Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 21:40 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

próbowałam
od czasu gdy się u nas pojawił za każdym razem jak go widzę wychodzę i próbuję, bo chcieliśmy go przygarnąć.
a właśnie... może jakieś strzełki usypiające czy coś? Jakbym tak weta przyprowadziła?

Chantell

Od: Czw paź 29, 2009 17:19

Post » Czw maja 17, 2012 9:08 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Nie jestem ironiczna, wstawiłam ikonkę z mrugającym okiem, o taką :wink: , co znaczy, że napisałam coś z przymrużeniem oka.
Łapię koty od dawna i mniej więcej wiem, którego kota w jaki sposób uda się złapać. Z tego co piszesz wynika, że bez klatki sobie nie poradzisz. Opcja strzelania do kota zastrzykami usypiającymi jest też prawdopodobnie nie do zrealizowania-jak kiedyś się orientowałam, to sie okazało, że koty są za małe, by stosować tą metodę, nadaje się do większych psów i innych dużych zwierząt.
Podanie środka usypiającego kotu chodzącemu luzem nie wchodzi w rachubę, on nie działa od razu. Do kontenerka nie podejdzie, do podbieraka tez nie.
Nie jestem forumowym awanturnikiem, z reguły jestem uprzejma :) , ale muszę się przyznać, że irytuje mnie trochę sytuacja, gdy podajesz powody ( dla mnie zupełnie niezrozumiałe), z których nie możesz zastosować jedynego skutecznego rozwiązania. Złapanie się do klatki łapki domowego kota może nie należy do największych przyjemności ( dla kota :) ), ale to naprawdę żadna tragedia. Podejdziesz i jednym ruchem ręki wypuścisz.
Trzeba się naprawdę zastanowić nad tym, jak zdobyć klatkę w Nowym Sączu, a nie rozpisywać się przez kolejne dni nad innymi rozwiązaniami, które w przypadku tego kota nie są do zastosowania.
Wiele karmicielek odmawia skorzystania z łapki, bo twierdzi, że dokarmiany kot jest miły, daje się głaskac i brać na ręce. I to wszystko jest prawda, do momentu, do którego nie próbuje się go włozyć do kontenerka. Ku zdziwieniu karmicielek, ich miłe, przyjacielskie koty zamieniają się w dzikie bestie drapiące swoje opiekunki do krwi.
A ten kot nawet nie jest na takim etapie, jak tamte koty, bo nie podchodzi do Ciebie. Z tego co piszesz, wymaga szybkiej pomocy, pod filcem ma prawdopodobnie pchły, co go bardzo swędzi i byc może odparzenia.
Prosze Cie, przemysl jeszcze raz opcję łapki i zacznijmy jej szukać.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw maja 17, 2012 21:56 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Niestety poza podpisaniem się pod wypowiedzią powyżej niczego innego nie wymyślimy.

Oswajanie kota trwa. Ten potrzebuje pomocy już. Koty łapie się do klatki - łapki lub na podbierak/siatkę. Innych cudownych sposobów brak.

Siatka jest wbrew pozorom bardziej inwazyjna niż klatka łapka. Podawanie leków usypiajacych kotu jest niezwykle ryzykowne!!!!!!!stanowi zagrożenie życia.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt maja 18, 2012 7:25 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Ciekawe czym to łapanie się skończy :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob maja 19, 2012 21:32 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Chantell, kciuki trzymam za powodzenie w łapance :ok: :ok: :ok:

Wierzę, że coś wymyślisz i rudaska uda się ogolić :ok:

Napisz ...... :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto maja 22, 2012 21:16 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Co z persem?

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Śro maja 23, 2012 20:59 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

lipa, od dwóch dni go nie widzimy :(

Chantell

Od: Czw paź 29, 2009 17:19

Post » Śro maja 23, 2012 21:48 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Próbowałaś go skusić na jakiś zapaszek? Koty podobno "lgną" do zapachu waleriany. A może by tak wystawić wieczorem miskę z rybnym mokrym whiskasem i się zaczaić? Whiskas to badziewie, niezdrowy fastfood, ale ponoć jego zapach jest pociągający 8)

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro maja 23, 2012 21:55 Re: Pers-filc w ogrodzie. JAK ZŁAPAĆ?? proszę l pomoc!

Zaznaczę. Może dobrze stodołę przeszukaj. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia]