Szukam dobrego domku dla moich Skarbów :( Toffi i Alfred

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 7:16 Szukam dobrego domku dla moich Skarbów :( Toffi i Alfred

Z bardzo przykrego powodu - alergia - jestem zmuszona do poszukania nowego domku dla moich kochanych futerek. Jest to bardzo trudne, ale mam nadzieję,że znajdzie się domek który stworzy odpowiednie warunki dla moich pociech i pozwoli kontynuować szczęśliwe życie.
Moje kociaki to kotka Toffinka, czarna tygrysio pręgowana, która w maju skończy 3 latka, długowłosa kotka, podobna do kota norweskiego leśnego i syberyjskiego, jest kicią o spokojnym usposobieniu, bardzo lubi pieszczoty i smakołyki. Oraz Alfred - jest rodowodowym rudym klasycznie pręgowanym kocurem rasy maine coon, ma 19 miesięcy, bardzo lubi zabawy z pluszowymi myszkami i latającymi muchami. Wieczorami zamienia się w przytulaka i pasi brzucha ;) Koty są po kastracji.
Zależy mi na domku, który byłby w stanie zaopiekować się całą dwójką przytulaków. Najchętniej w Trójmieście lub okolicach. Spośród zgłoszonych ofert zastrzegam sobie prawo wyboru domku najbardziej odpowiedniego.
http://adopcje.miau.pl/profil.php?p=2417
Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniach...

toffinka

Od: Czw kwi 02, 2009 16:42

Post » Pt kwi 03, 2009 8:04

a zdjęcia?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 03, 2009 8:46 oto fotki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I'm only a cat,
and we'll get along fine...
As long as you know
I'm not yours... you're all mine!

toffinka

Post » Pt kwi 03, 2009 8:54

Toffinko koty są prześliczne, myślę, że powoli możesz zacząć już je pakować :wink: Dobry nowy domek znajdzie się szybciutko :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt kwi 03, 2009 8:59

Tutaj wątek Puchatkowa z Gdyni, podam tam też Twój link
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... &start=225
Myślę, że dziewczyny mogą pomóc w znalezieniu dobrego, odpowiedzialnego domku :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt kwi 03, 2009 9:09 Re: Szukam dobrego domku dla moich Skarbów :( Toffi i Alfred

toffinka pisze:Z bardzo przykrego powodu - alergia ..

czy to nagla sprawa?
i czy sprobowalas rozwiazac problem nie kosztem kotow?
tak pytam, z ciekawosci
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt kwi 03, 2009 9:27

może wystarczy zabieg na gruczołach przyogonowych?Może to pomoże? Alergen utrzymuje sie w mieszkaniach do 5 lat chyba,że się zrobi remont kapitalny i wymieni meble.........prawidłowa diagnoza alergii jest b.wazna i może oszczędzić cierpienia obu stronom.....Wyobrażam sobie co znaczy dla Ciebie koniecznośc rozstania z kochanymi footrami.Lekarze nie zawsze wiedzą co mówią....
:? Domki na pewno się znajdą ale może nie bedzie trzeba????
Serniczek

Post » Pt kwi 03, 2009 10:18 Re: Szukam dobrego domku dla moich Skarbów :( Toffi i Alfred

Maryla pisze:
toffinka pisze:Z bardzo przykrego powodu - alergia ..

czy to nagla sprawa?
i czy sprobowalas rozwiazac problem nie kosztem kotow?
tak pytam, z ciekawosci

nie jest to ani pochopna decyzja, ani łatwa, poszukiwanie domku zaczęłam ale nie czas się tu liczy tylko dobry wybór opiekunów. Ponadto niestety nie ja mam alergię tylko TŻ :( gdyby chodziło o mnie to pewnie wyglądało by inaczej, ale nie mogę decydować o kimś ani do niczego zmuszać. Przeprowadziliśmy testy, kilka krotnie, aby nie było jakiś wątpliwości. Alergia trwa od kilkunastu miesięcy, na początku wystarczały leki, potem dawki były zwiększane, aż w końcu przestały przynosić ulgę :( kolejny krok to sterydy... Myśleliśmy o odczulaniu, ale niestety alergolodzy których odwiedziliśmy nie dają szans, ani też w tym przypadku nie chcą się podjąć.
Sytuacja jest bardzo nie fajna i niestety podjęliśmy nieśmiałe próby szukania... Aczkolwiek przede wszystkim leży nam na sercu dobro Tofiny i Alfika i tym będziemy się kierować przy wyborze, mamy czas...
I'm only a cat,
and we'll get along fine...
As long as you know
I'm not yours... you're all mine!

toffinka

Post » Pt kwi 03, 2009 22:40

:cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob kwi 04, 2009 12:17

wkleiłam na "koty" do adopcji puchatkowa :wink: powodzenia w znalezieniu najlepszego domeczku.
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Sob kwi 04, 2009 12:23

Qrcze, nie wiem które piękniejsze. :roll:
Pewnie serce ci pęka. Ale jeśli nie masz wyboru.
Dobry dom się znajdzie, na pewno wybierzesz ten najlepszy. :)
Pamiętaj jednak o umowie. Wtedy jest wszystko jasne.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob kwi 04, 2009 16:32

Ale sliczne..... :)
Hmm....tak mysle moze rudego bym na tymczas wziela....a moze i by zostal juz u mnie :) i mial sie tak dobrze jak Kicia :)
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Sob kwi 04, 2009 17:49

Raczej nikt nie weźmie dwóch kotów na raz ale istnieją domy gdzie dołączą do innych kotów, jeśli aż tak kiepsko przedstawia się sytuacja. Przykro :(
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

Post » Sob kwi 04, 2009 17:56

hmmm......wlasnie przykro, bo lepiej by bylo dla nich zeby poszly obydwa do jednego domku, pewnie sa zżyte ze soba...
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Sob kwi 04, 2009 20:05

Bądź co bądź lepiej by już trafiły do oddzielnych domów, ważne by we właściwe ręce...
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

[następna]