Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2009 20:25 Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Ten wątek to kontunuacja części pierwszej :arrow: viewtopic.php?t=67489&start=0, której akcja ciągnie się prawie 1,5 roku, więc może spokojnie konkurować z tasiemcami produkcji brazylijskiej.

Obecnie w domu tymczasuje 11 kotów.

1.Obrazek Pampelka viewtopic.php?f=13&t=99857&start=0
Koteczka zabrana z mojej pracy, prawdopodobnie siostra Pageda i to siostra bliźniaczka tylko w wercji mimi. Nieśmiała i jeszcze bojaźliwa, ale głaskana pięknie mrucząca. Pod opieką wirtualną kochanej Arsnova :1luvu:

2. ObrazekTajfunik Jeden z Wicherków, braciszek Zefirka. Wrócił po 1,5 roku od adopcji. :(

3-4. Obrazek viewtopic.php?t=95748&start=0. Dwójka białych kocurków porzuconych nad rzeką. Śnieżek i Płatek

5-6. Obrazek Czesia i Zdzisia. Zajączki zabrane z lesniczówki, gdzie niechciane mioty są topione w szambie.viewtopic.php?f=1&t=96839&start=0 Obecnie mają ok 5,5 miesiaca.

7. Obrazek Wiesia- mama Czesi i Zdzisi. Ok. 2 letnia kotka o pieknym posrebrzanym futrze z pieknymi wielkimi oczami. Bardzo przymilna.Jest po amputacji ogonka. viewtopic.php?f=1&t=96839&start=0

8. Obrazek Czarny piekny Bambi. Pod wirtualną opieką kochanej Mahob :1luvu:

9.Obrazek Fela viewtopic.php?f=1&t=99504&start=0 Pod wirtualną opieką kochanej KotLucjanek

10. Obrazek Bystrzak viewtopic.php?f=1&t=99613&start=0

11. Obrazek Guliwerek
Ok. 3 miesięczny kocurek tygrysek. Razem z 4 rodzeństwa został zabrany ze strychu w starych kamienicach przy Starym Rynku w Bielsku. Niestety panlekopenia zabiła 4 kociaki (Dziewczynkę, Czarnuszka z obcietymi Pazurkami, CZarnuszka bez Obciętych Pazurków i Małego Burania). Został tylko Guliwerek. Jest cudownym kochanym pieszczoszkiem-łobuziakiem.

Chciałabym i tego życzę bielskim biedom ( i sobie), aby jak najszybciej znajdowały super domki.

Znalazły dom.
Kwiecień 2009
1. Obrazek Mirabelka
Super kochana, słodka koteczka która przyjechała do mnie z Ustronia. Wdzięczne stworzonko. Wesoła iskierka i wielka przytulanka. Wypatrzona, pokochana :D Ma DOM u Ań_
2. Obrazek Gusia
Śliczna ok. 1,5 roczna buraska. Mieszka u mnie już rok. Trafiła w marcu ubiegłego roku na sterylizacje. Gusia już od ubiegłego piątku mieszka we własnym M. Ma fantastyczną Opiekunkę.
Maj 2009
3.Obrazek Tofik
Przepiękny ok 9 miesieczy kocurek. Wesoły, ładniutki, kochany. Długo nie mógł mi zaufać aż nagle stwierdził że on chce na rączki i na kolanka.
Zamieszkal w krakowie z kotem Iwanem i jeszcze jedną małą kicią.
4. Obrazek Merci. Około 2 letnia kotka. Uratowana ze schroniska dla psów. Po kastracji aborcyjnej. Kotka cudowna, mogłaby całe dnie lezec na brzuszku i mruczeć. Zamieszkala w Bielsku-Białej.
Czerwiec 2009
5.Obrazek Sisi. Przybłakala się do pewnych ludzi, którzy jej nie chceli. Viena założyła watek szukając pomocy, ja przeczytalam..no i mala siedzie u mnie w klatce po zabiegu. Jest absolutnie urocza. Zamieszkala w Krakowie u Arsnova. O wspólnym mieszkaniu Sisi i Arsnovej mozna poczytać w ich wąteczku o tu viewtopic.php?f=1&t=91547&start=315
6. Obrazek Piccolo
Śliczny czarnobiały króweczek który ma ok 6 miesiecy. Też jakoś bez szczęscia do domku. Zamieszkał w Krakowie z kotem Celestynem.
7-8.Obrazek Miłka i Milka-ok. 5 tygodniowe kociaki z jednej z bielskich piwnic. Trafily do mnie razem z dzika matka, która się nimi slicznie zaopiekowała u mnie w domu. Zamieszkały w Krakowie we wspólnym domku u Natalii i Sławka.
9-10. Obrazek i Obrazek Gucio i Filipek, zamieszkali w Krakowie.
11.ObrazekSusie -cukiereczek. Wróciła po pół roku od adopcji :( viewtopic.php?t=81485&start=0 ale juz w swoim nowym domku u Waterhouse w Krakowie.
12. Obrazek viewtopic.php?t=78163&start=0 Pagedzik
Ok. 3 letni kocurek uratowany z mojej pracy. Wkoncu, wkoncu..po ponad roku znalazł wspaniały dom.
13. Pixie zamieszkała pod Krakowem w towarzystwie 3 kotów.
14. Dixie u MaykiW zamieszkała aż w Warszawie. Jej wąteczek w nowym domku viewtopic.php?f=1&t=101647&start=0
15.Obrazek Maja viewtopic.php?t=94 ... c&start=30
Mikrokróweczka, słodka niemożliwie. Obecnie ma ok. 6 miesiecy. Zamieszkała we własnym superdomku u Iloneski razem z Panem Jinksem :D
16. Pan Jinks Obrazek ok. 5 miesieczny kocurek, które razem z siostrami został znaleziony jako 4 tygodniowe maluszki nad rzeką. Zamieszkał we własnym superdomku u Iloneski razem z Majeczką :D

