SIERPC- akcja zakończona powodzeniem :) Dziękuję

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 16, 2013 22:43 SIERPC- akcja zakończona powodzeniem :) Dziękuję

Zaczęło się niewinnie - namierzyłam dziewczynę ogłaszającą kociaki, była chętna kotkę wykastrować, obiecałam pomóc w obniżeniu kosztów zabiegu. Okazało się, że ma kotkę i kocurka do zabiegu, a nie stać jej na komercyjną cenę.

Zaproponowałam jej, że w najgorszym razie wsiądę w pociąg i przetransportuję koty do Warszawy na darmowe zabiegi (liczę na pomoc jednej z organizacji, brałam też pod uwagę pomoc finansową, tak, by dziewczyna się nie zorientowała że to ode mnie).

No i się zaczęło...

okazało się, że dwóch sąsiadów zajmuje się (albo "zajmuje") w sumie 3 kotkami, z czego co najmniej jedna jest ciężarna, i są chętni na kastracje. To ostatnie akurat bardzo mnie cieszy. Mniej za to infantylizm dziewczyny, która chce żeby i ona, i jeden z sąsiadów koniecznie kotki odwieźli bo te się będą mniej stresować, do tego kotki powinny tego samego dnia wrócić do właścicieli, żadne przetrzymanie nie wchodzi w grę, i pytanie czy mam transporter... Ok, rozumiem, ma 17 lat i chce dobrze, co doceniam...

Dziewczyna jest z Sierpca, w gminie nie była, "bo im nie ufa i na pewno będą na nie". Kotki sąsiadów na 100% możnaby podciągnąć jako wolno żyjące.

Ja nie mam prawka ani samochodu, TŻ jest uszkodzony po wypadku i chwilowo nie mogę na niego liczyć poza wsparciem psychicznym, nie podejmuję się zrobienia całej akcji pociągiem ze względu na koty. W sumie 5...

Dlatego bardzo proszę o pomoc :oops:

najlepiej, jakby się udało z darmowymi bądź za symboliczną cenę kastracjami w okolicy tego Sierpca albo bliżej niż Warszawa,

albo cierpliwego kierowcy z samochodem (za benzynę oddam) na 2 kursy w odstępie ok. tygodnia, wtedy postaram się przekonać laskę, że kotki powinny dla własnego dobra zostać w lecznicy, a kocura przetrzymam ew. kilka dni w domu

albo o mądre pomysły jak to rozwiązać. Trzeba pomóc, a ja może się biorę za to od złej strony :)

Z góry dziękuję! ponieważ rzadko tu zaglądam, będę wdzięczna za info na tel. 605 083 591. Jestem otwarta na wszelkie pomysly :)
Ostatnio edytowano Wto sie 13, 2013 13:29 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon cze 17, 2013 16:09 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

jestem i podnoszę, bo pomoc bardzo potrzebna !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 17, 2013 16:18 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Chętnie się dołoze do sterylek prosze o kontakt na pw.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pon cze 17, 2013 17:28 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

pw poleciało :)

dziewczyna nie dawała tabletek, kotka znów jest w ciąży, bez transportu albo zabiegów na miejscu nie chce już pomagać kotom sąsiadów... masakra.

Też mogę dopłacić do zabiegów, ale chciałabym to zalatwić jakoś systemowo... no nie mogę każdemu płacić.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon cze 17, 2013 18:54 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Może ktoś się dołoży do sterylek?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Wto cze 18, 2013 17:35 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Może lepiej będzie uzbierać już na transport i umówić gdzieś kotki na darmowy zabieg, wszystkie hurtem ?
Obrazek

kinia098

Post » Śro cze 19, 2013 16:18 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

:!:
Obrazek

kinia098

Post » Sob cze 22, 2013 22:25 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Podnoszę....
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 25, 2013 9:06 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Kotki w ciąży i praktycznie nikt nie zareagował, co się dzieje.... :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 30, 2013 17:06 Re: SIERPC- potrzebna pomoc w sterylkach, ew. transporcie

Kinia, tak jak podejrzewałyśmy laska sobie częściowo tzw. jaja robi :/ nagle została jedna kotka do kastracji, zastanawiam się czy te sąsiadów kiedykolwiek istniały... nie pisałyśmy tego tutaj, ale wzięła sobie (a przynajmniej tak twierdzi) kolejnego kociaka, bo jej kocur, ojciec kociąt zaginął...

tak jej napisałam- pewnie mnie poniosło, ale może dotrze :twisted:

Jestem humanistką, ale pozwól mi zwrócić uwagę na pewne matematyczne nieścisłości. Pisałaś jeszcze kilka dni temu, że do kastracji są 4 kotki (Twoja, sąsiada i dwie innego sąsiada). Jedna chwilowo odpada, ponieważ urodziła. Mam nadzieję, że sąsiad pójdzie po rozum do głowy i ją jednak wykastruje - będzie dzięki temu zdrowsza, nie narażona na śmierć przy porodzie, a kociaki na poniewierkę. Teraz została tylko jedna. Zgodnie z elementarną wiedzą na poziomie 1. klasy szkoły podstawowej 4-1 nie równa się 1, a 3. Co więc stało się z pozostałymi 2 kotkami?

Umawiaj proszę kastrację swojej kotki z weterynarzem, najlepiej jak najszybciej (przy komputerze będę w środę) niech wystawi na mnie fakturę. Moje numery telefonów znasz.

mam wrażenie, że ona chciała darmową wycieczkę do Warszawy, skoro zaproponowałam jej taką możliwość. Jak ktoś zainteresowany, mogę przesłać całą korespondencję na maila. Ciekawa lektura :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 03, 2013 15:56 Re: SIERPC- uffff! udało się, jutro 3 kotki idą pod nóż :))

Ufff... poniosło mnie, ale miało to pozytywny skutek.

Okazało się, że dziewczyna jeszcze raz udała się do sąsiada (z jej słów wywnioskowałam że to starszy człowiek, nie ma o nim zbyt dobrego zdania - kotki non stop rodzą, on kasy nie da, prawdopodobnie też nie ma) i przekonała go, aby oddał kotki na zabiegi. Udało się- jutro wszystkie 3 panny idą pod nóż.

Kotka która urodziła będzie do kastracji jak odkarmi małe, Magda nie jest pewna czy kociaki żyją (są niby sąsiada, ale nikt się nimi na stałe nie zajmuje) - jest ryzyko że porwała je kuna, jeśli tak się stało nawet jeszcze w lipcu odbędzie się zabieg.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 05, 2013 23:58 Re: SIERPC- uffff! udało się, jutro 3 kotki idą pod nóż :))

Na razie jedna kotka po sterylce. Dwie w przyszłym tygodniu :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw lip 11, 2013 9:35 Re:

:!:
kicikicimiauhau

Post » Czw lip 11, 2013 12:22 Re: SIERPC- uffff! udało się, jutro 3 kotki idą pod nóż :))

no i jak tam sterylki?
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Wto sie 13, 2013 12:25 Re: SIERPC- uffff! udało się, jutro 3 kotki idą pod nóż :))

3 kotki wysterylizowane. Wstawię fakturę na wątek po wymazaniu danych osobowych.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]