Mam 5 miesięcznego kociego malucha - którego posiadam od ok. 4-5 tyg malucha. Trafił do mnie w nie najlepszym stanie zapchlony, zaawansowany kk, alergia na pchły, wygryzał sobie futerko , teraz już by było rewelacyjnie gdyby nie ciągle nawracający kk. Dziś pojawiły mu się ponownie ropki w oczkach - poki co jeszcze się nie denerwuje
Więc by był to 6 nawrot choroby. W dniu 4 grudnia w zakonczyl ostatnie leczenie. Nawroty choroby były różne - za pierwszym razem bylo najgorzej - zajete byly oskrzela i gorne drogi oddechowe lecz obyło sie bez zajecia oczek - pozniej nawroty byly lagodniejsze lecz ostatnie dwa skupiały się głównie na oczkach
Leczony był antybiotykiem Synulox ( przy każdym nawrocie , jedynie zmieniały sie dawki w zależnosci od wagi kociaka) , do oczu krople gentamicin ( poki co dwa razy byly potrzebne gdyz choroba oszczedzala oczka). Dwa razy dostał zastrzyk bodajże Betanox - nie jestem pewna czy nie przekręciłam nazwy.
Zwierząt innych nie mam tutaj , kociak był zaszczepiony poki co raz 18.11. a na powtorne szczepienie trzeba zaczekac do wyzdrowienia.
Poprosze o porade