym, że trzeba jakąś kotkę wykastrować czemu niby ma służyć? Że alareipan ma wziąć kredyt, aby dać pieniądze na operację?

Właściwie można każdy z tych komentarzy równo podsumować, eh
Rzadko piszę na forum, ale czasami aż trzeba
Obrazek Obrazek

talamasca

Od: Czw gru 25, 2008 1:03

Post » Pt kwi 15, 2011 13:25 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Słowa, słowa, a gdzieś pomiędzy nimi ciężarne kotki :?

Na rozładowanie atmosfery poinformuję, że dodałam bonus na bazarku.
viewtopic.php?f=20&t=126589&p=7365875#p7365875
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Pt kwi 15, 2011 13:29 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

bianco nero pisze:Słowa, słowa, a gdzieś pomiędzy nimi ciężarne kotki :?

No to po 50 gr od słowa i mamy trochę kotów wyciachanych...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt kwi 15, 2011 13:40 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Mrata pisze:
bianco nero pisze:Słowa, słowa, a gdzieś pomiędzy nimi ciężarne kotki :?

No to po 50 gr od słowa i mamy trochę kotów wyciachanych...

O, jest jakaś myśl. Ciekawe co na to nasza Główna Kastratorka :spin2:
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Pt kwi 15, 2011 15:38 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Co poniektóre słowa to może nawet po złotówce ;)

Nie rozumiem do czego mają prowadzić te rozmowy...

Problem nie leży w zasadach, ilości kotów, ani w okolicznościach, w jakich są sterylizowane.

Problem leży w tym, że wszystko się jakoś kręciło, kiedy miałam czas na wystawianie bazarków, które oprócz regularnych wpłat kilku osób (za co oczywiście jestem bardzo wdzięczna!) były głównym utrzymaniem Kasy . Niestety obecnie mam nowego szefa i więcej pracy w pracy. Do tego Paluch, który wierzcie mi na słowo, nie jest wolontariatem typu "wpadnę raz w tygodniu na 4-5 h i z głowy", wolontariuszem paluchowym jest się praktycznie cały tydzień. 5 dni w tygodniu pracuję, jeden dzień w tygodniu "pracuję" od 12 do 18-19 na paluchu plus dojazd i zostaje mi jeden dzień w tygodniu wolny, a chciałabym mieć też trochę swojego życia, mieszkać w przyzwoitych warunkach i zająć się mamą, facetem, przyjaciółmi i piatką swoich kotów.

Finał jest taki, że czasami dochodzę do wniosku, że nie powinnam trzymać 3 srok za ogon... Bo przez to właśnie Kasa się nie kręci, w mojej nowej szafie pietrzą się torby z fantami na bazarki, (choć powinnam trzymać tam moje ubrania - po to ja przecież postawiłam!), a ja mam niepotrzebny stres, że się z czegoś nie wywiązuję (taka osobowość, nic nie poradzę).

Ewidentnie potrzebana mi pomoc bazarkowa, a ja dostaję głównie pw z informacją, że ktos ma fanty i czy może mi przesłać/przywieźć i czy moge wystawić. No właśnie nie moge, bo nie mam czasu. Rozumiem, że łatwiej jest przekazać komuś fanty, bo wtedy nie trzeba się zmagać z robieniem bazarku przez godzinę-dwie-trzy, z rozliczeniami, z wysyłkami. Nie rozumiem natomiast dlaczego jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to go nie wykonuje... Jak mam pomysł, że w schronisku potrzebne są transportery, to nie piszę do nikogo "potrzebne są transportery", tylko zbieram pieniadze, kupuję i dostarczam do schroniska...

Teraz powinnam jeszcze odnieść się do znikających fantów, choć już się zmęczyłam. Po krótce: 1. wystawiam fanty zgodnie z własnym uznaniem, bo ja odopwiadam za zadowolenie klienta, 2. niektórych fantów nie wystawiam, bo wynika to z czystej kalkulacji. Może ktos uzna to za bezczelność, ale za bezsensowne uważam wystawienie n.p. 10 fantów po 2 złote, za koperty do których zapłacę 6 złotych, a za wysyłke średnio 40 (wszystkie paczki wysyłam w kopertach bąbelkowych, listem poleconym)... moge 40 przelać na konto Kasy i mieć 2 godziny na inne zajęcia. 3. niektóre fanty właśnie zalegają na dnie mojej szafy, lub w kartonie, za innymi fantami i czekaja aż znajdę czas na ich wystawienie, którego właśnie znaleźć nie mogę.

To tyle ode mnie. Wieczorem, jak wrócę z Fidelem z lecznicy, uaktualnie wpłaty, bo sporo przyszło, za co bardzo dziękuje z góry!

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt kwi 15, 2011 21:08 Re: Kasa K.II-202 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Zatem bardzo dziękuję Malk, Kotice oraz duetowi: Asia z Torunia i Jana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dotarł również przelew od Seidhee za klatkę :1luvu: :1luvu: Dzięki! :1luvu:

Przelałam za kotkę Magaaaa. Mam świstek, ale nie wiem jak zrobić pdf jpg :oops:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob kwi 16, 2011 8:01 Re: Kasa K.II-202 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Bazarek uczyniłam: viewtopic.php?f=20&t=126708

Dopełnię go jeszcze, tylko ten brak czasu- ja to bardzo dobrze znam !

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

[poprzednia][następna]