surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 14:21 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Trzeba pobrac krew i zrobić poziom trójglicerydów i LDL i tyle. Najpierw zrób te badania bo szkoda wywalać pieniądze na usg itp. Jak będzie wynik to wtedy można dyskutować co dalej
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lis 24, 2010 14:45 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

majencja pisze:Trzeba pobrac krew i zrobić poziom trójglicerydów i LDL i tyle. Najpierw zrób te badania bo szkoda wywalać pieniądze na usg itp. Jak będzie wynik to wtedy można dyskutować co dalej

czyli reasumując, jest to albo wynik stresu ( i wtedy badania, które są, mogą być zafałszowane), albo objaw niewłściwego poziomu trójglicerydów i LDL?
Przepraszam, że chcę mieć wszystko jak na tacy, ale to bardzo ....wymagająca :wink: osoba i pewnie i tak mi sie dostanie, że mało konkretne informacje jej przekazuję. :mrgreen:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro lis 24, 2010 14:49 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Tosza pisze:
majencja pisze:Trzeba pobrac krew i zrobić poziom trójglicerydów i LDL i tyle. Najpierw zrób te badania bo szkoda wywalać pieniądze na usg itp. Jak będzie wynik to wtedy można dyskutować co dalej

czyli reasumując, jest to albo wynik stresu ( i wtedy badania, które są, mogą być zafałszowane), albo objaw niewłściwego poziomu trójglicerydów i LDL?
Przepraszam, że chcę mieć wszystko jak na tacy, ale to bardzo ....wymagająca :wink: osoba i pewnie i tak mi sie dostanie, że mało konkretne informacje jej przekazuję. :mrgreen:

albo najedzenia kota albo problemami z trzustką.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro lis 24, 2010 14:56 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Liwia pisze:
Tosza pisze:

albo najedzenia kota albo problemami z trzustką.

Kot był nienajedzony, powodem wizyty był właśnie brak apetytu, co w przypadku tego kota znaczy, że podobno NIC nie je.. O czym świadczy niewłaściwy poziom trójglicerydów i LDL? Czy o chorej trzustce właśnie?

Tosza

Post » Śro lis 24, 2010 16:11 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Tak jak u ludzi mogą być genetyczne zaburzenia tłuszczów we krwi. Zła przemiana materii. Natomiast prawda jest taka że wysoki poziom trójglicerydów może powodować nawracające zapalenia trzustki, nasila miażdżycę.
Obrazek

majencja

Post » Śro lis 24, 2010 17:23 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

Dowiedziałam się właśnie, że kotka jest od kilku dobrych lat na karmie dla kociąt, bo ma krótki pyszczek i takie małe chrupki najlepiej jest jej chwytać. Poza tym nawet jak kot nic nie jadł przez trzy dni to i tak zrobił ogromna kupe. Więc albo poluje, albo gdzieś dojada. Niniejszym odwołuję, że kot jest gruby, choć nic nie je :evil:
Jak dopytałam, to okazało się, że trójglicerydy ma podwyższone. Poprosiłam o pożyczenie wyników. Współpraca z niektórymi ludźmi naprawdę nie jest łatwa. Pewnie dowiedziałabym się jeszcze wielu ciekawych rzeczy, gdybym zadała odpowiednie pytania :mrgreen:

Tosza

Post » Śro lis 24, 2010 18:21 Re: surowica w kolorze mleka-dlaczego?

To mamy odpowiedź- to jest powodem tej mlecznej surowicy. Nie słyszałam o podawaniu kotu leków na obniżenie TG :mrgreen: Trza by było kota odchudzic i tyle :mrgreen:
Obrazek

majencja

[poprzednia]