No wiec ruszylam 4 litery i proponuja kazdemu zrobic to samo

Okazalo sie ze na samym Psim Polu czyli kolo mnie jest 5 firm zajmujacych sie oknami z czego 3 nie wykazaly checi wspolpracy (albo nie robia i juz albo siedzi tam jakas niunia do odbierania telefonow i na oknach sie nie zna).
Za to mam 2 wroclawskie kontakty gdzie wlascicieli wtajmniczylam po co i na co okna i ze to nie tylko moje zamowienie by bylo jezeli umieja to zrobic dobrze tylko wielu kociarzy. Oto i one:
1. Firma ABBUD - uslugi ogolnobudowlane, okna PCV
ul. Krzywoustego 296
tel (71)345 70 30 lub (71) 788 70 30
kom 601 05 25 33
rama jak do moskitiery, nie rani okien, robiona na zamowienie, siatka zamiast cienka - taka metalowa przeciw gryzoniom. Cena 1m2 - okolo 200zl czyli jak na moje okno wymierzylam, kosztowaloby mnie to okolo 180zl. Montaz i pomiar juz w cenie, Vat tez. O zabezpieczenia balkonow jeszcze ich dopytam bo moze takze skoro to uslugi ogolnobudowlane.
2. Firma EMPOL - fabryka okien i rolet
ul Gorlicka 1 (boczna Krzywoustego)
tel(71) 345 81 40 pani Mariola - jak sie powie ze o koty chodzi to bedzie wiedziala bo dzis sobie pogadalysmy milo
Aktualny cennik bedzie miala za 1-2 tyg. Przygotuje tez taka wstepna oferte dla kociarzy, zorientuje sie w produkcji itd wiec jeszcze sie bede z nia kontaktowac. Cena siatki przeciwgryzoniowej metalowej na ramie - tez okolo 200zl pewnie ale dokaldnie bedzie pozniej wiadomo.
W tej firmie mozna tez zalozyc sobie na drzwi balkonowe lub okno takie dodatkowe skrzydlo obleczone siatka na gryzonie. Cena podstawowa to 400zl ale do tego dojdzie koszt tej siatki metalowej wiec bedzie drozej.
W tej firmie EMPOL byc moze bedzie mozliwosc montazu ogranicznikow ucylania i otwierania okien, ale to tez pani Mariola ma sprawdzic i potem sie dowiem.
---------------
W zadnej z firm zabezpieczenia okien nie niszcza okien, sa zdejmowane i solidnie mocowane, sprawdzalam. Fajnym pomyslem sa te drzwi - choc drogim.
Jestem pewna ze wiecej takich firm we Wroclawiu, trzeba tylko pochodzic i popytac.