Przychodnia wojskowa CEPELEK kotka uwolniona!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 29, 2009 11:30 Re: Przychodnia wojskowa CEPELEK kotka uwolniona!!!!!

Henia pisze:No i cuda się zdarzają nie tylko w wigilijną noc!!!
Moja intuicja mnie nie zawiodła że kotka jest gdzieś zamknięta.Wczoraj do administracji poszła znajoma karmicielka ,która leczy się w tej przychodni.
Panie powedziały że wiedzą o kocie ,że piwnice były sprawdzane że są otwarte .....
a jednak zostały otwarte chyba dopiero potem.Po południu kotka była na jedzeniu ,
straciła głos ,wydawała jakiś dziwny świst.Zjadła niestey dośc sporo ,bo chyba i za tą drugą.I cały czas siedziała w karmiku ,sprawdzając czy jest jedzenie.
Dzisiaj rano nadal była u mnie na murze,czyli boi się iśc na Cepelek.Fizycznie wygląda nie najgorzej ,ale psychika źle.Nie mam pomysłu ,co zrobić żeby więcej nie zamknięto jej.Latem siedzą i śpią w pakamerze panów sprzątających ,zimą jednak jest za zimno i schodzą do piwnic .

Zbliża się Sylwester i sytuacja może się powtórzyć.Może można byłoby ustawić gdzieś w pobliżu jakąś ocieplaną budkę.Chociaż z drugiej strony piwnica jest najlepszym schronieniem w tą "wybuchową noc"
No kurka musi być jakieś wyjście
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto gru 29, 2009 11:40 Re: Przychodnia wojskowa CEPELEK kotka uwolniona!!!!!

Tak ,tylko na Cepelku to już jej trzecia zima i wszystko do tej pory było ok.
Aż do tych mrozów,tam były jakieś remonty (też dzwoniłam wcześniej i prosiłam żęby zwracać uwagę)i przypuszczam że może jakiś robotnik przechodził i zamknął za sobą jakieś drzwi ,które były zawsze otwarte,ale to tylko moje przypuszczenia.
Wiem że do starej kotłowni mają wybite jedno okno ,ale gdzie dalej mogą przechodzić tego już nie wiem.Pod parkingiem cepelka są stare przedwojenne piwnice.Latem koty wygrzewają się na murkach i trawnikach ,to jest podwórko połączone z Inst .Fizyki UW.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

[poprzednia]