Potrzebna nieduża pomoc finansowa dla DRAPKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 13:05 Potrzebna nieduża pomoc finansowa dla DRAPKI!

Drapka choć jest młodą koteczką(ok.1-2 lat) wie doskonale co znaczy nie mieć własnego domu,ciepłego kąta i pewności bezpiecznego jutra...Jak wiele innych kotów nie miała w swoim życiu zbyt wiele szczęścia jednak w przeciwieństwie do większości ona dostawała już kilka szans na normalne życie i wciąż nadzieja zostawała jej odbierana...
Nie wiadomo nawet skąd znalazła się w Gliwickim schronisku,skąd na szczęście szybko została adoptowana. Niestety spokojne życie domowej kotki nie trwało długo bo nowy właściciel z powodu poważnej choroby matki (?) nie mógł zapewnić jej dalszej opieki. Po krótkim czasie po raz kolejny do Drapki uśmiechnęło się szczęście i została adoptowana po raz drugi jednak i tym razem z ciepłego mieszkania prędko trafiła do pomieszczenia gospodarczego. Nie wiadomo jak długo tam mieszkała w każdym razie dostała kolejną szansę na spokojne życie i własnego Człowieka...Adpotowała ją moja znajoma, która chce zapewnić Drapce wszystko czego jej trzeba i dać jej dom na zawsze i mimo wszystko... :kotek:

Niestety moja znajoma właśnie rozpoczęła pracę i jest w nie najlepszej sytuacji finansowej a Drapka wymaga leczenia...
Nawet niewielkie kwoty za wizyty u weterynarza nie są w tej chwili na jej możliwości :( . Do tej pory kotka została odrobaczona, jest wysterylizowana i zaszczepiona ( dziwne bo w książeczce szczepienia są wpisane na dzień po sterylce ?!). Obecnie u Drapki jest leczony katar i stan zapalny w pysiu( kamień i zapalenie dziąseł). Leczenie choć trwa już ponad tydzień nie przynosi efektów i kicia kicha i smarka jeszcze bardziej.

W chwili obecnej leczenie + odrobaczenie kosztowały ponad 100 zł i to znajoma była w stanie jakoś pokryć, jednak nie ma możliwości zapłacić za dalsze leczenie ( pewnie będą to antybiotyki,bad.krwi i tyle o ile nie wyjdą dodatkowe problemy).
Bardzo proszę o kontakt osoby które były by w stanie jakoś pomóc Drapce-myślę, że nie będzie konieczna jakaś duża pomoc finansowa...choć dla mojej znajomej jak już wspomniałam będzie to na prawdę pomoc bardzo wielka bo sama nie może opłacić dalszego leczenia kotki nawet jeśli będą to nieduże kwoty...

Na razie nie wiele wiem na temat jej stanu zdrowia ale jak tylko będą jakieś informacje to zaktualizuję...Póki co w przyszłym tygodniu kolejna wizyta u weterynarza bo kicia czuje się co raz gorzej...

P.S. Szczepienia w dzień po sterylizacji....:?: :!:
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Sob sty 21, 2012 19:02 Re: Potrzebna nieduża pomoc finansowa dla DRAPKI!

co z Drapka?
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Wto lut 07, 2012 17:09 Re: Potrzebna nieduża pomoc finansowa dla DRAPKI!

Nie mam internetu jak tylko mi włączą to napiszę coś więcej. Wiem tylko tyle,że znajoma wciąż chodzi z nią do weterynarza i ciągle wyskakuje co-nie wiem dokładnie co i jak ale na pewno napiszę jak tylko włączą mi internet.
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22