Dom z psem szuka kota dorosłego :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2009 21:52 Dom z psem szuka kota dorosłego :)

Na ogłoszenie Fiorda odpowiedział mi Domek.
Fajny, do ostatecznego odpytania przez dt, który będzie chciał wyadoptować kota, ale kontakt mailowy bardzo dobry, a i oczekiwania rozsądne.

Domek próbował się zalogować tu u nas, ale nie bardzo sobie radzi, więc poprosił, żebym założyła wątek ja.
Kopiuję, co dostałam w mailu:

Szukam kota "łatwego". wiem, że koty sa indywidualistami, dlatego nawet "łatwy" może być "trudny". :o)
ja chciałabym, zeby kot był dorosły, zeby nie świrował po meblach i nie demolował firanek. gdyby chodziło tylko o mnie to kot spokojny, nie narzucajacy sie, który jak będe ogladała TV przyjdzie na kolana żeby go pomiziac. KOniecznie zdrowy, bo byc może po jakims czasie wziełabym drugiego kota i koniecznie wykastrowany. dobrze, zeby lubił psy i sie dogadywał, bo mam psa wzietego miesiące temu ze schroniska. Ale w domu są dwaj synowie, duzi, ale jeszcze chętnie by sie pobawili ze zwierzakiem. czyli kot, który sie pobawi czasem, nie podrapie dziecka. Nie podobaja mi się koty białe i czarne. najlepiej tygryski lub trikolorki. ale podstawa to zdrowie i charakter. i to, "coś" co zobacze w kocich oczach.
pozdrawiam
Urszula

Pomóżmy Domkowi znaleźć Kota.
To jest szansa dla jakiegoś dorosłego, psio i ludziolubnego kota.
Wyślę link do wątku Domkowi, jeśli macie jakieś kocie kandydatury, to proszę, wklejajcie, z jakimiś namiarami mailowymi/telefonicznymi na opiekunów.
Aha, Domek mieszka w Warszawie.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob maja 30, 2009 6:27

Mii się nasunął kot z Sosnowca LIROY, :lol: :lol:
piekny okazały
Bardzo kontaktowy i przymilasty kot...strasznie sie garnie do ludzi....
Pragnie domu przeokrutnie....
spojrzyjcie na jego wątek
bezpośredni kot...nie powinien miec problemu z psem :wink:

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Sob maja 30, 2009 6:35

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93537
watek LIROYA...O PZEPRASZAM , KRÓLA LIROYA :lol:

Keetee

Post » Sob maja 30, 2009 8:04

Ja też proponuję Króla Liroya :D Prześliczny, zdrowiutki, wspaniały charakter :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Sob maja 30, 2009 8:47

Obrazek
Miały nie być czarne, ale co tam :wink:
Stella, dorosła, spokojna, lubi dzieci :D
Jest już po sterylce, zdrowa, testy fiv/felv ujemne :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob maja 30, 2009 9:18

http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Lalunia,17055 kotka dobrze "dogaduje się" z psami. Tylko z dokoceniem mogłyby być problemy, zawsze była jedynaczką. Wszystko pasuje - dorosła, nie narzuca się, jest spokojna, zdrowa, chętnie kolankuje no i tygryska. ;) Tam są podane namiary.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... sc&start=0 - a tutaj jej wątek forumowy.
ObrazekObrazek

Nawie

Od: Wto mar 03, 2009 19:15

Post » Sob maja 30, 2009 9:41

dokładnie przed chwilą wątek znalazłam i pomyślałam o Liroyu.
MIKUŚ

Post » Sob maja 30, 2009 9:43

Będzie idealnym towarzyszem zabaw. Jest kastrowany. Około roczny przecudniasty kocur. Jest wspaniały. Lubi się miziać. Co prawda charakterek też ma, bo potrafi brykać.
W sprawie adopcji Liroya proszę się skontaktować ze mną. 696-915-355

Gorąco polecam Liroya :wink:
MIKUŚ

Post » Sob maja 30, 2009 9:51

A ja też od razu o Królu Liroy'u pomyślałem :)

Powodzonka, uwielbiam takie tematy :)
ObrazekObrazekObrazek

maciekl2

Od: Wto mar 17, 2009 9:25

Post » Sob maja 30, 2009 10:36

Czyli Lroy słynny chłopak z Sosnowca szukadomu.......

Może dacie mu go, DAJCIE MU SZANSĘ. 8)
MIKUŚ

Post » Sob maja 30, 2009 11:19

Widzę , że nie tylko mnie się wkradł do serca LIROY :lol:

Keetee

Post » Sob maja 30, 2009 12:46

niestety oba czarne, za to sprawdzone - oba kochają psy, do warszawy by dojechały:

nr 1 TIGER
Tiger, wbrew swojemu imieniu wcale nie jest tygryskowym kotem, wręcz przeciwnie, jest cały czarny. “Przyplątał się” do Irenki, przesiadywał na wycieraczce i miauczał, został nakarmiony, pakuje się do mieszkania, gdzie chodzi sobie zupełnie nie speszony, jakby się tam urodził. Dwie zainteresowane nim, ale fuczące kotki zupełnie ignoruje, ignoruje też owczarka niemieckiego chodzącego za nim krok w krok - chociaż czasami wykorzystuje go jako obiekt do ocierania się i przytulania. Ociera się o jego nogi, podstawia pyszczek do lizania… Jest bardzo zaborczy i potrafi być głosny, kiedy zorientuje się, że jest sam. Tiger jest też dość zaradny, nie dość, że potrafi sobie sam znaleźć dom, to jeszcze, kiedy ma ochotę na pieszczoty ( a ma ciągle) potrafi sobie przysunąć rękę ząbkami i położyć w odpowiedniej pozycji. Potrafi również wyrazić swoje niezadowolenie z powodu braku zainteresowania nim - bo akurat chcemy np. porozmawiać przez telefon

Tiger szuka domku docelowego, który bedzie w stanie poświęcić mu czas i uwagę

Informacje u Irenki: 508081582
http://foranimals.czest.pl/www/tiger/ zdjecie kotka

nr 2
rewelacyjny czarny kocur - dwuletni, kastrat. Jest olbrzymi. Łagodny, spokojny, wyjątkowo towarzyski, chętnie wskakuje na kolana. Nie boi się psów. Jest mniej natarczywt niż Tiger , ale równie kochany. Przytula się nawet do gosci :) Renata 692 00 77 77

http://foranimals.czest.pl/www/czarny-kocur/ zdjęcia (nawet razem z psem)

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Nie maja 31, 2009 9:38

I co??? Czy decyzja zapada? Czy są jakieś upatrzone kociska?

Jaka jest obecna sytuacja????
MIKUŚ

Post » Nie maja 31, 2009 9:47

Ja bym miała do polecenia kocurka "Miziak" pręgowany tygrysek.... można go zobaczyć na naszej stronie www.pkdt.pl .....kot lgnie do ludzi do psów nie wiem czy jest wykastrowany ....kocurek błąkał się po moim osiedlu widać ze był kotem domowym i nie radził sobie z tutejszymi kotami które go ganiały i gryzły.....kicio na razie przebywa w DT u mojej koleżanki w klatce obok....problem w tym że Gdynia jest daleko :(
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 01, 2009 7:28

sib a tricolorka Bella którą podesłałam na mafijną?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[następna]