Kocie stadko (sierściuch x5) :) fotki ;]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 10:40 Kocie stadko (sierściuch x5) :) fotki ;]

Postanowiłam, że założę im wszystkim wspólny wątek póki co ;) Napiszę może o każdej kici kilka słów.

Wszystkie moje koty to 100% koty domowe, które świat zewnętrzny traktują jako samo zło ;) Jedyny kontakt, jaki chcą z nim mieć, to oglądanie go przez okno ;P
Enolka i Mrusia to około 10-letnie siostry. Enolka miała wypadek za kociaka, spadła jej na główkę deska do prasowania i kociątko nie mogło oddychać. Na szczęście udało się ją uratować i dzisiaj jest szczęśliwą dorosłą kotką - trochę jednak dziwną w zachowaniu i "mułowatą". Mruśka za to wredna kocica, która chodzi tylko i wyłącznie własnymi drogami i nie toleruje nikogo, kto chcę ją "ustawić".
Mrusia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęć Enoli za wiele nie mam, nie wiem dlaczego... tu jest jedno:
Obrazek
i tutaj razem z Mrusią i Lizakiem (którego już niestety z nami nie ma :()
[url=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/4286baf0/trójca.jpg.html]Obrazek[/url]

Dodatkowo kilka fotek Lizaka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czas na Martynkę (Ruda) i Małgosię (Szara). Kicie mają dzisiaj około roku. Przygarnęliśmy je, kiedy ich matka zaginęła. Kotki nie miały szans na przeżycie na podwórku ze względu na swoją "niepełnosprawność" (pisałam o tym tutaj: viewtopic.php?f=1&t=129600). Są kochane i proludzkie chociaż nie za dobrze dogadują się ze starszymi kocicami. Obecnie próbuję uzbierać kasę na ich sterylizację i dodatkowe badania co do ich choroby (bazarek-> viewtopic.php?f=20&t=129702&p=7649245#p7649245 ). Oto i kicie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obecnie pod opieką mam też ok 2-3 miesięczną koteczkę, której szukamy domu--> viewtopic.php?f=13&t=128879&p=7641868#p7641868 . Kicia rośnie jak na drożdżach i upodobała sobie mnie, jako jej "mamuśkę" ;P Łazi za mną wszędzie, śpi ze mną i ciągle chce się ze mną bawić. Strasznie żałuję, że mała nie może u mnie zostać, ale takiej ilości kotów nie jestem w stanie utrzymać (zwłaszcza, że mam jeszcze pod opieką dwa psy i stadko szczurków). No dobra, koteczka (Pimpuś;P):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To na razie tyle ;) Pozdrowienie od kociaków :1luvu:
Obrazek

Casadi

Od: Pt cze 10, 2011 10:17

Post » Czw cze 30, 2011 11:40 Re: Kocie stadko (sierściuch x5) :) fotki ;]

jakie cuda :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
gerardbutler

Post » Pt lip 01, 2011 1:03 Re: Kocie stadko (sierściuch x5) :) fotki ;]

Czarna Pimpusia właśnie śpi koło mnie i tak słodko mruczy, że aż płakać mi się chce, że nie może zostać :( Uwielbiam ją :1luvu:
Obrazek

Casadi

Od: Pt cze 10, 2011 10:17