bylo POMOCY - jest w drodze do DS - dzięki, Beliowen i Femko

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 11:04 bylo POMOCY - jest w drodze do DS - dzięki, Beliowen i Femko

Niektórzy Justynę pamiętają - nie pisze, nie ma sil ani możliwości, ale nadal próbuje coś robić dla kotów.

I wlaśnie dzwoniła - chyba niespełna roczna biała kotka z pręgowanym ogonkiem, niesterylizowana, kuwetkowa - na działkach... "Właścicel" nie zgadza się na sterylkę...
Justyna prosi o dt dla niej.
Możliwości persfazji i swoje Justyna na pewno wyczerpała, ona nie prosi o pomoc, jeśli sama coś może zdzialać..

Ja naprawdę ne mogę - 15, brak czasu - i zamiast się oswając, dziczeją mi koty...
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 8:51 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 25, 2010 11:44 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

kurcze biała kotka raz raz znalazła by dom.
tylko kącik dla niej........ :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw mar 25, 2010 12:06 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Zaznaczę sobie wątek i będę podnosić.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 25, 2010 14:09 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Jak szybko spada...

magdaradek pisze:kurcze biała kotka raz raz znalazła by dom.
tylko kącik dla niej........ :(

Ogonek ma pręgowany..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw mar 25, 2010 14:22 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

ja pamiętam Justynę - i to doskonale, bo właśnie od niej mam mojego ukochanego Murka (fuksiaka)....

nie mogę w tej chwili pomóc kici - ale przynajmniej podniosę!!!!

(i ogromne, gigantyczne pozdrowienia i życzenia zdrowia dla Justyny!)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw mar 25, 2010 14:23 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Annskr, a zdjęcia macie?

Biała z pręgowanym ogonkiem musi być śliczna :kotek: :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw mar 25, 2010 16:06 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Oczywiście, że pamiętamy justynę_ebe :)

Niejaka tosiatoja niedawno szukała DT dla kotek, które miała wyłapać w Szydłowcu
ponieważ pod Szydłowcem mieszka moja mama, z jej pomocą znalazłam dom, w którym te kotki mogłyby mieszkać, nawet na stałe
tosiatoja się więcej nie odezwała do nikogo, ale dom nadal jest i chętnie przygarnąłby wykastrowaną kotkę, może nawet niejedną
jest to dom w małej miejscowości, pani świadoma wielu kwestii, natomiast dom jest z ogródkiem, więc częściowo wychodzący
jeśli Justynie odpowiadałby taki dom, mogę podać namiary na mamę i na tę panią.

Edit
jakby co, w transporcie pomogę, bo będę w święta jechać do mamy, mogę też ewentualnie kota ze 2 dni przetrzymać u siebie (choć to o tyle niechętnie, że mam dwa stare schorowane koty)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw mar 25, 2010 16:15 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Beliowen, bardzo proszę.

Ta kotka mieszka na działce budowlanej, "opiekun" przyjeżdża raz na tydzień nakarmić ją, na sterylkę się nie zgadza. Sąsiadka znająca Justynę przygarnęła miot poprzedniej kotki tego czlowieka, kotkę wysterylizowała, było potworna awantura o kradzież, kotka zniknęła.. Kociakow nie udało sie wyadoptowac, ta pani ma jeszcze inne zwierzaki, przygarnęłaby i tę bialaskę, dokarmia ją, przetrzymuje w domu (kotka kuwetkowa) ale boi się sąsiada.

Czekam na pw

kalewala

Post » Czw mar 25, 2010 16:22 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Wysyłam :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt mar 26, 2010 9:17 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Kciuki potrzebne

kalewala

Post » Pt mar 26, 2010 9:24 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Nie ma sprawy, mówisz, masz :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Sob mar 27, 2010 8:15 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Ja też trzymam kciuki :ok:

I mam nadzieję, że piątkowo - sobotnia łapanka w Bełchatowie udana :mrgreen:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon mar 29, 2010 7:22 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Łapanka nieudana.
Koty łaziły obok klatek, zaglądały, ale mało głodne były, żaden się nie zlapał...
Sidziałaśmy w samochodzie przy klatkach od północy do 5tej rano, na szczęście noc ciepła..

Jednyny "połów" to ta biała koteczka - przemiła, złotoooka, brudna jak niebioszkei stworzenie - ma pręgoway ogonek i dwie śmeszne łatki na główce.
W sobotę wysterylizowana, siedzi w klatce i uspokaja się, jak widzi inne koty.
Uszka bez świrzbowce, tylko pchełki po niej skakal,. I lekki katarek - dzś kontrola.

kalewala

Post » Pon mar 29, 2010 7:30 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

szkoda, że inne koty się nie złapały, ale całe szczęście, że bialutka się złapała :) moja biała Marysia też miała szary, pręgowany ogonek i dwie szare plamki na główce. Domki się o nią biły i na pewno tez będzie tak z tą małą :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 29, 2010 11:25 Re: POMOCY - pilny dt dla bialej kotki od Justyny_ebe...

Biała nie z łapanki, tylko z kradzieży :D

kalewala

[następna]