Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 31, 2010 12:49 Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

To mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich :) Ja jestem bardziej związana ze szczurzą społecznością :wink: , ale piszę w imieniu mojej mamy.

Niedaleko pracy mojej mamy mieszka schorowana starsza pani. Na jej posesji mieszkają 3 psy (w tym 1 sunia niesterylizowana) i 6 kotów- 3 kocięta (dwa wydane), dwa koty i kocica niesterylizowana. Moja mama zorientowała się, że zwierzaki chodzą głodne i przynosi im codziennie jedzenie. Zwierzęta żyją na dworzu, pani je czasami wpuszcza do domu. Sprawa jest o tyle delikatna, że starsza pani nie jest złą osoba, kocha zwierzęta- ale jest schorowana, nie ma wsparcia rodziny ani pewnie finansów, żeby się zwierzętami zajmować. Kocica podobno się regularnie koci (rodzina niestety kocięta topi). Generalnie mama się martwi, że kocica znów będzie miała małe, sunia też niesterylizowana, błędne koło. Dodam, że moja mama ma już kota (odratowanego po porzuceniu) i sunię adoptowaną, nie ma warunków ani środków, żeby te koty przyjąć/ wysterylizować etc- jedynie może ich wspomóc tym jedzeniem. Ja mieszkam w innym mieście :( Jeżeli macie pomysł/ możliwość żeby im pomóc, to bardzo proszę.

Przenoszę na podforum Koty. Kociarnia jest podforum adopcyjnym.
Olat

Szczurza Fiolka

Od: Nie paź 31, 2010 12:20

Post » Nie paź 31, 2010 13:03 Re: Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

Mogę zabrać kocicę na sterylkę, inaczej niestety nie pomogę :(
Czy ta Pani zgadza się na sterylizacje ? Suczkę też trzeba będzie wysterylizować...
W której to części Łodzi ?

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie paź 31, 2010 13:09 Re: Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

Pani się zgadza (z resztą ona wie, że sobie ze zwierzakami już nie radzi). To jest dokładnie w Rudzie Pabianckiej, ul Rafowa. Napisałam też post na dogo w sprawie piesków. Bez sterylizacji tam będzie bardzo źle :(

Szczurza Fiolka

Od: Nie paź 31, 2010 12:20

Post » Nie paź 31, 2010 13:16 Re: Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

Wysłałam pw :)

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon lis 15, 2010 20:05 Re: Schorowana osoba, koty, pomoc potrzebna ŁÓDŹ

Na jakiej ulicy konkretnie ta Pani mieszka ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25