Dlaczego kotka przenosi młode ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 15:08 Dlaczego kotka przenosi młode ?

Potrzebuje jak najszybszej odpowiedzi gdyż nie wiem co robić :(
Kilka dni temu moja kotka urodziła małe.
Wszystko bylo ok, a dzisiaj coś jej odbiło i ciągle nosi młode w pysku i podrzuca mi pod drzwi sypialni i miauczy.
Moja kotka z młodymi jest w osobnym pokoju (tam gdzie rodziła), ma legowisko, cisze i spokój. A mimo to nosi młode mi do pokoju.
I tak kilka razy.
Wpuściłam ją by zobaczyć co jest grane a ona nosi młode z kąta w kąt. Ciągle latam i odnosze młode do ich leżanki.
O co jej chodzi?
Jak mam na to zareagować?
Młode jeszcze nie widzą, są bezbronne a ona je rozrzuca po domu :(

RosePrincess

Od: Czw maja 26, 2011 15:04

Post » Czw maja 26, 2011 15:15 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

RosePrincess pisze:Potrzebuje jak najszybszej odpowiedzi gdyż nie wiem co robić :(
Kilka dni temu moja kotka urodziła małe.
Wszystko bylo ok, a dzisiaj coś jej odbiło i ciągle nosi młode w pysku i podrzuca mi pod drzwi sypialni i miauczy.
Moja kotka z młodymi jest w osobnym pokoju (tam gdzie rodziła), ma legowisko, cisze i spokój. A mimo to nosi młode mi do pokoju.
I tak kilka razy.
Wpuściłam ją by zobaczyć co jest grane a ona nosi młode z kąta w kąt. Ciągle latam i odnosze młode do ich leżanki.
O co jej chodzi?
Jak mam na to zareagować?
Młode jeszcze nie widzą, są bezbronne a ona je rozrzuca po domu :(

może w Twoim pokoju czuje się zwyczajnie bezpieczniej. Ja bym nie przenosiła małych na siłę, bo kotka je może w końcu odrzucić. Ale tu proszę o pomoc mądrzejszych od siebie.

Druga sprawa- warto żebyś wykastrowała kotkę jak tylko odchowa małe, kotów rodzi się więcej niż ma szansę na dobre domy, a kotka po kastracji będzie zdrowsza i będzie żyła dłużej. W razie problemów z opłaceniem zabiegu pomożemy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 26, 2011 15:29 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

To się niestety zdarza kocim mamom, szuka lepszego miejsca dla maluchów... Najlepiej gdyby wypowiedzieli się hodowcy kotów, większość użytkowników forum nie rozmnaża swoich zwierzaków.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw maja 26, 2011 15:40 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

Nie no nie potrzebuje opini hodowców, już nie raz mi nie jeden coś mówił i wprowadzał w błąd.
W każdym razie jak mówicie, że to tylko dlatego je przenosi bo czuje sie w moim pokoju lepiej to ok, myslałam, że to coś poważnego.
Mimo to musze je odnosić,k bo mój mąż nie chce by koty byly w sypialni.

XAgaX pisze:Druga sprawa- warto żebyś wykastrowała kotkę jak tylko odchowa małe, kotów rodzi się więcej niż ma szansę na dobre domy, a kotka po kastracji będzie zdrowsza i będzie żyła dłużej. W razie problemów z opłaceniem zabiegu pomożemy.

Już napisałam w jednym temacie, że kastracja (a właściwie w przypadku kotki to się nazywa sterylizacja) wykluczona.

RosePrincess

Post » Czw maja 26, 2011 15:44 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

RosePrincess pisze:
XAgaX pisze:Druga sprawa- warto żebyś wykastrowała kotkę jak tylko odchowa małe, kotów rodzi się więcej niż ma szansę na dobre domy, a kotka po kastracji będzie zdrowsza i będzie żyła dłużej. W razie problemów z opłaceniem zabiegu pomożemy.

Już napisałam w jednym temacie, że kastracja (a właściwie w przypadku kotki to się nazywa sterylizacja) wykluczona.

transport do innej miejscowości da się zorganizować :) właściwie w przypadku kotki to się nazywa kastracją, doczytaj. Sterylizacja = podwiązanie jajowodów, niepewne i niewarte zachodu. Lepiej kastrować - usuwać macicę z przydatkami.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 12:45 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

Juz wiem dlaczego :)
Troche eksperymentów i juz wszystko jasne! :D

RosePrincess

Post » Pt maja 27, 2011 13:29 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

kastracja (a właściwie w przypadku kotki to się nazywa sterylizacja) wykluczona.

to bądź łaskawa pytać o rady dotyczące rozmnażania własnej kotki gdzieś indziej :evil:
AnielkaG

Post » Pt maja 27, 2011 13:33 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

drugi wątek viewtopic.php?f=13&t=128203 - dziewczyna daje tabletki, bo weci z jej miejscowości nie chcą podjąć się kastracji.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 13:37 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

ale jakoś mało skutecznie podaje te tabletki, skoro
Nie no nie potrzebuje opini hodowców, już nie raz mi nie jeden coś mówił i wprowadzał w błąd
, a teraz kotka znów zapewne ma kociaki
AnielkaG

Post » Pt maja 27, 2011 13:40 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

mam wrażenie, że dopiero po tym miocie zaczęła podawać. Dobre i to.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 27, 2011 13:44 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

Kilka dni temu moja kotka urodziła małe

pisała to wczoraj, jak podaje karmiącej kotce Proverę to gratuluję
i już wiadomo czemu przenosi kociaki :evil:
AnielkaG

Post » Pt maja 27, 2011 13:45 Re: Dlaczego kotka przenosi młode ?

Skoro kwestia tytułowa już wyjaśniona, zamykam ten wątek i proszę o kontynuowanie tematu w tym drugim: viewtopic.php?f=13&t=128203
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52