» Pon sie 08, 2011 20:15
Re: Proszę o wskazówki
Oh, wiem jak to jest, gdy znajdzie się takie kochane zwierzątko gdzieś porzucone. Sama znalazłam małe szczeniątko, zrobiłam ogłoszenia i wraz z kolegą chodziliśmy po wszystkich domach w okolicy, by znaleźć mu dom. Przez parę dni - dosłownie 3-4 był właśnie u kolegi - ja nie miałam takiej możliwości, ponieważ mam kota - i następnie zabrano go do Veta. Dwa dni później odwieźliśmy go do schroniska Kundelek - naprawdę dbają tam o zwierzęta - a po trzech tygodniach na stronie pojawiło się ogłoszenie o adopcji tego właśnie psiaka.
Niestety co do kota to nie wiem co ci poradzić, może spróbuj popytać znajomych, sąsiadów z okolicy, o niego też zadbaj nawet przez te kilka dni. Zabierz go może do veta i jeśli masz jakieś naprawdę dobre schronisko w okolicy, a nikt się chętny do wzięcia kotucha nie zgłosi, to może będzie trzeba go tam odwieźć?
Pamiętaj także, że im dłużej on u ciebie zostanie, tym bardziej się do niego przywiążesz i będzie ci go trudniej oddać.
To tyle z mojej strony, a wątek będę śledziła... ^ ^
Zwierzę to wielka odpowiedzialność, ale warto!
Przywiązać się do niego nie jest trudno - wystarczy tylko kilka dni ^^.
Kitek - łobuz i wariat jakich mało. Szaleje w nocy, a w dzień śpi ^^. Kochany szarobury kocur, kocham go ;*