ZYWIECKIE KOTKI - 25 kotow czeka na dom. Czesc Pierwsza.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 11, 2008 23:56

witajcie
nie wlaczalam komputera przez kilka dni
musialam troszke odpoczac, skupic sie na innych pracach

wiadomosc ze mam do zaplacenia 1800zl w lecznicy bardzo mnie zdolowala, razem z poprzendim dlugiem daje to zawrotna sume ponad 4tys zl :placz:
w dodatku adocje stoja w miejscu, nie wiem co bedzie dalej

kotki grzybiczne zle sie lecza, u innego zauwazylam podobne zmiany
wkrotce musze ruszyc ze sterylkami najstarszych kotkow, nie dopuszcze przeciez do tego by sie miedzy soba mnozyly, szok po prostu

jedzenie duzo kosztuje, w ub tygodniu kupilam 100kg zwirku, nie wiem czy do Bozego Narodzenia to wystarczy :?
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro lis 12, 2008 0:00

Parę groszy niebawem Ci prześlę z bazarków, nie za wiele tego, ale zawsze coś tam na początek...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro lis 12, 2008 0:42

dziekuje :)

wkleje cos dla poprawy nastroju ;)
znaja to wszyscy milosnicy kotow, ale i tak wklejam

(ze szczegolnie mocnym pozdrowieniem dla kotka Amigo ;) mistrza unikow :) )

JAK PODAĆ KOTU TABLETKĘ
Usiądź na kanapie. Podnieś kota i ułóż go sobie w zgięciu łokcia w taki sposób jakbyś chciała podać dziecku butelkę ze smoczkiem. Mów do niego czułym głosem. Prawą ręką drap kota pod brodą tak długo aż otworzy pyszczek (bądź cierpliwa!). Włóż tabletkę do pyszczka. Puść kota, ale zwróć uwagę, w którym kierunku pobiegł. Podnieś tabletkę z podłogi i znajdź kota. Usiądź na podłodze w kuchni i trzymając go tak jak poprzednio, włóż tabletkę do pyszczka. Puść kota, ale zwróć uwagę, w którym kierunku pobiegł. Schyl się aby podnieść tabletkę z podłogi i idź poszukać kota. Przynieś go z powrotem do kuchni. Przytrzymaj kota tak jak poprzednio, ale tym razem przytrzymaj jego przednie łapy przedramieniem. Włóż mu tabletkę do pyszczka. Oderwij pazury tylnych łap kota od swojego ramienia. Ponownie pójdź po kota, podnieś z podłogi na wpół rozpuszczoną tabletkę i wyrzuć ją do śmieci. Wyjmij nową tabletkę z opakowania. Teraz idź do łazienki i przygotuj miękki ręcznik. Zostań w łazience razem z kotem i zamknij drzwi. Usiądź na podłodze i owiń kota ręcznikiem, tak aby wystawała tylko głowa. Utul go w ramionach i zdejmij tabletkę z półki. Ściągnij kota z kabiny prysznica (nie wiedziałaś, że kot potrafi z miejsca skakać na wysokość dwóch metrów, prawda?!) oraz owiń wokół niego ręcznik nieco mocniej, tak aby tym razem jego łapy na pewno się nie wydostały. Mocno trzymając jego pyszczek palcami, postaraj się go otworzyć i wrzucić tabletkę do środka. Szybko zamknij pyszczek (kota, nie swój). Usiądź na podłodze z zawiniętym w ręcznik kotem na kolanach. Głaszcz go i przemawiaj do niego czule przez co najmniej pół godziny - w tym czasie tabletka powinna się rozpuścić. Rozwiń ręcznik i wypuść kota. Otwórz drzwi łazienki. Przemyj swoje rany ciepłą wodą z mydłem, uczesz się i znajdź sobie coś do roboty przez następne osiem godzin. Następnie powtórz wszystko od początku.

JAK PODAĆ PSU TABLETKĘ
Zawiń tabletkę w plasterek szynki i zawołaj psa.

natur11

Post » Śro lis 12, 2008 23:19

a ja dzisiaj bylam w schronisku, wszystkie kotki w pierwszej czesci baraku odpchlilam i odrobaczylam, dostaly tez kropelki do oczek
zauwazylam ze trzy sa odwodnione, byc moze nie umieja pic wody, bo nauczone sa na mleku itp
jutro postaram sie podjechac i zobaczyc jak sie czuja po dzisiejszych zabiegach

ciagle szukam transportu do Bytomia!!

