Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 28, 2011 18:48 Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

Na moim podwórko błąka się czarny kociak już od 2½ tygodnia. Myślę ze nie ma więcej niż 4-5 miesięcy MAX!
Jest malutki, i nadal ma taki kociakowy piskliwy "głos" jak miauczy.

przesz ostatnie 3 dni siedzę na podwórko przez 3-4 godzinny do póki się tylko nie robi jeszcze ciemno i próbuje go złapać. Siedzę godzinami i próbuję karmić, bawić się z nim itd. Chętnie się bawi i tez je, ale jak tylko widzi ruch reki to się cofa! Robie wszytko żeby go jakoś zwabić do transporterka.

Ale on jest strasznie nie ufny (widziałam jak dzieciaki go gonią , no bo słodki kociak :evil: ) . Nie udało mi się go dotknąć ani razu. 2 razy do transporterka wszedł po jedzenie ale byłam za wolna i nie dałam rady zamknąć drzwiczki!

Nie mam pojęcia już co zrobić, a przyjdzie mroź i śnieg to kociak nie przeżyje. Zresztą jestem pewna ze by miał lepiej jako kot domowy - ewentualnie u mnie, jak nie znajdę mu innego pewnego domu..

Czy ktoś może ma jakąś dobra rade, jak go złapać?
Albo może gdzie można zadzwonić i zgłosić ze jest taki kotek?
Tak mnie serce boli jak widzę z okna, jak sam się listkami bawi na podwórko, taka mała dzidzia zwierzęca, nie zdaje sprawy z będzie mróz i śnieg....

oj Tak strasznie bym chciała malucha złapać i zapewnić mu dobre kocie życie, ale już tracę nadzieje..

Albo ktoś może zna kogoś kto ma wprawę w łapaniu takich małych dzikuskow?
Każdą rade albo pomoc bardzo chętnie przyjmę

On podchodzi trochę do reki jak mam jedzenie, albo jakieś piórka do zabawy, ale jak się go próbuje dotknąć to od razu się cofa..

A w ogole w sumie nie wiem czy to on czy ona..

Rubberdog87

Od: Pon lis 28, 2011 18:38

Post » Pon lis 28, 2011 20:18 Re: Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

nie napisałaś z jakiego jesteś miasta.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon lis 28, 2011 20:31 Re: Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

trzeba klatkę-pułapkę, tylko skąd jesteś?
AnielkaG

Post » Śro lis 30, 2011 21:13 Re: Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

no i co tam?

asia2

Post » Wto gru 06, 2011 2:09 Re: Dziki kociak na podworko! POMOC - nie moge go zlapac!

może pomożemy.

asia2