Kastracje:
os. Karpackie -wielka akcja kastracyjna Siri :) - 4 kocurki, 3 kotki. Łącznie zabranych z kociakami- 14 kotów. Obrazek Mama Miłki i Milki. Jedna z kotek odłowiona przez Siri. Po kastracji wróciła do swojej piwnicy w bloku.
Bystra- 1 czarna ciężarna kotka
Ostatnio edytowano Nie sty 31, 2010 20:24 przez berni, łącznie edytowano 57 razy
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto mar 24, 2009 20:34

To za domki :ok:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Wto mar 24, 2009 20:37

No i jest nowy wątek :D

Teraz piękne koty muszą znaleźć najlepsze domki :ok:

Czy możemy liczyć na więcej kocio-fotek? Żeby móc podziwiać te pięknoty :love:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto mar 24, 2009 21:07

Z nowym wątkiem nowe nadzieje.
I nowe kciuki :ok: :ok: :ok:

i na pewno będą nowe super domki :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto mar 24, 2009 21:08

Ślicznych masz podopiecznych, berni. Za domy :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw mar 26, 2009 8:28

Melduję się w nowym wątku i trzymam kciuki za dobre domy :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw mar 26, 2009 8:40

W takim razie przyłączam się do kibicowania :) Rozdajesz same cuda, Berni :1luvu: najchętniej wzięłabym wszystkie - gdyby w pakiecie był wielki dom z ogrodem :lol:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw mar 26, 2009 9:41

dziekujemy za komplementy. Przekazałam kotom i aż im uszka z dumy poczerwieniały. Postaram się jak jak najwięcej zdjęć wklejać.

dziś dzień dobrych wieści.
Sana pod opieką Arsnowy ma się znacznie lepiej :D :D zaczeła sie dziś bawić-pierwszy raz od wielu dni :ok: (ale kciuków nie puszczajcie narazie)
Dostałam wieści z domu Zuzi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3595224#3595224
Ma się superowo, spi z brzuszkiem do góry a Panstwo troskliwie zajmują się nią i jej ząbkami. Troszke sie zaokraglila i teraz wcina lighta.
No i mam wieści od domku Maćka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79170&start=0 Po drugiej operacji powiek jest super, oczka pozostają czyste, suche....i Maciek ma sie wogole jak pączek z potrójnym maśle.

berni

Post » Czw mar 26, 2009 12:44

berni pisze:dziś dzień dobrych wieści.
Sana pod opieką Arsnowy ma się znacznie lepiej :D :D zaczeła sie dziś bawić-pierwszy raz od wielu dni :ok: (ale kciuków nie puszczajcie narazie)
Dostałam wieści z domu Zuzi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3595224#3595224
Ma się superowo, spi z brzuszkiem do góry a Panstwo troskliwie zajmują się nią i jej ząbkami. Troszke sie zaokraglila i teraz wcina lighta.
No i mam wieści od domku Maćka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79170&start=0 Po drugiej operacji powiek jest super, oczka pozostają czyste, suche....i Maciek ma sie wogole jak pączek z potrójnym maśle.

I tak ma być w tym wątku cały czas :ok:

mahob

Post » Pt mar 27, 2009 8:54

Mirabelkę to już chyba można skreślić z listy tymczasów poszukujących? :-)

Ań____

Od: Pt mar 20, 2009 16:40

Post » Pt mar 27, 2009 9:13

Ań____ pisze:Mirabelkę to już chyba można skreślić z listy tymczasów poszukujących? :-)

:D :ok: :ok:

mahob

Post » Pt mar 27, 2009 9:26

Ań____ pisze:Mirabelkę to już chyba można skreślić z listy tymczasów poszukujących? :-)

Ty jesteś tym nowym super domkiem Mirabelki ? :D
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 27, 2009 9:45

z najwiekszą przyjemnością :D :D :D

berni

Post » Pt mar 27, 2009 10:43

carmella pisze:Ty jesteś tym nowym super domkiem Mirabelki ? :D

Bardzo byśmy chcieli :-) Dziś dokonają się ostatnie zakupy sprzętu potrzebnego Mirabelce (konkretnie o drapak chodzi i bozitowe kartoniki), a w najbliższy piątek odbieramy Mirabelkę :-) Zgadza się Berni?

Ań____

Od: Pt mar 20, 2009 16:40

Post » Sob mar 28, 2009 10:04

Ań, co to są te kartoniki?
Co do drapaka, to wiem z doświadczenia, że niektóre koty serdecznie go olewają :) - drapaczka Sany pozbyłam się na rzecz sąsiadów, których kot nim nie pogardził
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

[następna]