Mała szaruska-pilnie DT Poznań

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 11:45 Mała szaruska-pilnie DT Poznań

Drobna szaro-biała kotka (choć głowy nie dam sobie obciąć, że to nie jest młody kocurek :oops: ), młoda, myślę, że ma ok. roku? Kilkanaście dni temu pojawiła się w mojej okolicy, najpierw łudziłam się, że może po prostu jest kotem wychodzącym, ale okazało się, że sypia na drewnianych rusztowaniach przy remontowanych akurat sklepach :( Albo komuś zginęła albo ktoś się jej pozbył. Kiedy karmiłam ją pierwszy raz to zanim zdążyłam wyjąć karmę z pudełka myślałam, że pogryzie mi rękę :( W życiu nie widziałam tak wygłodzonego kota :( Teraz karmię ją 2 razy dziennie więc nie jest już tak źle, kotka jeszcze wygląda na zdrową ale przy tych temperaturach pewnie długo nie wytrzyma. Nie potrafi znaleźć sobie schronienia, zazwyczaj widuję ją jak siedzi na ziemi pod krzaczkami, samochodami, wieczorami na rusztowaniach, ale remont się powoli kończy. Garnie się do ludzi, próbuje wchodzić do sklepów i oczywiście jest natychmiast przeganiana :cry: Ja nie mogę jej w tej chwili zabrać do domu bo jedna z moich kotek fatalnie znosi dokocanie, a poza tym nie wyrabiam finansowo: mam 4 własne, 2 na tymczasie, w tym chorego na zapalenie płuc Ariego i jeszcze kilka, które stołują się u mnie na balkonie. Tak naprawdę nawet karmić jej nie powinnam, no ale co mam zrobić?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wiem, że wszyscy są pozapychani ale może zdarzy się jakiś cud :oops:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie paź 10, 2010 22:47 Re: Mała szaruska-pilnie DT Poznań

moze sprobuj wywiesic kilka ogloszen w okolicy. moze faktycznie sie zgubila skoro tak lubi ludzi i jest nowa w okolicy to jest duza szansa, ze miala domek i sie zgubila.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Pon paź 11, 2010 6:46 Re: Mała szaruska-pilnie DT Poznań

Ogłoszeń nie wywieszałam bo jeśli jest z bliskiej okolicy to gdyby ktoś jej szukał to jest nie do przeoczenia. Natomiast dzwoniłam na wszelkie znalezione bliżej i dalej ogłoszenia, nawet kilka osób przyjechało ją obejrzeć, ale nikt jej nie rozpoznał jako własnej i nikt nie dał się też namówić na wzięcie jej choć na trochę :( Dziś albo jutro porobię jej ogłoszenia w necie, tylko te zimne noce :(

KMagda

Post » Śro lis 03, 2010 22:50 Re: Mała szaruska-pilnie DT Poznań

Kotka jest już od tygodnia u mnie w domu, musiałam ją zabrać na sterylkę, bo bałam się, że za chwilę kłopoty będą się mnożyć ;) No i oczywiście kotka jest super domowym miziakiem, jak tylko ma możliwość to włazi na kolanka i nie potrafię wystawić jej za drzwi :( Tylko, żę niestety nadal nie stać mnie na utrzymanie kolejnego kota ani mieszkanie nie chce zwiększyć swoich gabarytów :( Komu śliczną koteczkę?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KMagda

Post » Pon lis 08, 2010 12:06 Re: Mała szaruska-pilnie DT Poznań

Iwa miała dużo szczęścia - jest już zarezerwowana :) i w połowie grudnia idzie do DS :) :) :)

KMagda