Znowu trzecia powieka -pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 07, 2012 12:46 Znowu trzecia powieka -pomoc

Witam wszystkich . Jestem nowy więc prosze o wyrozumiałość jak popełnię gafę :)
Od kilku dni kotek -dachowiec (książeczka ,szczepionki ,odrobaczania itd na bieżąco ) ma trzecia powiekę .
Po wizycie u weterynarza nic nie stwierdzono i dano antybiotyk .Dzisiaj kot prawie nie widzi i stał sie "osowiały" .
Do tej pory pomimo tej powieki był żywiołowy i normalny jak kot (dzien od spania ,noc od lówow)
Jutro mam iść na kontrolę ,ale boje sie że kocisko straci wzrok całkowicie po tych lekach
Kot ma 2 lata i nigdy nie chorował .Proszę o pomoc i poradę bo żadne pogotowie w naszym kraju "dbającym o zwierzęta i ekologię i przyrodę " nie istnieje .
Pozdrawiam
Rudolf

Rudolf

Od: Nie paź 07, 2012 10:22

Post » Nie paź 07, 2012 17:18 Re: Znowu trzecia powieka -pomoc

Badania powinin wet zrobić.Morfologię i biochemię na pewno. Dziewczyny pewnie zaraz napiszą co i jak.
Moze ma osłabienie lub jest mocno odwodniony. Mierzył mu wet temp?a dlaczego dał antybiotyk?Co stwierdził?
Mój kot był mocno zrobaczony jak powieka mu tak wylazła.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie paź 07, 2012 17:58 Re: Znowu trzecia powieka -pomoc

a kot jest wychodzący? miał robione testy na choroby zakaźne? jest wykastrowany, jak rozumiem?

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Nie paź 07, 2012 20:23 Re: Znowu trzecia powieka -pomoc

Tak ,moi drodzy ,jest wykastrowany ,nie miał temperatury ,a antybiotyk mu dał bo "może " być przeziebiony .
odrobaczalismy go we wrześniu.Kot jest wychodzący i rano przybywa pojeść i spi potem 200 godzin w ciągu dnia (teraz śpi obok na poduszce:) no ima apetyt bo znowu był n-ty raz pojeść -rano nie miał .
Jutro ide na kontrolę i mam nadzieje ze cos poradzi weterynarz bo jeszcze mnie nie zawiódł ,a mam również 2 psy (malżenstwo kundelków - pies i suczka -znaleziona w ciązy w lesie ) -ma jednajk już spokój z psami i ciązami ,a z kotem są przyjaciółmi i razem tez sypiają :)

Rudolf

Post » Pon paź 08, 2012 20:02 Re: Znowu trzecia powieka -pomoc

Dzięki .
Dziś kotek miał pobraną krew i nic nie wykazały wyniki -to znaczy jest zdrowy ,ale dostał antybiotyki i lekarstwo do jedzenia ,a jutro będzie odrobaczony jakąś "tasiemczycą cy cuś "(jest podejrzenie o robactwo,bo strasznie "gazuje" tak jakby miał ojca skunksa ) i jeszcze badania krwi morfologia .Gorsze bo ma nic nie jeść cały dzień ,a on pożera co godzine stosy suchej karmy ,boczku i tłuściutkiego podgarla gotowanego :)Oczy jednak ma nadal z "zasłonami " .Myslę jednak że jutro będzie lepiej bo i mnie się zdaje ,że to robactwo bo on myszy zjada codziennie (jest bardzo łowny ) i mnie przynosi nawet żywe do domu :)albo układa na schodach .
Dzięki wszystkim za pomoc i rady
Pozdrawiam
Rudolf

Rudolf