» Czw gru 02, 2010 12:27
KOTKI PO SMIERCI WLASCICIELA GDANSK/sterylizacja
Witajcie.
pod koniec września umarł mój sąsiad i osierocił 13 kotów. Pięciu z nich znalazłam domy u swoich znajomych i ich los jest w dobrych rękach. Pozostały 3 kocury oraz 5 prawie całkiem dzikich kotek. Jednego kocura wykastrowałam, drugiego wykastruje po 6 grudnia. Kotkom daje provere ale właśnie chciałam się Was poradzić na temat sterylizacji, czy nadal są jakieś programy że wykonuje się ją w niektórych lecznicach bezpłatnie? Niestety nie stać mnie na ich sterylizacje a też nie orientuje się w tym temacie dlatego będę wdzięczna za pomoc. Mieszkanie po sąsiedzie jest obecnie remontowane bo było w strasznym stanie, ważyły się też jego losy bo było ogromnie zadłużone jednak bratu sąsiada udało się się dogadać ze spółdzielnią, pozwolił zostać kotom i na czas jak oni tam na stałe nie mieszkają ja z rodziną się nimi opiekuje. Dla dwóch dorosłych kocurów szukam również domów ponieważ to oswojone, cudowne koty, jeden rudy a drugi pręgowany. Jednak to muszą być domy w których nie wychodzi się na dwór bo uciekają w poszukiwaniu swojego domu.

Największe zło to tolerować krzywdę.
— Platon
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. - Emile Zola