w schronisku jest dlugowlosa kicia, po sterylce, oddana bo pani kupila sobie persice i kotki sie nie zgodzily :evil:
nie jest w kociarni, zamknieto ja do kaltki na wybiegu, siedzi wiec w malej klatce na zewnatrz, w nocy sa przymrozki, nie wiem jak to zniesie, jutro bede nalegala by polaczono z innymi kotami

natur11

Post » Czw lis 13, 2008 21:29

Jola_K pisze:
w schronisku jest dlugowlosa kicia, po sterylce, oddana bo pani kupila sobie persice i kotki sie nie zgodzily :evil:
nie jest w kociarni, zamknieto ja do kaltki na wybiegu, siedzi wiec w malej klatce na zewnatrz, w nocy sa przymrozki, nie wiem jak to zniesie, jutro bede nalegala by polaczono z innymi kotami

Zgroza, co się w tym schronisku dzieje. I zgroza, jak łatwo ludzie oddają koty tam. :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lis 13, 2008 22:28

anita5 pisze:
Jola_K pisze:

Zgroza, co się w tym schronisku dzieje. I zgroza, jak łatwo ludzie oddają koty tam. :cry: :cry:

dzisiaj kotki nie bylo w klatce.... uciekla
podobnie jak latem uciekla pewna dzikuska ktora chcialysmy zabrac na sterylke, po tamtej slad zaginal, znalazla szpare w siatce i zwiala poza teren schroniska
jednak te dlugowlosa kotke znalazlam, siedziala wbita w kat wybiegu
przenioslam ja do kociarni, jest oswojona, chociaz przerazona miejscem w jakim sie znalazla
zaczepiala mnie miauczac do mnie

sprawdzilam jak sie czuja kocieta, ktore wczoraj odrobaczylam i odpchlilam
wydaje sie byc wszystko dobrze, zakraplapiajac im oczka sluzylam jako wieszak dla pozostalych... na ramionach po jednym, na plecach wisial inny... takie biedne, garna sie bardzo do ludzi, szukaja ciepla, szczegolnie te najmniejsze, zal mi ich potwornie, zamknelamim okno, bo zimno tam, temperatura taka jak na zewnatrz, a to takie maluszki :(

natur11

Post » Pt lis 14, 2008 0:22

oto dlugowlosa kotka
zdjecie z wczoraj, jeszcze z klatki na wybiegu

Obrazek

oraz dzisiaj, juz z kociarni

Obrazek Obrazek Obrazek

i dwa kotki ktore ja goszcza w swoim pomieszczeniu
kotki siedziely przytulone, wydaja sie byc w roznym wieku, ale byc moze kotka jest po prostu mniejsza..
sa bardzo ze soba zzyte

mala tygryska z lekkim rudym nalotem na swiersci, ok 4-5 miesiecy

Obrazek

rudo bialy kocurek, wiek ok 6 miesiecy

Obrazek

natur11

Post » Pt lis 14, 2008 10:14

O boże, aż się poryczałam... biedna kicia... i biedne maluszki :cry: :cry: :cry:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt lis 14, 2008 20:40

O Boże tyle pięknych koteczków... :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt lis 14, 2008 22:41

aukcja pomocowa

Terry Pratchett "KOT w stanie czystym" KLIKNIJ TUTAJ

zapraszam

natur11

Post » Sob lis 15, 2008 17:25

jestem zmeczona, od poludnia sprzatalam klatki, mylam kuwety i miski, wymienialam poslania
w klatkach ladnie bylo na chwile, u Luckego i grzbicznych kotkow juz musialam wymienic poslanie, bo zadeptane mokrymi lapkami, poprzyklejany zwirek...
rece opadaja

zrobilam zdjecia kotkom staruszki i grzybicznym, jak jeszcze porzadek byl, wkleje na ich watkach

natur11

Post » Sob lis 15, 2008 17:53

Jola_K pisze:aukcja pomocowa

Terry Pratchett "KOT w stanie czystym" KLIKNIJ TUTAJ

zapraszam

kolejna aukcja

Wesola bizuteria!! KLIKNIJ TUTAJ

zapraszam :D

natur11

Post » Sob lis 15, 2008 19:28

Serce się kraje jak się widzi te porzucone kotki :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 15, 2008 19:38

Jolu przydałoby się w pierwszym poście oddzielić kotki poszukujące domków ,od tych co już domki znalazły. Jest sporo fotek w wątku,ale trzeba ich szukać .... a kotki takie piękne ...

Ponawiam - aktualizacja w pierwszym poście potrzebna :wink: :ok:
Ostatnio edytowano Nie lis 16, 2008 14:17 przez amyszka, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 15, 2008 19:42

No fakt, byłoby jaśniej...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]