Przygarniemy buraska - Gliwice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 05, 2009 8:52 Przygarniemy buraska - Gliwice

Witam,

po dwóch nieudanych próbach zaadoptowania kotków zgłoszonych w adopcje.miau.pl (tu prośba o szybszą aktualizację danych na stronie!) odwracam sposób szukania idealnego kota do naszego domu. Mam nadzieję, że teraz się uda :)

Kot idealny to: burasek ok. roku, miziasty, grzeczny i kuwetkowy. Najlepiej ze Śląska (mieszkamy w Gliwicach), żeby nie stresować go długim transportem.

Krótko o nas:
Jesteśmy rodziną 2+1 (9 letnia córka), mieszkamy w niewielkim (43m3) mieszkaniu w bloku, na I piętrze (czyli domek będzie niewychodzący). Póki co nie mamy żadnego zwierzątka domowego, a córka coraz bardziej się dopomina o kogoś, na kogo mogłaby przelać zawartość swojego serduszka. O kocie mówi już bardzo długo, ale zawsze wydawało się nam, że kot musi mieć wybieg i że źle by się w naszym małym mieszkaniu czuł. Po pomysłach typu myszka, świnka morska itd. trafiłam na miau.pl i okazało się, muszę zweryfikować swoje poglądy na warunki, w jakich można (i należy) opiekować się kotami.

I tak od dobrych 3 miesięcy namiętnie czytam wszystko, co ciekawego pojawia się na forum i wydaje mi się, że teoretycznie jestem dobrze przygotowana na przyjęcie nowego domownika.

Zapewniam, że dołożymy wszelkich starań, aby kot czuł się u nas dobrze. Na brak rąk do głaskania i kolan do siedzenia z pewnością nie będzie narzekał. Chcemy mu również zapewnić dobrą jakościowo karmę, czysty żwirek w kuwecie i opiekę weterynaryjną (wypytałam już pewną Gliwiczankę o dobrych wetów).

Jedynym minusem jaki widzę jest to, że pracujemy i nie ma nas w domu przez ok. 9 godzin dziennie. Godziny nieobecności będą się jednak z czasem skracać, bo wkrótce córka będzie sama chodziła i wracała ze szkoły, a lekcje trwają krócej.

Acha, myślę, że idealnym terminem na przeprowadzkę kotka do nas byłby weekend przed feriami w woj. śląskim, czyli 23. lub 24. stycznia :D

Pozdrawiam,

Amanka

Amanka

Od: Pon paź 13, 2008 8:58

Post » Pon sty 05, 2009 9:15

Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Pon sty 05, 2009 10:41

Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Pon sty 05, 2009 10:56

A tu jest Pusia.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86009
Wprawdzie nie burasek, ale co mi szkodzi spróbować. Może Wam się spodoba :D

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Pon sty 05, 2009 11:00

Co prawda nie polecę żadnego kota (choć kibicuję Pusi :wink: ), ale witam Cię na forum. Serce rośnie, jak czyta się takie słowa - można powiedzieć, wzór do nasladowania :D

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon sty 05, 2009 11:20

Obrazek Obrazek Obrazek
Karo, kocurek urodzony na wiosnę (rozmnożony w domu, wydany nieodpowiedzialnej babie, która właśnie go wyrzuciła z mieszkania :( ).
Został już zaszczepiony, w tym tygodniu pojedziemy na kastrację.
Jest miłym i spokojnym kotkiem.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pon sty 05, 2009 11:21

Amanko, faktycznie miło przeczytać taki post jak Twój.
Jeśli żaden kicio z twoich okolic się nie trafi to może wpadnie Ci w oko Tobiś ? Mieszka u znajomej karmicielki, szuka dla niego najlepszego domu.
Tobiś to burasek z dodatkiem białego, wysterylizowany, kuwetkowy, ur. w czerwcu, miziak absolutny i w dodatku lubi inne koty

Obrazek

i Misio - mniej miziasty niż Tobiś, ale w swoim domku szybko by się zaprzyjaźnił z domownikami. Karmicielka ma wiele swoich kotów, nieststy nie może każdemu poświęcić wystarczająco dużo czasu:

Obrazek

acha, Misio też jest oczywiście wykastrowany.
Zdjęcia kiepskie, ale chłopaki piękne, naprawdę.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sty 05, 2009 11:25

Oj ja to bym chętnie wyadoptowała mojego Chudego (w moim podpisie i w podpisie Rustie :D ) ale to chyba zbyt "durnowaty" koci podrostek jak na jedynaka :wink: . Kocha ludzi i koty ale swoje musi wybiegać. A do tego ma miliony niezbyt mądrych pomysłów. Ale mu zrobiłam reklamę :? .

