K-ów,zdrowy kocur do uśpienia,teraz w Krakvecie, co dalej??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 05, 2008 19:45

a jak Norcia??? :D
Serniczek

Post » Śro lis 05, 2008 19:56

Serniczek pisze:a jak Norcia??? :D

a dziękujemy, lepiej juz.
Pojechała dzis co prawda z Kminkiem i Krzyśkiem na wizyte, ale bardziej zapobiegawczo juz.
Pupa krzywa, ale się goi, głoski rosną, juz w zasadzie nie kicha nawet :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lis 05, 2008 19:57

kosma_shiva pisze:
Zowisia pisze:
agalka pisze: /.../ A ja zaraz zbieram sie do Zowisi na oględziny Rysiaków :1luvu: :1luvu: Mam nadzieję że nie spóźnie się :oops: :oops:

Wizyta bardzo mila, udana .. :) Zlotko bardzo przyjaznie i spokojnie zareagowal, i jest ustalone, ze w najblizszy wtorek jedzie do Domku Stalego ! Oj Bazyl sie ucieszy na pewno, ze bedzie mial kumpla :)
Platynka chyba tez tego samego dnia wyruszy na swoje wlosci do Warszawy, gdzie juz jej oczekuja.

Dziekujemy Agalko !
zo

cudownie Zowisiu, az Ci zazdroszcze...

a moich burasiów ciągle nikt nie chce :(

Cincian stoi właśnie w gigantycznej kolejce w Krakvecie, bo Kminek znowu kicha okropnie :roll:

Tola i Pola - fajne imionka :)
Czy to Cincian wymyślił ??

a ja przegłodziłam dzisiaj Mufkę, bo miała mieć wyciągana śrubę i dobrze, że zapomniałam o której godzinie, bo zadzwoniłam zapytać. I okazało się, że w ogóle gdzieś ten wpis zaginął i dopiero w przyszłą środę :evil: Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, poszłam tutaj obok i zaszczepiłam pannicę, przez tydzień szczepionka podziała i powinno być dobrze

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lis 05, 2008 21:12

Pola i Tola to mój wymysł.
dobrze, że się podoba, bo trochę nie miałam weny.:)

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro lis 05, 2008 21:20

oki, przesłałam do Ostródy zamówienie, to co zostało mi przesłane na PW plus dodatkowo będą puszki i sucha karma do podziału.
Markopolo, umówiłam Was wstępnie na sobotę na szczepienie, 3 sztuki. Kto tam ma jeszcze ogonki do szczepienia?

Tweety

Post » Śro lis 05, 2008 21:37

próbuję zrobić zestawienie jaki ogon jest gdzie, jakby co to proszę mnie poprawiać:
- Miuti - 7 - 3 Gryziorki, Pantera, Majka, Dalma, Wiedźminka,
- Markopolo00 - 5 - Mopik, Kora, Dyzio, Mini, Maxi
- p. Ania - 5 - maciupkie kotusie zabrane ze schronu do wykarmienia
- Wojtek i Sylwia - 3 - biała Basia, Tara i Tornado,
- Kosma i Cincian - 2 - Tonia i Tommi (Kminka nie liczę, bo już na walizkach, a Nora i Kasia ichniejsza :wink: )
- Noemik - 3 - Gizmuś, Pola i Tola
- Etiopia - 2 - Mufasa i Kama,
- p. Magda - 2 - Boczuś i Neska
- Chiron - 2 kocurki
- ja - 3 - Mufka, Puma, Anda (Aleksa nie liczę, bo też już pakuje krawaty
:wink: )
- Kinya - 1 - Wincenty
- Zowisia - 1 - Sreberko (Złotka i Platynki nie liczę, bo pakują plecaczki)

36 sztuk, trochę udało się odkocić ale też sporo nam umarło :(
Ostatnio edytowano Śro lis 05, 2008 23:33 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Śro lis 05, 2008 21:50

Cudownie :) jaka organizacja!! Mordki Kochane, będziecie wachlowane w Kocim Raju przez wszystkich wrogich zwierzakom :P

Ale niestety....tyle tych futrzaków jeszcze jest bezdomnych, głodnych, chorych, bitych itp buuu:(((

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro lis 05, 2008 21:52

kosma_shiva pisze:
Serniczek pisze:a jak Norcia??? :D

a dziękujemy, lepiej juz.
Pojechała dzis co prawda z Kminkiem i Krzyśkiem na wizyte, ale bardziej zapobiegawczo juz.
Pupa krzywa, ale się goi, głoski rosną, juz w zasadzie nie kicha nawet :)

no to zmiana nastapila delikatna.

