Aleba
Ma ktoś jakieś inf na temat polskiego zamiennika Ornipuralu a dokładnie Ornitil.
Ja mam też problem z kotem 7 miesięcznym, który jest u mnie od urodzenia praktycznie i dopiero niedawno zaczął wychodzić na dwór razem z innymi, ale bywał na zewnątrz ok 2 godzin dziennie i to pod moim okiem.Żywiony w domu aż tu nagle biegunka (zatrzymana Nifuroksazydem) ale nie wpłynęla ona na jego samopoczucie a jest kotem bardzo wesołym i ruchliwym. we wtorek pojawiła sie gorączka 40.2 wet podejrzewał zapalenie oskrzeli, dal animo... coś tam (antybiotyk) i lek na gorączke. Poprawiło sie ale kolejna dawka na gorączke już nie była tak skuteczna, tzn kot juz nie był wesoly i do tego brak apetytu. Znów do veta - żółtaczka mocznik podwyższony, kreatynina ok parametry wątroby jak max było 44 to u mojego kota jest 88 (czyli kiepsko).dostaje w krople jakiś właśnie lek na wątrobe coś na O... ale nie pamietam dokładnie plus furosemiid i druga kroplówa na nawodnienie a i dalej dostaje antybiotyk co 2 dzień (ten sam co przedtem). Jak miał stwierdzoną żółtaczke to temperatura była 36.5 dziś jest 38.6 czyli chociaż tu jest poprawa. Ale dalej nie ma apetytu i jest smutny, czasem coś poliże z miseczki, karmie go strzykawką. Co moge jeszcze zrobić ? robić m usg wątroby?nie mam pojęcia skąd ta chora wątroba skoro jest cały czas w domu (praktycznie)
Plissss poradźcie coś. jutro jade do veta i juz nie wiem co robić