KSIĘGARSKIE RÓŻNOŚCI na Kasę K.- koniec :))))

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 30, 2009 23:47 KSIĘGARSKIE RÓŻNOŚCI na Kasę K.- koniec :))))

Potrzeby cały czas duże, a Kasa świeci pustkami... dlatego wystawiam książki o najróżniejszej tematyce, żeby choć trochę pomóc załatać dziurę budżetową:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... &start=600

każdą pozycję startujemy od 5 zł + zryczałtowany koszt wysyłki (list polecony) 4 zł (ewentualne nadwyżki dopiszę oczywiście do przelewu na Kasę, istnieje także możliwość odbioru osobistego) , tydzień od pierwszej oferty. Przy zakupie powyżej 3 rzeczy w przeciągu 2 tygodni na moich aukcjach na KK wysyłka na mój koszt.

1. Ann Louise Gittleman PLAN WYPŁUKIWANIA TŁUSZCZU - koniec 07.08 5:49 czasu forumowego - przełomowy system utraty wagi, który wytapia tłuszcz z bioder, talii i ud zaledwie w dwa tygodnie, kształtując na nowo twoje ciało i oczyszczając twój organizm z toksyn.

podobno bestseller ;) nie próbowałam, więc nie wiem czy działa, ale cena w księgarni wynosi 35 zł, a tu startujemy od piątki (książka praktycznie nowa), więc może ktoś się skusi ;)

2. Erich Maria Remarque CZAS ŻYCIA I CZAS ŚMIERCI - koniec 07.08 11:50

Śmierć inny miała zapach w Rosji niż w Afryce...
Życie żołnierza liczy się według dni na froncie, a nie według dni urlopu. Ernst Graeber przyjeżdża ze wschodniego frontu na urlop do rodzinnego miasta w głębi Niemiec. Trzy tygodnie to bardzo krótko. Ale w ciągu tych trzech tygodni wiele się wydarzy: Ernst Graeber zrozumie sprawy, nad którymi nigdy wcześniej się nie zastanawiał, spotka Elżbietę i przeżyje wielką miłość. Potem będzie musiał wrócić na front.

polecam- czyta się jednym tchem :) stan książki bardzo dobry minus- na prezent się nie nadaje, ale do czytania jak najbardziej :)

3. Józef Tarnawski FILOZOFIA LIBERALIZMU- koniec 08.08 01:40

wymarzona lektura dla miłośników polityki i takich publicystów jak Janusz Korwin- Mikke :)

4. Iwona Menzel W POSZUKIWANIU ZAPACHU SNÓW - koniec 07.08 05:49

Mądra i dowcipna opowieść o matce dziesięcioletniego Janka, która po nieudanych próbach ułożenia sobie życia uczuciowego postanawia poświęcić się dziecku i pracy zawodowej. Spotyka jednak Josha i wszystkie plany biorą w łeb. Pod wpływem nagłych emocji spełnia jedno ze swych marzeń: kupuje konia. Kobyła okazuje się nad wyraz krnąbrna. Tak jak i los...

Debiutancka powieść Iwony Menzel W poszukiwaniu zapachu snów rozgrywa się pomiędzy Niemcami a Polską w czasach, kiedy u nas zostaje obalony komunistyczny rząd, a w Berlinie pada mur.

myślę, że warto przeczytać :) stan książki dobry.

5. Carlo Collodi PINOKIO- koniec 08.08 01:40

Pewien staruszek wystrugał z drewna pajacyka. Nie był to jednak zwykły kawałek drewna i nie był to zwykły pajacyk, tylko nieznośny urwis imieniem Pinokio... Tak się zaczyna pełna niebezpiecznych przygód baśń, z której dowiecie się dlaczego nie wolno kłamać i co może spotkać kogoś, kto nie słucha rad dobrych przyjaciół.

Drogie dzieci! Jeśli nie znacie jeszcze niesamowitej historii Pinokia, otwórzcie czym prędzej tę książeczkę i zacznijcie czytać.

stan niemal idealny :)

