» Wto wrz 04, 2012 8:05
Re: jak dawkować ludzki interferon u kota????????
Witam wszystkich serdecznie!
Na niniejsze forum trafiłem w poszukiwaniu pomocy dla mojej Kropeczki. Od dłuższego czasu słabo je, słabo sie wypróżnia i wymiotuje. Morfologie do tej pory były cztery, za każdym razem wychodziło co innego, na początku wysoki był poziom płytek, ale ostatnio spadł prawie o połowę, za to skoczyły leukocyty i to niesamowicie, bo do 60 Wczesniej też nie były w normie (miedzy 20 a 30), ale weci nie uważali tego za powód do paniki, podejrzewali związek ze stanem zapalnym. Teraz podejrzewają białaczkę, za chwilę jadę na test. nie to jest jednak istotne, istotne jest to,że gadałem z dwoma wetami, jeden mówił,że kot z białaczką moze żyć, drugi dawał mojej kici kilka tygodni. Żaden nie wspomniał jednak o możliwości leczenia interferonem. Gdyby diagnoza się potwierdziła to zamierzam albo wymóc na wecie leczenie interferonem albo pójdę do innego weta. Z tego co jednak zdążyłem się zorientować terapia interferonem jest świeża i nie wszyscy o tym cokolwiek wiedzą, dlatego postanowiłem zdobyć wiedzę na własną rękę. Niniejszy wątek znalazłem przez google, od razu się zarejestrowałem i odświeżam temat - ktokolwiek wie jak rozcieńczać ten specyfik proszę o info na PW. W zasadzie proszę o każde info na ten temat, ponieważ dawkowanie to i owszem, znalazłem (30 jm doustnie i w ciężkich przypadkach 100 jm domięśniowo - takie dane znalazłem) ale wolałbym mieć powtierdzenie z kilku źródeł.
Serdecznie pozdrawiam i z góry dziekuję w imieniu Kropeczki i własnym.
Bartek