Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 28, 2010 19:13 Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Około 20 bezdomnych kotów terroryzuje firmę - co robić. Terroryzuje to może za mocne słowo. Wyobraźcie sobie pracuję na stolarni w małej miejscowości na Podlasiu i wokół niej skupiły się bezdomne koty stadko każdego roku się powiększa, jest nas 8 osób które pracują w tym zakładzie, normalnie karmimy te koty oczywiście w dni robocze. Pewnego dnia po długim weekendzie wchodzę na halę a koty zaczęły się rzucać do rąk zostałem podrapany, straszny pisk i skomlenie o żywność. Co robić bo to wygląda na zaklęty krąg. Koty są dzikie nie przychodzą tylko wtedy jak są głodne. Ja osobiście już posiadam 3 koty, psa ale dla mnie to nie problem bo mieszkam na wsi.

jaromir

Od: Śro lip 28, 2010 18:52

Post » Śro lip 28, 2010 19:24 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Wyłapcie koty i zanieście do weterynarza, który jest wykastruje/wysterylizuje. Dzięki temu przestaną się mnożyć i ich liczba będzie się utrzymywać na stałym poziomie. Kota od razu po zabiegu oczywoście nie można wypuścić od razu "na wolność", trzeba poczekać aż mu się zagoją rany, zanieść do zdjęcia szwów itp. Spory wysiłek, ale warto to zrobić :)
Fajnie, że karmicie bezdomne koty :)

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16

Post » Śro lip 28, 2010 19:31 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Wysterylizować i karmić dalej :wink: . Pogadajcie z lokalnym wetem, ile na raz kotów może ciachnąć, czy może je przetrzymać kilka dni no i jakiej zniżki udzieli za hurt ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sie 02, 2010 12:17 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Dzięki już przekazałem kierownikowi, on to powiedział że to załatwi z szefem i pokryje koszt sterylizacji, zresztą jak wspominaliście po telefonie miejscowy weterynarz ma zrobić to po taniości, w gratisie zrobimy mu ładny taboret drewniany. Pozdr.

jaromir

Od: Śro lip 28, 2010 18:52

Post » Pon sie 02, 2010 12:23 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Zostawiajcie w jakimś łatwo dostępnym, a suchym miejscu karmę i wodę na weekend dla kotów. W pon nie będzie wtedy rzutu z głodu na wasze ręce czy nogi. :ok:
Zastanówcie się też gdzie ewentualnie przygotować im miejsce na zimę, aby miały ciepło i sucho.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sie 02, 2010 12:27 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

po raz pierwszy czytam o tym ze dziki kot nie ucieka tylko sie z glodu rzuca na nogi 8O
to sie chyba nie zdarza

wysterylizujcie te koty, dobrze ze ma kto zaplacic za to
bedą wtedy pod kontrola ilosciowa
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sie 02, 2010 12:53 Re: Około 20 bezdomnych kotów jest w firmie - co robić

Głodne, zabiedzone koty a zwłaszcza karmiace kotki skrajnie wygłodzone potrafia sie rzucać. Widziałam jak rzucały sie ludziom na dzwi ,w miejsce w które trafiłam.Oczywiscie trzeba było podkarmić, posterylizować i karmię tam codzien do dzisiaj.Myślę ze dochodzi tutaj do skrajnosci bo prawdopodobnie koty maja za małą ilość pozywienia. I oczywiscie kwestia sterylek niestety. Mam pytanie. W jakiej ogólnej kondycji sa koty?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27