6. Przełamać milczenie. Łamanie praw człowieka ze względu na orientację seksualną - koniec 07.08 18:12

Nikt poważny nie podaje dziś już w wątpliwość faktu, że przyszłość świata, jeśli ma to być świat lepszy od naszego, musi być ufundowana na prawach człowieka. Powszechna Deklaracja Praw Człowieka przyjęta została przez niemal wszystkie państwa. W drugiej połowie XX wieku dokonał się ogromny postęp w przestrzeganiu praw człowieka w odniesieniu do licznych grup dotychczas dyskryminowanych. Jedną z ostatnich grup prześladowanych z powodu swej odmienności pozostają osoby homoseksualne i transpłciowe. Mniejszości seksualne dopiero niedawno otrzymały od państw i społeczeństw pierwsze gwarancje prawnej i socjalnej równości. Jednakże w wielu krajach na całym świecie osoby należące do mniejszości seksualnych wciąż są szczególnie narażone na łamanie ich praw. Książka ta powstała, by dać świadectwo wstrząsającym zbrodniom popełnianym na lesbijkach, gejach i osobach transpłciowych. Przedstawia jednak również działania Amnesty International i innych organizacji broniących praw człowieka, zmierzające do wyeliminowania zła, jakim jest dyskryminacja mniejszości.

ciekawa, choć smutna lektura- polecam nie tylko osobom studiującym pokrewne kierunki i działającym na rzecz praw mniejszości :) stan niemal idealny.

ZAPRASZAM SERDECZNIE :D
Ostatnio edytowano Pon sie 10, 2009 10:46 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 31, 2009 0:20

Aga dziekuje serdecznie :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lip 31, 2009 0:52

alareipan pisze:Aga dziekuje serdecznie :1luvu:

nie ma za co :) będę wdzięczna za podnoszenie wątku :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 31, 2009 1:02

Bede tu codziennie :surprise: ;)

alareipan

Post » Pt lip 31, 2009 1:04

super, bo ja po 10-11 h pracy nie mam siły jeszcze w domu odpalać kompa :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 31, 2009 4:49

dzien dobry:-)

1. Ann Louise Gittleman PLAN WYPŁUKIWANIA TŁUSZCZU - juz zaczełam sie paćkać błotem wygranym na drogerii....
:lol:
2. Iwona Menzel W POSZUKIWANIU ZAPACHU SNÓW

Rozpoczynam.... i ewentualnie czy jest szansa zalegania tych fantow u alareipan :lol: podobno mam tam swoje 0,2 mkw powierzchni na bazarkowe gadzety :lol:
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Pt lip 31, 2009 7:16

Może to wredne, ale nabrałam ochoty na identyczne książki co Monika...więc przebijam. Zakładam, że miały być za wywoławczą więc daje po 8 + wysyłka.
Nie wierzę już w żadne cudowne sposoby na schudnięcie...ale zawsze jeszcze dam się podpuść :-( A mam czas do 23 sierpnia....
p.s. Mon ika - ten tekst o zapominaniu w podpisie - rewelacja, jak konik na biegunach: "...każdy powinien go mieć..." ; -)

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Pt lip 31, 2009 7:34

oddam wiele aby zmiescic sie w spodnie sprzed roku :cry: :cry:

9 zeta za gubienie tłuszczu :twisted:

hmm - nie mam konika :roll: , ale mam podpis.... :ryk:
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Pt lip 31, 2009 10:50

A ja Czas Życia i czas śmierci :D
Obrazek

anja11

Od: Pon wrz 17, 2007 14:18

Post » Pt lip 31, 2009 10:53

oj, powtórka :(
Obrazek

anja11

Od: Pon wrz 17, 2007 14:18

Post » Pt lip 31, 2009 11:56

Aga pewnie zarobiona, wiec ja podziekuje i poporzadkuje, a co?! ;)

Na teraz to chyba wyglada tak:
1. 9 pln - MonikaWarszawa
2. 5 pln - Anja11
3.
4. 8 pln - Gohag
5.
6.

Monika ja tez ostatnio sie okladalam 2 razy :lol:

alareipan

Post » Pt lip 31, 2009 12:09

Gdyby to było takie proste, żeby kupić książkę i wejść w za ciasne portki..jeśli nawet rady są super...to realizacja :-(

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Pt lip 31, 2009 12:19

XAgaX
co to dokładnie jest za publikacja, nr 6?
tzn kto to wydał i kiedy?

kurka, ja wyjeżdżam jutro, odpisz szybko...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt lip 31, 2009 12:27

nr 1 za 10

nr 4 za 9

:):):):)

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Pt lip 31, 2009 16:06

Uschi pisze:XAgaX
co to dokładnie jest za publikacja, nr 6?
tzn kto to wydał i kiedy?

kurka, ja wyjeżdżam jutro, odpisz szybko...

Aga odpowie.. ja tu tylko sprzatam ;)

Na teraz:
1. 10 pln - Brzózka
2. 5 pln - Anja11
3.
4. 9 pln - Brzózka
5.
6.

alareipan

[następna]