Kminek nie dostaje jeszcze antybiotyku, bo wtedy by nie mogl jechac, dr Chwastowski twierdzi, ze niie powinien raczej jechac, ale jesli musi to moze.

Nora ma antybiotyk - tabletki na tydzien :(

Znowu kicha dzis i kłapie paszczką - nie może swobodnie oddychac :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lis 05, 2008 22:17

Zapraszamy na bazarek :arrow: Bluzeczka na krakowskie koty
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro lis 05, 2008 22:48

wyczytałam na jakims wątku,ze na drogi oddechowe i kk bardzo dobrze działa lek summamed.Znacie???? Ja dostawałam dla mojej kici Mufki-Ronaxan.Tez pomaga szybko i skutecznie.Ale summamedu nie znam a czytam,że bardzo polecany.Może cos wiecie albo Wam sie ta wiedza przyda do wypróbowania? :?
Serniczek

Post » Śro lis 05, 2008 22:51

Serniczek pisze:wyczytałam na jakims wątku,ze na drogi oddechowe i kk bardzo dobrze działa lek summamed.Znacie???? Ja dostawałam dla mojej kici Mufki-Ronaxan.Tez pomaga szybko i skutecznie.Ale summamedu nie znam a czytam,że bardzo polecany.Może cos wiecie albo Wam sie ta wiedza przyda do wypróbowania? :?

Sama to kiedyś brałam, dość drogi antybiotyk o dużym spectrum działania, nie wiem jak w przypadku drog oddechowych...

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro lis 05, 2008 22:59

Właśnie pasę moją Luśkę sumamedem (powtórka kk, zapalenie górnych dróg oddechowych i spojówek) z bardzo dobrymi wynikami. Ale uwaga - smakowo jest to świństwo straszne i znane mi koty syropem plują dalej niż widzą. Polecam tabletki i gilotynkę do dzielenia tychże (7 zł). A na dodatek mogą zostać wybite lamblie.
Na świstanie nosem Luśka dostaje dexametazon i też pomaga.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro lis 05, 2008 23:29

tak czy inaczej ten nawracający kk jest już wkur .... ka wodna, denerwujący straszliwie :evil:

Tweety

Post » Śro lis 05, 2008 23:32

aha, oczywiście zapomniałam, że do kompletu dochodzą 4 czarnuszki i jedna burania u p. Ani - to te zabrane ze schronu malizny przyniesione do wykarmienia czyli mamy 36 kociuchów, o ile jeszcze jakiegoś nie pominęłam :oops: dopiszę do tamtego postu

Tweety

Post » Czw lis 06, 2008 0:00

Zowisia pisze:
agalka pisze: /.../ A ja zaraz zbieram sie do Zowisi na oględziny Rysiaków :1luvu: :1luvu: Mam nadzieję że nie spóźnie się :oops: :oops:

Wizyta bardzo mila, udana .. :) Zlotko bardzo przyjaznie i spokojnie zareagowal, i jest ustalone, ze w najblizszy wtorek jedzie do Domku Stalego ! Oj Bazyl sie ucieszy na pewno, ze bedzie mial kumpla :)
Platynka chyba tez tego samego dnia wyruszy na swoje wlosci do Warszawy, gdzie juz jej oczekuja.

Dziekujemy Agalko !
zo

Zowisiu cieszę sie że mogłam Cię poznac :))
Kociaki obłędne :1luvu: :1luvu: :1luvu: A moje kociaki (dzieciaki) po powrocie zamiast mnie ładnie przywitac to zadały jedno pytanie : gdzie Złotko ?? 8O 8O :wink: :wink:
Czekamy więc z niecierpliwością na wtorek ;)
Obrazek

agalka

Od: Pt wrz 21, 2007 12:21

[poprzednia][następna]