Puszki dla kotów- przeterminowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 16:24 Puszki dla kotów- przeterminowane

Mam wątpliwości natury moralno-technicznej:) ale po kolei. Od czasu do czasu dokarmiam koty u mnie pod blokiem (zima wystawiam miske regularnie), jesli chodzi o inne pory roku to staram sie kiedy pojawiaja sie kociaki.
Mam dostep do pewnej hutownii prozwierzecej, ktora nie jest dostepna publicznie(moj ojciec ma stadnine i wchodze na jego firme). Są tam puszki w tym momencie, przeterminowane o 2 miesiące ale z genialnym skladem (100% mięso i produkty pochodzące od mięsa ).
Rozmawiałąm z weterynarzem i on nie widzi problemu, uwaza ze puszki sa dobre do 6 miesiecy od daty przeterminowania)
Mam drobny problem z kasa w tym momencie dlatego fakt ze kosztuja one koło 1,50 za sztuke ma dla mnie znaczenie.

Co o tym myslicie??
1. czy nadaja sie ?
2. Czy to jest moralne ze chce karmic koty z podworka taka karma, a moje dostaja praktycznie 3-4 razy droższe puszki, a jako suche tez jedno z droższych. JAkos zle mi z tym
Obrazek

etulka

Od: Pon wrz 08, 2008 17:44

Post » Śro cze 08, 2011 16:30 Re: Puszki dla kotów- przeterminowane

Wydaje mi się,że można dawać chyba,że po otwarciu okazałyby się "nie teges"; a jaką alternatywę mają te koty???--śmietnik :? -więc nie miej wyrzutów sumienia tylko kupuj i podkarmiaj :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro cze 08, 2011 19:58 Re: Puszki dla kotów- przeterminowane

puszki po otwarciu sa bardzo teges:)

Przerzucam watek na koci-lapci bo tu gine bezpowrotnie

viewtopic.php?f=8&t=128813
Obrazek

etulka

Od: Pon wrz 08, 2008 17:44

Post » Śro cze 08, 2011 20:02 Re: Puszki dla kotów- przeterminowane

przychylam sie do porady J.D. i dodam tylko, że unikam puszek "wybrzuszonych" :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56