Mocno, ponad miarę panujących na Miau zwyczajów, przeciągnęłam pierwszą część wątku moich tymczasów. To jest Pierwsza część wątku, która ciągnęła się przez ponad rok. Wiele w moim życiu się zmieniło przez ten czas, ale jedno pozostało jego częścią stałą - koty.
Poprzednia część wątku zakończyła się na Wielkiej Wojnie z PP.
Przede wszystkim jeszcze raz bardzo chcę podziękować wszystkim, którzy w tej walce mnie wspierali. Finansowo, słownie, obecnością [nawet tą milczącą, która zostawiła jedynie swe ślady w postaci ponad 40tys. wejść na wątek]. Bez Was wszystkich nie dałabym rady...
Rozliczam się zatem z dotychczasowej pomocy otrzymanej za pośrednictwem Forum.
Otrzymałam:
Be - 200zł
Zowisia - 200zł
Matahari, Tiris i Mirka_t – 300zł
Aga9955 – 200zł
Marcjannakape – 50zł
Tanita i Uschi – 70zł
ex TZ – 600zł
TyMa – 50zł
Theodora – 300zł
PetkaP1 [z aukcji Koty7] – 100zł
Z funduszu Podusi – 166zł
Uschi [z aukcji Beaty] – 30zł
Tiris [z aukcji Villemo5] – 20zł
Ewik [z `funduszu` Amal] - 50zł
RAZEM: 2336zł
Wydatki:
Antybiotyk - 120zł
Metacam - 38zł
Testy z krwi na RNA parwowirusa i na białko przeciwciał na tego wirusa - 220zł
Caniserin - 288zł
Szczepionki – 234zł
RC Kitten 2kg - 65zł
RC Marture mokry - 56zł
Pierś kurza 2kg - 26zł
Wlewniki, igły, strzykawki, płyny - 27zł
I-wszy zestaw RC - 330zł. W skład `zestawu` wchodzą:
- Growth - suchy - 2kg
- Weaning - suchy - 2kg
- Sensitivity - 24 sasz.
- Recovery - 8 sasz.
- Intestinal - 12 sasz.
- Intestinal - suchy - 2kg
- i w specjalnym prezencie od Marcjannykape - 12 saszetek Renala dla Orzecha.
Virkon [x2] - 48zł
TFX [przywieziony przez Matahari] - 140zł
TFX [odebrany w aptece] – 150zł
Scanomune – 70zł
II-gi zestaw RC – 143zł. W skład zestawu wchodzą:
- RC Weaning 2kg
- Intestinal 2x12sasz.
Różne dodatkowe leki: atropina p.wymiotnie, Lydium, płyny, Micetal p. grzybiczy, Gentamycyna, Floxal i Tobrosopt + Borasol do oczu – ok. 150zł
Strzykawki, igły, wlewniki – ok. 30zł
RC Convalescence rozp. [25szt.] - 162zł
RAZEM: 2297zł
Do tego jeszcze – 15 worków Pinio – 165zł + 4kg Bosch Sanabelle – 59zł, w dwóch `transzach` z Krakvetu.
Do tego jeszcze wizyty z Achot w zaprzyjaźnionej lecznicy Salus.
I oczywiście wizyty u Doc [w tym USG Audio], których nie wyszczególniam, bo jesteśmy traktowani bardzo ulgowo – za co jestem niezmiernie i nieustająco wdzięczna dr n. wet. Mirosławowi Krawczykowi.
Dziękuję również Janie za dosłanie beta-glukanu, oraz Uschi za broszkę wylicytowaną na Bazarku, który to prezent bardzo mnie ucieszył i wzruszył.
W kolejnym poście postaram się zamieścić listę [wraz ze zdjęciami] wszystkich kotów pod moja opieką, z wyszczególnieniem `drobnych` przypadłości, z którymi musimy jeszcze powalczyć.
Edit:
Dopisałam październikową wpłatę Ewik, która była wirtualną opiekunką Amal. Ewik przesyłała ustaloną kwotę już po odejściu malutkiej i przekazała ją na pozostałe koty. Dziękuję Ewo.