Netrualizator do kuwety, czy szkodliwy??? ProszęOrady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 18:21 Netrualizator do kuwety, czy szkodliwy??? ProszęOrady

Witam serdecznie!

Dziś przyszła do mnie paczka, którą zamówiłam w Krakvecie. O ja głupia, niestety nie sprawdziłam przy kurierze, czy wszystko w porządku. Okazało się, że w środku paczki był sajgon, zupełnie jakby ktoś na paczkę położył jakiś kilkuset kilogramowy ciężar... Ledwo zdarłam folię, a już na podłogę w przedpokoju wysypało mi się 80 litrów żwirku. Super :/. Do tego wszystkiego pękł nautralizator z Certechu i wszystko zasmrodził (ten ich "naturalny" zapach jest bardzo... nienaturalny. I intensywny). W przesyłce była też karma dla kota. Myślę sobie - OK, wypłuczę opakowania z karmy, w końcu są szczelne, nic się pewnie do środka nie dostało.

Byłam naiwna.

Oczywiście w hermetycznym i próżniowym opakowaniu zrobiła się dziurka. Nie wiem co kurier robił z moją paczką, ale mówie wam - wszystko zmasakrowane. Szkoda, że Krakvet lepiej paczki nie zabezpieczył :/.

Dochodząc do sedna... Boję się podać kotu tą karmę :( . Otwarłam, wybrałam co wydawało się dobre, a reszta, która zrobiła się wilgotna od mycia opakowania pod prysznicem poszła do kosza. Ale przez tą dziurkę do karmy dostał neutralizator do kuwety, widziałam, ze oblepił kilka kulek karmy...

Proszę o rady - co mam zrobić? Wyrzucić? Zdać się na kota (który raczej wyczuje jeśli coś będzie nie tak)?

Przejmuję się tym bardzo, bo nie jestem majętna... Zrobiłam duże zamówienie ciesząc się, że będę mieć jedzenia i żwirku na kilka miesięcy, a tymczasem został mi tylko żwirek. Z siedmiokilowego opakowania karmy część od razu musiała wylądować w koszu, a pozostałej części, która wydaje się czysta, szkoda mi wyrzucić... :(

Proszę o pomoc :cry:
Ostatnio edytowano Pon lip 11, 2011 19:25 przez agnieszka1980, łącznie edytowano 1 raz

agnieszka1980

Od: Pon cze 13, 2011 6:32

Post » Pon lip 11, 2011 19:02 Re: Co zrobić?Neutralizator wymieszał się z karmą:(. ProszęOrady

:?: :(

agnieszka1980

Post » Pon lip 11, 2011 19:04 Re: Co zrobić?Neutralizator wymieszał się z karmą:(. ProszęOrady

zrobilas zdjecia po otwarciu przesylki? wyslij reklamacje do Krakvetu...
na Koci Lapci jest watek dot. Krakvetu, tam pewnie dostaniesz wiecej rad

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon lip 11, 2011 19:24 Re: Co zrobić?Neutralizator wymieszał się z karmą:(. ProszęOrady

Krakvet się wycwanił, jak pewnie wszystkie sklepy - podstawą reklamacji jest spisanie protokołu z kurierem. Trzeba więc przy nim sprawdzać paczkę...

Martwi mnie na opakowaniu neutralizatora (odkażacza), że są tam pestycydy. Nie wiem, czy nie jest to szkodliwe dla kota? W sumie jak kopie w kuwecie i wylizuje łapki to też może trochę tego połknąć, ale nie wiem, czy to jest mu biologicznie obojętne...

I co zrobić, jeśli trochę tego proszku zostało na karmie? Myślicie, że kot po prostu jej nie zje? Bo się boje, że zje i mi potem "zejdzie" od tej chemii :cry:

agnieszka1980

Post » Pon lip 11, 2011 21:00 Re: Netrualizator do kuwety, czy szkodliwy??? ProszęOrady

tyle ludzi na forum, napewno nie jeden uzywa odkazacza i nikt sie tu nie wypowie? szkoda... przetestuje sama, na kocie :?

agnieszka1980

Post » Pon lip 11, 2011 21:12 Re: Netrualizator do kuwety, czy szkodliwy??? ProszęOrady

Mi sie taka sytułacja nie zdażyła, ale może warto podać karmę,gdyby ciało się coś niepokojącego-bigunka,wymioty-no to wiadomo karma do wywalenia.Ale wydaje mi się że skoro koty wylizują łapy i nic się niedzieje to może karma z kilkoma ziarnami neutraklizatora tez nie zaszkodzi?Ale to tylko moje gdybanie :?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30