Mam lajkonickie i nietypowe pytanie : )
Wyprowadzam się nie długo do nowego lokum. Lokum charakteryzuje się czymś fajnym : ) - wielgachnym tarasem. Taras ogrodzony jest murkiem - circa 150 cm. Jestem posiadaczką dwóch Burków, którym planuję zamontować drzwiczki w balkonowych drzwiach, żeby mogły korzystać do woli z tego czegoś fajnego

Ale wiadomo, 150 cm dla Kiciusia to żadna wysokość, a spaść z piątego piętra, to żadna przyjemność. Osiatkowanie nijak w grę nie wchodzi. Więc chyba nie ma rady, Mruczka nie będzie. A chciałoby się, żeby Kiciuś czasem pojeździł traktorkiem po kolankach...
No i po przydługim wstępie pojawia się pytanie właściwe. Otóż zobaczyłam kotka bez tylnej łapki na adopcjach i przemknęła mi myśl - może Bezłapkowe Koty nie są na tyle skoczne, żeby chycnąć 150 cm. Pewnie brak łapki przedniej by nie przeszkadzał w pokonaniu takiej wysokości, ale może brak tylnej już jest zaporowy? I wtedy opcja byłaby idealna. Kiciuś miałby taras, a ja bym miała Kiciusia ; ). Bardzo proszę właścicieli Kotów Bezłapkowych o weryfikację!