witam
jestem nowa na forum, nie wiem czy piszę we właściwym miejscu-w razie czego proszę o przeniesienie tematu, lub usunięcie, jeśli takowy już był(nie znalazłam).
zarejestrowałam się po to by przestrzec przed karmą jaką dziś dostałam w prezencie dla moich kotów
(dorosła kotka i trzy podchowane kocięta).
karma wygląda jak kostka smalcu, w sklepie jest przechowywana w zamrażarce (adres sklepu i miejscowość z której piszę mogę podać na pw). w skład karmy wchodzą:
-krusz kostny
-podroby wołowe
wg przepisów w kolejności podawana jest ilość zawartości składnika-czyli więcej niż mięsa jest rozdrobnionych kości.
mój wielki błąd, że sama nie sprawdziłam składu. karma podobno była zachwalana przez sprzedającą i innych klientów, poza tym zadecydowała cena-0,50 pln (pięćdziesiąt groszy) za 250g, więc "prezent" przyjęłam i podałam kotom (po rozmrożeniu wyglądało po prostu jak mielone mięso). skutki są opłakane-wszystkie koty wymiotują.
sprzątając mogłam się swobodnie przyjrzeć zawartości-to jest po prostu trochę "mięsa" i kawałki kości-odłamki nawet po 1 cm długości.
dlaczego o tym piszę?
wg mnie sprawa kwalifikuje się do tego by ktoś się tym zajął.
wśród kupujących były starsze panie, które brały po paręnaście kostek. nie sądzę by sprawdzały skład, bardziej chodzi o cenę. nie winię starszych pań, które nie mają pieniędzy. czegoś takiego nie powinno być w ogóle w sprzedaży.
czy jest szansa by ktoś zadziałał w tej sprawie?
ja nie mam pojęcia jak mogłabym się tym zająć.
na "etykiecie" widnieje napis:
"KARMA DLA PSA I KOTA"
skład: krusz kostny, podroby wołowe
Z.P.M. Tarnowska Wola
tel: 044/712 39 92