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon sty 05, 2009 11:28

To może zaczniemy tradycyjnie agitować za dwupakiem :twisted:

Bungo

Post » Pon sty 05, 2009 11:30

Bungo pisze:To może zaczniemy tradycyjnie agitować za dwupakiem :twisted:

Bałam się zacząć :wink: . Dwupak to jest to.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon sty 05, 2009 11:33

Amanka - o transport się nie martw. Miauowe koty podróżują po całej Polsce przy pomocy tzw. łańcuszka ludzi dobrej woli. A np. od Krakowa to rzut beretem :wink:

Bungo

Post » Pon sty 05, 2009 11:37

Miło mi słyszeć dobre słowa. No, będziemy się starać być dobrym domkiem :)

No tak, tego się obawiałam :wink: Wiem wszystko o korzyściach, ale na razie tego jednak raczej nie widzę. Mąż zgodził się wreszcie na jednego, nie będę więc póki co nadwyrężać jego wyrozumiałości. Ale może za jakiś czas... :twisted:

Amanka

Od: Pon paź 13, 2008 8:58

Post » Pon sty 05, 2009 11:41

Sylwka pisze:

Bałam się zacząć :wink: . Dwupak to jest to.

To prawda. Ja też miałam to na końcu języka :D
A poważnie to tak jak wszyscy znani mi zaprzyjaźnieni doświadczeni kociarze zdecydowanie optuję za towarzystwem dla kociego domownika. Takie rozwiązanie ma same zalety, naprawdę.

Amanko, spojrzyj tu:

http://kociolubna.feline.pl/dwakoty.htm

Edit: jak mąż będzie służył jako "worek treningowy" dla rozbrykanego kociaka to z czasem sam pomyśli o towarzyszu dla łobuza :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sty 05, 2009 13:11

a ja zaproponuję kociaki Joli_k
są niedaleko bo w okolicach Bielska, można podjechać i wybrać, albo wybrać ze zdjęć, a my dowieziemy :wink:
najlepiej w sprawie kociaków skontaktować się bezpośrednio z Jolą, bo ona na temat każdego wie wszystko, więc łatwo "dostosuje" kociaka do Pani potrzeb :lol:
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 15:14 przez peate, łącznie edytowano 2 razy

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Pon sty 05, 2009 13:12

Moje propozycje sposrod 23 kotkow ktore czekaja u mnie na kochajacy dom

Grupa Kotow "z worka"

ObrazekObrazek kotki urodzone ok 25.05.08 , przyniesione w worku do schroniska, kobieta przyniosla je mowiac ze "Bog ja kotami pokaral", no comments...
z piatki kociakow te dwa szukaja domku, sa szczepione

Grupa Salmy

Obrazek dzika kotka i jej 4 maluszki + 4 niemowlaki, ktore zostaly jej podlozone, taka ilosc byla dla niej zbyt duza, wiec dwa przejela kotka Myszka, kotki sa u mnie na dt, zaszczepione kotki urodzone ok 05.05.08, kocia mama ma ok 2 lat
Watek TUTAJ ,

w tej grupie sa dwa kocurki tygryski
(aktualne zdjecia wkleje pozniej)

Grupa Myszki

Obrazek kotka Myszka i jej 5 dzieci + 2 podlozone sierotki, kocieta urodzone 4.05.08 , Myszka ma ok 4-5 lat
kotki sa u mnie na dt, dwukrotnie zaszczepione
Watek TUTAJ ,

ObrazekObrazek a tu bury kocurek solo:)

ObrazekObrazek szaro bialy kocurek, miziak :)

no to jeszcze sliczna dziewczynka z Grupy Muzycznych Kociat

Obrazek 4 muzyczne kotki ur. ok 25.05.08, sliczne maluszki zabrane wraz ze starsza, wowczas 10 miesieczna kotka ze schroniska, 3 kotki i starsza kotka Stella maja juz domki
na domek czeka tylko jedna - Vega, kotka o wyjatkowej aksamitnej siersci, dwukrotnie szczepiona
Watek TUTAJ

transport nie jest problemem
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

[następna]