Jestem Zorek i mieszkam z Pulpecikiem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2007 18:01 Jestem Zorek i mieszkam z Pulpecikiem ;)

Cześć, jestem Zorek :wink:

Pamiętacie mnie gdy na początku października tutaj się pojawiłem? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67 ... sc&start=0

Smutno mi było, bo Domek się zgubił gdzieś i miaukowałem na osiedlu, bo nie wiedziałem co zrobić. Ale wzięła mnie pewna Pani co ma już 4 koty i szukała dla mnie domku. Wtedy przyszła taka dziewczyna i mi powiedziała, że niedługo zamieszkam z nią.
8 listopada przeprowadziłem się w moje nowe miejsce. Mieszkam sobie z pewną parą Dużych.
Jak jechałem do domku to się strasznie bałem i trzęsło w transporterku ( bo jechaliśmy takim dziwnym czymś...Duzi na to tramwaj mówią ), ale potem już sobie obserwowałem co się dzieje dookoła mnie gdy Duzi szli do mieszkanka.
A teraz sobie mieszkam z nimi, tulą mnie, bawią się ze mną i dają mi jedzonko ( najbardziej to lubię pałaszować kurczaczka, nie mogę się wtedy doczekać jak Duża mi go kroi...pycha jest jedzonko ).
Nawet się nie wkurzyli jak ich obudziłem w sobotę o 6 rano 8) Tylko Duzi coś mówił, że mam iść jeszcze spać, no ale nie moja wina, że już głodny byłem :mrgreen: A Duży to się ze mnie śmieje, że ja traktorek jestem...no ale to chyba fajnie tak, nie??
Fajnie mi się też z nimi śpi, choć mam też swoje miejsce na parapecie, tam sobie oglądam co się dzieje za takim czymś co Duzi nazywają szybą.
Aha i bardzo lubię siedzieć przy takim pudle, które Duzi nazywają komputerem. No ja nie wiem co to znaczy, ale mam stamtąd fajny widok na calutki pokój.

Obrazek

to mój pierwszy dzień w nowym domku

Obrazek

a cio to tam w środku?

Obrazek

Obrazek

bardzo lubię się bawić :wink:

Obrazek

piłeczki też lubię :wink:

Obrazek

no i łapać nie tylko myszki :lol:

Obrazek

to ja z moim Dużym :wink:

Obrazek

a tutaj z moją Dużą :wink:

Obrazek
dobranoc :wink:
Ostatnio edytowano Pon mar 10, 2008 7:37 przez Mereth, łącznie edytowano 6 razy

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pon lis 12, 2007 19:23

Zorek jest podobny do naszej Pysiuni. Ma większą kreskę na pysiu.
Cieszę się, że trafił do fajnego domku.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon lis 12, 2007 22:10

śliczny jest Zorek, i super, że ,ma fajny domek!! :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lis 13, 2007 10:28

Witaj Zorku w nowym domku :D
Cieszę się Joasiu, że Zorro do Was trafił, jego zadowolona mina mówi wszystko :D

Wiem od Pani u której byl, że bardzo za nim tęskni... i pomyślec, że nie tak dawno temu chciała go oddac do schroniska lub wywieźc na wieś...

Ty odmieniłaś jego los :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto lis 13, 2007 10:47

śliczny kiciorek jest bardzo podobny do mojego tymczaska Figusia

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Wto lis 13, 2007 11:12

Cześć, Zorro :) Jestem Inka :). Pobawimy się razem? Jak chcesz, zajrzyj do mojego wątku :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lis 13, 2007 11:21

Kicio jest super,bardzo się cieszę że znalazł taki kochający domek :wink:

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Wto lis 13, 2007 14:21

Domus jest super :D Wiem cos o tym, bo sama go wybrałam :wink:
Był bezkonkurencyjny :D Oby więcej takich domków!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto lis 13, 2007 14:28

bardzo się cieszę, że kolejna kocina znalazła taki dobry domek :ok:

niestety jak zaczęłam czytać ten temat, to mi się łzy zakręciły w oczach. przepraszam.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro lis 14, 2007 7:26

Kasiu, ogromnie cieszymy się, że Zorek wreszcie u nas jest...ale w tamtych dniach to była radość przez łzy...

A wiecie cio? Wczoraj Duzia mnie wzięła mnie na spacerek i zaniosła mnie w transporterku do pana Doktora. Nie wiem czy go lubię, obejrzał mnie, powiedział, że ładny kotek ze mnie i że jak na znajdkę to zadbany jestem ( no ale jaka znajdka :roll: , przecież ja mam domeczek :wink: ).
No i zrobił mi kuj kuj bo Duzi nie wiedzieli czy byłem zaszczepiony - zabolało - trochę go nie lubię za to :? No i podobno za miesiąc też będzie kuj kuj - jak nic, nie dam się wsadzić do transportera :smiech3:
I jak wracaliśmy to śnieg z deszczem padał. Nie lubię śniegu, bo mokry, troszkę mi na kocyk wleciało. A Duzia to przez całą drogę gadała do mnie, żebym się nie bał...ja tam nie wiem, bo się nie bałem, tylko sobie patrzałem gdzie mnie niesie.

<niuch niuch> A w co TY się lubisz bawić Inka?
Bo ja lubię jak mi Duży piłeczkę rzuca i ja próbuję ją łapać, no i myszki bardzo lubię.

Mereth

Post » Śro lis 14, 2007 10:16

My też byłyśmy na kuj, ale nie na takim prawdziwym, a na prawdziwe pójdziemy teraz w sobote, ale się boimy :?
Zorrusiu najlepsza zabawa to z Dużymi jak oni śpią, to pdgryzać im paluszki od nóg - fajne ale jeszcze lepsze jest jak woda w łazience albo w kuchni cieknie i wtedy tą wode trzeba łapką cap i tak chlapie, tylko niestety potem łapcie sa mokre :roll:

Tysia i Musia

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Śro lis 14, 2007 10:22

A ja to lubię, jak mi Duża macha taką tasiemkę, co to kiedyś ją w kurtce miała. Fajnie się za nią biega :). I jeszcze lubię się bawić myszkami :). Mam taką jedną piszczącą, dała mi ją chrzestna na urodziny. Najpierw to się jej bałam, ale teraz już nie :). Ale najlepsza to jest zabawa w chowanego. Jak Duża wraca do domu, to trzeba się gdzieś schować. Tak fajnie się wtedy Duża martwi, czy gdzieś nie zginęłam :).

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob gru 08, 2007 22:01

Dawno mnie w tym temacie nie było 8)
Wstawiam świeżutkie zdjęcia Zorka ;)
Rozrabiaka z niego przekochany, a niedługo będzie miał braciszka z Warszawy. Ciekawa jestem jak się do niego przekona :roll:
Tyle się naczytałam o różnych wercjach zachowań kotów wobec nowych przybyszów, że jak tylko o tym pomyślę, to już mam stracha :roll:

Ale wierzę, że będzie dobrze i puszyści koledzy się polubią 8)

Obrazek

Obrazek

sobotnie popołudnie 8)

Obrazek
tutaj chciałem kumpli nakarmić :oops:

Obrazek
wyleguję się :wink:

Obrazek
a taki krówek mieszka naprzeciwko naszego bloku 8O 8)

Mereth

Post » Sob gru 08, 2007 22:15

Ale ślicznotek.. :1luvu: :D

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Nie gru 09, 2007 11:38

Mereth pisze:Obrazek
wyleguję się :wink:

Cudności :1luvu:
Zorek będzie sie miał z kim bawić.
Kciuki za szybkie braterstwo :ok: