Jaki wabik na super ostrożną kocice?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 21, 2010 23:28 Jaki wabik na super ostrożną kocice?

Pytanie, jak w temacie.
Mam taką jedną krówke to złapania, niestety stoje na straconej pozycji, bo kotka już 2 albo 3 razy była w mojej poprzedniej (lipnej zupełnie, jak się okazało) łapce i mi z niej (już zamkniętej) zwiała po prostu. Więc teraz jak mnie widzi z czymś co klatke przypomina, to od razu znika, chociaż to było w zeszłym roku :?

Próbowałam już: waleriany, makreli wędzonej, tuńczyka, wszystkich smaków whiskasa, surowego mięsa, jakiejś mocno pachnącej pasztetowej, najbardziej aromatycznej wędlinki, jaką mieli w mięsnym i nic :evil: poza tym, ze juz nawet kuna mi dzisiaj przyszła pod łapke.

Potrzebuje jakiegoś super patentu, pomocy! Muszę ją złapać szybko.

Pomyślałam teraz, ze moze waleriane zmienie na kocimiętke.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw kwi 22, 2010 0:20 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

słyszałam o surowym dorszu- może warto spróbować? :)

powodzenia! :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 22, 2010 5:04 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

może jak masz feliwaya w sprayu to nim środek spryskaj?
tak żeby myślała że wszystko jest ok.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw kwi 22, 2010 8:12 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

ja bym pomyslała nad zmiana klatki a nie przynęty...
Jak mysmy łapały pawie 4 lata super ostrożna kocicę (ani razu nie weszął ani kawałka do klatki), to w końcu zamówiłysmy powiększona klatkę łapkę, tajdzi zabudowała ją na kształt styropianowego karmnika (w karmniku koty jeść dostawały), klatka stała przypięta do drzewa łańcuchem i.... w końcu weszła tam jeśc i się złapała.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 22, 2010 10:19 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

Dorsza rzeczywiście nie próbowałam, Feliwaya nie mam, ale dziś z kocimiętką spróbuje.

Mysza, ja teraz mam naprawde dobrą łapkę (od broka) i ona mała nie jest, problem w tym, że kocica, która czeka na mnie codziennie o określonej godzinie, jak tylko widzi mnie z czymś dużym, to sie od razu ulatnia skutecznie :? a łapki nie mam tam jak zostawić na dłużej, tzn. ja ją zastawiam w nocy i krążę wokół kilka godzin, zwabiając wszystko, tylko nie ją :?

milenap

Post » Czw kwi 22, 2010 10:21 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

to spróbuj najpierw zbudować z styropianu i folii karmnik, zostaw go i tam koty karm, a potem podmień karmnik na klatkę owiniętą folią i wyłożoną styropianem.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 22, 2010 10:25 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

Mysza, niestety to jest niemożliwe. Po pierwsze osiedle jest na tyle kotom nieprzyjazne, że lepiej dla nich, jeśli takie rzeczy nie stoją. W tym miejscu, gdzie ją karmie, niestety nie ma nawet jak tego wcisnąć.
Po drugie, ja za tydzień się wyprowadzam 450 km stąd, wiec mam bardzo mało czasu już.

edit: i nie moge kolejnych kotów uczyć, ze tam jest jedzenie :( bo jak kolejne sie zaczną schodzić, to ja nigdy towarzystwa nie wyłąpie i tym samym sie stad nie wyprowadze.

milenap

Post » Czw kwi 22, 2010 10:42 Re: Jaki wabik na super ostrożną kocice?

hm wiem ze to dziwne, ale ja jednego dzika tak wabilam dosc skutecznie

nagralam na komorke miauczenie innego kota z tego samego stada (blisko sie trzymaly) i puscilam...

ewentualnie ponoc są jakies karmy dzialajace nasennie na koty? w zyciu nie widzialam ale jak kiedys jednego dzika sprezentowalam wetowi to mnie opieprzyl ze go trzeba bylo takim cudem nafaszerowac to by spal i mozna by bylo badac bez ryzyka

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03