WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 05, 2012 7:22 WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

viewtopic.php?f=1&t=1 Oto histroia mojego dokacania.

Aktualnie chciałam zapytać, czy któreś z Was stosowało jakieś środki, poza zastrzykami podawanymi przez weta, w celu ulżenia kotkowi? Jakieś żele, płyny doustne, które można stosować ,aby biedaka nie bolało?
Po 10-tej,po zastrzyku,Mietek czuje się znakomicie,po południu wraca do apatii i zniechęcenia. nie chce jeść,albo próbuje i nie może. Zdaję sobie sprawę, że jest mu trudniej wyzdrowieć, bo stres mu nie pozwala,dlatego chciałabym jakoś mu pomóc. Jest taki obolały.....
Tylko one są naprawdę szczere ;-)

traszka

Od: Nie gru 10, 2006 18:28

Post » Nie cze 10, 2012 0:10 Re: WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

tu jest coś na temat terapii zapalenia dziąseł Virbagenem Omega, ale to plazmocytarne, nie wiem na ile to zbieżne z przypadkiem Twojego kotka, nie znam się :oops:
viewtopic.php?f=1&t=139159&hilit=+dzi%C4%85se%C5%82
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie cze 10, 2012 0:48 Re: WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

Baikadent żel - taniutki i skuteczny tyle, że trochę gorzki. Przećwiczone na moim rezydencie.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie cze 10, 2012 8:45 Re: WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

Link nie kieruje do żadnego wątku - coś jest nie tak, więc nie wiem o co chodzi i jaki jest problem.
Balsam Szostakowskiego: Avilin. Stosowałam przy nadżerkach na języku u mojego tymczasa w czasie kalici. Lek ma konsystencję "miodu". Bierzesz na palec lub patyczek do uszu i pędzlujesz. Baikadent też jest OK.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie cze 10, 2012 10:40 Re: WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

Dzięki za odpowiedzi. Mietek już po kuracji antybiotykowej w zastrzykach. Teraz trzy dni tabletek . Kupiłam aphtingel i aphtin. Nie pędzluję ,bo sie nie da a nie chcę go jeszcze bardziej stresować.Stosuję metodę wpuszczania niewielkiej ilości dopyszczkowo z przodu lub od strony nadżerki na języku. sam mlaszcząc i liżąc rozprowadza wewnątrz pysia.pomaga !! :1luvu: Już mniejsza jest a dziąsełka zbladły. kontrola u weta we wtorek.
Tylko one są naprawdę szczere ;-)

traszka

Od: Nie gru 10, 2006 18:28

Post » Nie cze 10, 2012 10:54 Re: WIRUSOWE ZAPALENIE J.USTNEJ KOTKA-JAK MU ULŻYĆ?

zdrówka zatem życzę :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33